Το Ζάππειο, το Άλσος Παγκρατίου, το Airbnb

Το Ζάππειο, το Άλσος Παγκρατίου, το Airbnb Facebook Twitter
Δεν χρειάζεται να γίνει το Σέντραλ Παρκ της Αθήνας, αλλά και η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει είναι τραγική. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
9

Η εγκατάλειψη του Ζαππείου

Ιστορία πικρή και χιλιοειπωμένη. Ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεται αφημένος στο έλεός του. Σκουπίδια, απεριποίητη βλάστηση και καμία υποδομή. Δεν λειτουργεί καν το μικρό καφέ στο πίσω μέρος, προς Βασιλίσης Σοφίας. Δεν χρειάζεται να γίνει το Σέντραλ Παρκ της Αθήνας, αλλά και η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει είναι τραγική.

Το αφιλόξενα σκοτεινό Άλσος Παγκρατίου

Το Ζάππειο, το Άλσος Παγκρατίου, το Airbnb Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Ακόμα και για τους παλιούς ή έμπειρους κατοίκους της περιοχής το παρατημένο Άλσος Παγκρατίου, χωρίς πολλά ή καθόλου φώτα, κρύβει μικρούς κινδύνους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η πληγή του Αirbnb

Το Ζάππειο, το Άλσος Παγκρατίου, το Airbnb Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

To Airbnb που μετατρέπει τις γειτονιές του κέντρου σε ένα τεράστιο πάρκο αναψυχής για τουρίστες. Αφού εξαφανίστηκαν τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στο Κουκάκι, ήρθε η σειρά των Εξαρχείων να μην μπορείς να βρεις σπίτι ούτε γι' αστείο (γίνονται όλα Airbnb). Ακολουθούν το Παγκράτι και το Μετς. Βαδίζουμε στα χνάρια των μεγάλων πόλεων (Μαδρίτη, Λονδίνο, Παρίσι), όπου σε λίγο ο ντόπιος πληθυσμός στο κέντρο της πόλης θα είναι προστατευόμενο είδος.

Ξεκινάμε σε αυτό το τεύχος, και θα συνεχίσουμε σε εβδομαδιαία βάση, την καταγραφή των προβλημάτων της Αθήνας. Περιμένουμε και τις δικές σας ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ με τις καταδεικτικές ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ στο [email protected]

Αθήνα
9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ