Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών: Το σασπένς προς τα Όσκαρ εντείνεται

Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών: Το σασπένς προς τα Όσκαρ εντείνεται Facebook Twitter
5

Οι ηθοποιοί (μέσα απ' την ετήσια τελετή των βραβείων τους, η οποία στην Ελλάδα προβλήθηκε απ' την Nova) έβγαλαν τη γλώσσα στα Όσκαρ τιμώντας κυρίως αφρικανικής καταγωγής συναδέλφους που η Ακαδημία αγνόησε με τις "λευκές" υποψηφιότητες

Με το κορυφαίο βραβείο του Αμερικανικού Σωματείου Ηθοποιών να καταλήγει στο καστ της ταινίας Spotlight, τα Όσκαρ δείχνουν και επισήμως ασαφή στην τελική επιλογή της καλύτερης ταινίας. Κι αυτό, γιατί πριν από μερικές ημέρες, το Σωματείο των Παραγωγών προτίμησε το Μεγάλο Σορτάρισμα, αφήνοντας άφωνους ακόμη και τους συντελεστές της ταινίας του Άνταμ Μακέϊ, που παρευρέθησαν στην ετήσια εκδήλωση και δήλωσαν έκπληκτοι παραλαμβάνοντας το βραβείο που συνήθως προβλέπει την αντίστοιχη κατηγορία στα Όσκαρ. Πρόπερσι, το ίδιο βραβείο μοιράστηκαν, σε μια σπάνια ισοψηφία, το 12 Χρόνια Σκλάβος με το Gravity, και, αν θυμάστε, οι δύο εκείνες ταινίες δεν έκαναν το παραδοσιακό double στα Όσκαρ- το δράμα για τη δουλία πήρε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, και η διαστημική περιπέτεια επιβίωσης του Αλφόνσο Κουαρόν, το βραβείο σκηνοθεσίας. Κάποιοι παρατηρητές άκουσαν πως η κούρσα των Παραγωγών κρίθηκε και φέτος για λίγες ψήφους, και όλοι γνωρίζουν πως στις αμέσως παρακάτω θέσεις πρέπει να τερμάτισαν το Spotlight και η Επιστροφή.

Τώρα έρχονται τα βραβεία της Ένωσης των Ηθοποιών, που αριθμεί 160 χιλιάδες μέλη (αν και δεν ψηφίζουν όλοι) για να προτιμήσουν το Spotlight του Τομ Μακάρθι. Όντας το πλέον πολυάριθμο γκρουπ ψηφοφόρων από τις επαγγελματικές ομάδες που απαρτίζουν το μωσαϊκό των 6 χιλιάδων επαγγελματιών από όλους τους κλάδους, οι ηθοποιοί δίνουν τον τόνο με την δειγματοληπτική, επιλεκτική εκπροσώπηση τους στην Ακαδημία. Κοντολογίς, το οσκαρικό "σύρμα" δίνεται από το γούστο τους, και την κρίση τους κάθε χρονιά. Ιστορικά, τα S.A.G (screen actors' guild) Awards θεωρούνται μια ασφαλής πρόβλεψη των αντίστοιχων βραβείων στους ηθοποιούς, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως εκείνη της Μέριλ Στριπ, που είχε κερδίσει το Όσκαρ για τη Σιδηρά Κυρία, αλλά οι συνάδελφοι της είχαν προτιμήσει στα "συνδικαλιστικά" βραβεία την Βαϊόλα Ντέϊβις για τις Υπηρέτριες. Το δε συνολικό βραβείο για το καστ, δείχνει σαν βελάκι σε έγκυρη πυξίδα, το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, κυρίως όταν η ταινία βασίζεται σε καστ ηθοποιών, κι όχι σε σκηνοθετικό επίτευγμα, όπως στην περίπτωση του Braveheart του Μελ Γκίμπσον, που απουσίαζε ολοσδιόλου από τα SAG 22 χρόνια πριν.

Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών: Το σασπένς προς τα Όσκαρ εντείνεται Facebook Twitter
Η Rachel McAdams με το βραβείο 'Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture' για το 'Spotlight'

 

Όπως διαφαίνεται, οι "ερμηνευτικές" ταινίες της χρονιάς είναι το Μεγάλο Σορτάρισμα" και το Spotlight. Το πρώτο έχει τον αέρα του Σωματείου των Παραγωγών, και το δεύτερο τους ενωμένους Ηθοποιούς. Και η Επιστροφή; Αν εξαιρέσουμε τις μη επαγγελματικές Χρυσές Σφαίρες, δεν έχει πάρει καμία πρωτιά. Απομένει η Ένωση Σκηνοθετών, που αν βραβεύσει τον Αλεχάντρο Ινιάριτου, τον προκρίνει για Όσκαρ σκηνοθεσίας. Αν οι σκηνοθέτες, δια μέσου της Ένωσης τους, προτιμήσουν κάποιον άλλον φέτος (ο Ινιάριτου είχε σαρώσει πέρυσι, ολοταχώς προς τις πολλαπλές νίκες του Birdman) τότε ο όποιος θαυμασμός προς την ταινία αυτή, σύμφωνα με την εύστοχη ανάλυση του Hollywood Reporter, θα εξαντληθεί στο πρόσωπο του Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο οποίος είναι ακλόνητο φαβορί από εδώ και πέρα στον πρώτο ανδρικό ρόλο, και για τα Όσκαρ και για το BAFTA, και μάλιστα με ορθίους χειροκροτητές, όπως συνέβη στα βραβεία των Ηθοποιών. Ο Ντι Κάπριο απολαμβάνει θαυμασμού όχι μόνο για μια δύσκολη ερμηνεία, αλλά ενδεχομένως για τα βραβεία που δεν έχει πάρει μέχρι την Επιστροφή, προκαλώντας ένα είδος ένοχης αποδοχής που ταιριάζει σε καλλιτέχνη πολύ μεγαλύτερο σε ηλικία. Το έχουμε πει, πως ο μεγαλύτερος εχθρός του Ινιάριτου είναι η περυσινή βράβευση του, και το ίδιο ισχύει και για τον Εμάνιουελ Λουμπέτσκι, ο οποίος θα άξιζε ένα ακόμη βραβείο για την φωτογραφία της Επιστροφής, και θα το είχε στο τσεπάκι του, αν δεν είχε τιμηθεί και τις δύο προηγούμενες χρονιές, για το Birdman και το Gravity.

Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών: Το σασπένς προς τα Όσκαρ εντείνεται Facebook Twitter
Leonardo DiCaprio και Brie Larson

Πίσω στα SAG Awards: σαν να ήθελαν να δηλώσουν την διαφοροποίηση τους από τις μονοχρωματικές υποψηφιότητες των Όσκαρ, τα μέλη του Σωματείου υπερέβαλλαν εαυτούς, με τσουνάμι αγαλματιδίων σε αφροαμερικανίδες νικήτριες για τα τηλεοπτικά τους επιτεύγματα, όπως η Ούζο Αντούμπα, η Βαϊόλα Ντέϊβις και η Κουίν Λατίφα, και έναν αφροάγγλο, τον Ίντρις Ελμπά, ο οποίος κέρδισε δύο φορές, για το κινηματογραφικό Beasts of No Nation και το τηλεοπτικό Luther. Μάλιστα ο Ελμπά ήταν ένας από τους λίγους που αναφέρθηκε στον "ελέφαντα στο δωμάτιο", λέγοντας στο κοινό "καλώς ήρθατε στην τηλεόραση της διαφορετικότητας", προκαλώντας φυσικά το γέλιο στους υποψιασμένους συναδέλφους του.

Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών: Το σασπένς προς τα Όσκαρ εντείνεται Facebook Twitter
Ο Idris Elba με τα δύο του βραβεία

Ο Ελμπά δεν είναι φυσικά υποψήφιος στην κατηγορία του δεύτερου ρόλου στα Όσκαρ, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στον Σιλβέστερ Σταλόνε, ενώ στις γυναίκες έκανε την έκπληξη (σε μια κατηγορία που φημίζεται για ανατροπές) η Αλίσια Βικάντερ, στο Κορίτσι από τη Δανία. Όσον αφορά τον πρώτο ρόλο στις γυναίκες, η Μπρι Λάρσον δείχνει πλέον μεγάλο φαβορί για το Room.

Σε μια βραδιά που τα πνεύματα στη μαύρη κοινότητα μάλλον ηρέμησαν, και η πρόεδρος της Ακαδημίας Σέριλ Άϊζακς Μπουν καθόταν σε ένα από τα μπροστινά τραπέζια με φανερή ικανοποίηση που σίγησε, έτσω και προσωρινά η μεγάλη μπόρα, δύο μικρές λεπτομέρειες στο φινάλε έκαναν πιο ενδιαφέρουσα μια απονομή που, ως συνήθως, κύλησε γοργά και προπαγανδιστικά υπέρ της σημασίας του να είναι κάποιος εργαζόμενος ηθοποιός σε ένα κλάδο με τεράστα ανεργία: από το πουθενά, η αν δεν κάνω λάθος ποτέ βραβευμένη και σίγουρα παροπλισμένη Ντεμί Μουρ παρουσίασε το μεγάλο βραβείο κι έκανε την αποφώνηση. Ποιός είναι ο ατζέντης της, αναρωτήθηκα; Ή μήπως επελέγη με κλήρωση;

Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών: Το σασπένς προς τα Όσκαρ εντείνεται Facebook Twitter
H Ντεμί Μουρ

Και δεύτερον, παραλαμβάνοντας με το υπόλοιπο καστ, το βραβείο για το Spotlight, ο Μάϊκλ Κίτον έκανε αναφορά στο Φλιντ του Μίσιγκαν, παραλληλίζοντας την πόλη, με την τεράστια αδικία που πραγματευόταν η ταινία του. Πού εντοπίζεται ο επίκαιρος συσχετισμός; Στο Φλιντ της χρεοκοπημένης πολιτείας του Μίσιγκαν, έχουν πρόσφατα βρεθεί επικίνδυνες ποσότητες μολύβδου στο πόσιμο νερό, σε τέτοιο βαθμό που συστήνεται σε έγκυους και παιδιά να μην πίνουν από βρύσες και να μην το χρησιμοποιούν καθόλου. Ο Κίτον είπε: "είναι η προσωπική μου άποψη και θα την πω, και ας με κρεμάσουν κάποιοι γι' αυτό". Εννοεί τα μεγάλα συμφέροντα, προφανώς. Ο πάλαι ποτέ Batman σε ρόλο Έριν Μπρόκοβιτς, στην πραγματική ζωή.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Civil War»: Γιατί μια ταινία δράσης έχει φρικάρει τόσο τους Αμερικανούς θεατές;

The Review / «Civil War»: Γιατί μια ταινία δράσης έχει φρικάρει τόσο τους Αμερικανούς θεατές;

Ο Γιάννης Βασιλείου και ο Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος, κριτικός στο Αθηνόραμα, αναλύουν τη νέα ταινία του Άλεξ Γκάρλαντ, που μόλις κυκλοφόρησε στις αίθουσες και τρομάζει τους Αμερικανούς θεατές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Μανώλης Πιμπλής και η Σταυρούλα Παπασπύρου μιλούν για την αγαπημένη εκπομπή των booklovers

Οθόνες / «Βιβλιοβούλιο»: Μια διόλου σοβαροφανής τηλεοπτική εκπομπή για το βιβλίο

Ο Μανώλης Πιμπλής και η Σταυρούλα Παπασπύρου ήταν κάποτε «ανταγωνιστές». Και πια κάνουν μαζί την αγαπημένη εκπομπή των βιβλιόφιλων, τη μοναδική που υπάρχει για το βιβλίο στην ελληνική τηλεόραση, που επικεντρώνεται στη σύγχρονη εκδοτική παραγωγή και έχει καταφέρει να είναι ευχάριστη και ενημερωτική.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Μην ανοίγεις την πόρτα

Οθόνες / «Μην ανοίγεις την πόρτα»: Το χειροποίητο αλλά καθόλου ερασιτεχνικό θρίλερ των Unboxholics

Η πρώτη τους ταινία είναι λογικό να αποτελεί τη συνισταμένη των επιρροών τους αλλά και τόσο παρήγορο να συνορεύει με ένα λιντσικό σύμπαν ψυχολογικού θρίλερ, αντί να αναπαράγει απότομες τρομάρες και δωρεάν ανατριχίλες. 
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
The Sympathizer: Όλοι οι πόλεμοι διεξάγονται δύο φορές, μία στο πεδίο της μάχης και μία  στη μνήμη

Daily / The Sympathizer: Όλοι οι πόλεμοι διεξάγονται δύο φορές, μία στο πεδίο της μάχης και μία στη μνήμη

Σατιρικό δράμα και περιπέτεια κατασκοπίας συγχρόνως, η νέα φιλόδοξη σειρά του HBO διαθέτει, ανάμεσα στα άλλα σημαντικά της ατού, τον Παρκ Τσαν-γουκ στη σκηνοθεσία και τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ σε τέσσερις διαφορετικούς ρόλους.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τελικά, είναι ο Τομ Ρίπλεϊ γκέι; 

Βιβλίο / Τελικά, είναι γκέι ο Τομ Ρίπλεϊ;

Το ερώτημα έχει τη σημασία του. Η δολοφονία του Ντίκι Γκρίνλιφ από τον Ρίπλεϊ, η πιο συγκλονιστική από τις πολλές δολοφονίες που διαπράττει σε βάθος χρόνου ο χαρακτήρας, είναι και η πιο περίπλοκη επειδή είναι συνυφασμένη με τη σεξουαλικότητά του.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Το νέο Χόλιγουντ των 80άρηδων στο Φεστιβάλ Καννών

Pulp Fiction / Το νέο Χόλιγουντ των 80άρηδων στο Φεστιβάλ Καννών

Ο Κόπολα πούλησε τα φημισμένα αμπέλια του και σκάρωσε ένα από τα ακριβότερα στοιχήματα στην ιστορία του σινεμά. Όμως, το Φεστιβάλ Καννών των auteurs και των κινηματογραφιστών αιχμής έχει τόση ανάγκη τους καταξιωμένους δημιουργούς μιας αλλοτινής εποχής;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιώργος Αρβανίτης: «Έλεγα "είμαι καλύτερος" και δεν με πήρε η φτώχεια από κάτω»

Οι Αθηναίοι / Γιώργος Αρβανίτης: «Πείσμωνα για να γίνω ο καλύτερος και δεν με πήρε η φτώχεια από κάτω»

Από μια νιότη γεμάτη αντιξοότητες, ο τροχός για εκείνον γύρισε, η ζωή του στράφηκε στο φως και έγινε βιβλίο. Η Ευρώπη τον ανακάλυψε από τις ταινίες του Αγγελόπουλου, στις ιστορίες του πρωταγωνιστούν ο Φίνος, ο Μαστρογιάνι και ο Κουροσάβα. Ο πολυβραβευμένος διευθυντής φωτογραφίας που ήταν «πάντα την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο μέρος» είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Εμφύλιος πόλεμος

Οθόνες / «Εμφύλιος πόλεμος»: Μυθοπλαστική εικασία ή ρεαλιστικό σενάριο;

Με μια φιλμογραφία γεμάτη ζόμπι, κλώνους και αποκυήματα φαντασίας, αυτή είναι η λιγότερο αλληγορική ταινία του Άλεξ Γκάρλαντ που επιλέγει να μην εξηγήσει τις αιτίες του διχασμού, επιμένει σε μια πολιτική ασάφεια και δεν κατονομάζει τον Τραμπ.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Baby Reindeer: Ποτέ η φράση “sent from my iPhone” δεν έμοιαζε πιο τρομακτική

Daily / Baby Reindeer: Ποτέ η φράση «sent from my iPhone» δεν έμοιαζε πιο τρομακτική

Ισορροπώντας ανάμεσα στο θρίλερ, το κοινωνικό δράμα και τη μαύρη κωμωδία, η αυτοβιογραφική σειρά του Netflix αφηγείται με συνταρακτικό τρόπο μια αληθινή ιστορία κακοποίησης, μαζοχισμού και τραύματος.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Γέλιο-κονσέρβα: Ο θάνατος του πιο απόκοσμου και μισητού ήχου στην τηλεόραση

Οθόνες / Γέλιο-κονσέρβα: Ο θάνατος του πιο απόκοσμου και μισητού ήχου στην τηλεόραση

Το laugh track στις κωμικές σειρές αντιπροσώπευε την ψευδαίσθηση μιας κοινότητας, αλλά τώρα ακόμη κι αυτή η ψευδαίσθηση έχει χάσει τη λάμψη της. Καμία σειρά με γέλιο-κονσέρβα δεν έχει κερδίσει το βραβείο Emmy καλύτερης κωμωδίας εδώ και σχεδόν 20 χρόνια.
THE LIFO TEAM
Σάκης Καρπάς: «O κόσμος θα μας πει να συνεχίσουμε ή θα μας στείλει σπίτι μας»

Οθόνες / Unboxholics: «O κόσμος θα μας πει να συνεχίσουμε ή θα μας στείλει σπίτι μας»

Καθώς το «Μην ανοίγεις την πόρτα», το σκηνοθετικό ντεμπούτο των Unboxholics, ετοιμάζεται να βγει στις αίθουσες, ο Σάκης Καρπάς μας μιλά για το δάσος και άλλα πράγματα που τους τρομάζουν, για αγαπημένες ταινίες και games τρόμου, αλλά και για την άδικη δαιμονοποίηση των gamers.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γιατί επιστρέφουμε συνεχώς στο σινεμά των 90s;

Pulp Fiction / Γιατί επιστρέφουμε συνεχώς στο σινεμά των '90s;

Είναι η δεκαετία του '90 η καλύτερη όλων στο σινεμά; Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος συζητά με την κριτικό και αρθρογράφο της LiFO Ειρήνη Γιαννάκη για τη δεκαετία που ξεκίνησε με το «Pretty Woman», το «Goodfellas», το «Χορεύοντας με τους λύκους» και το «Μόνος στο σπίτι» και έκλεισε με τα «Μάτια ερμητικά κλειστά», την «Έκτη αίσθηση», το «Matrix» και το «Fight Club».
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Ghostwatch»: H ταινία τρόμου που προκάλεσε πανικό στο βρετανικό κοινό

Οθόνες / «Ghostwatch»: Γιατί αυτή η ταινία τρόμου προκάλεσε πανικό στο βρετανικό κοινό το 1992;

H κυκλοφορία του «Late Night with the Devil» στους κινηματογράφους ξαναφέρνει στην επικαιρότητα μια πρωτοποριακή και πέρα για πέρα ανατριχιαστική δημιουργία του BBC, που προκάλεσε πανικό και ακραίες αντιδράσεις στη Βρετανία το 1992, οδηγώντας έναν νεαρό τηλεθεατή στην αυτοκτονία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πάτρικ Τατόπουλος: Ο designer που σχεδίασε το Μπάτμομπιλ, τον Γκοτζίλα και έναν δονητή για το «Seven»

Οθόνες / Πάτρικ Τατόπουλος: Ο designer που σχεδίασε το Μπάτμομπιλ, τον Γκοτζίλα και έναν δονητή για το «Seven»

Ο διάσημος Ελληνογάλλος σκηνογράφος του Χόλιγουντ μιλά στη LiFO για την τέχνη του, για το «Independence Day», το «Dark City», το «Poor Things» και την «Barbie», και για τότε που ο Φίντσερ του ζήτησε να του σχεδιάσει έναν δονητή.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
«Back to Black»: Aξίζει η κινηματογραφική βιογραφία της Έιμι Γουάινχαουζ

The Review / «Back to Black»: Είναι η ταινία για την Έιμι Γουάινχαουζ αντάξια του μύθου της;

Ο Γιάννης Βασιλείου και ο Άκης Καπράνος είδαν την ταινία της Σαμ Τέιλορ-Τζόνσον μέχρι τέλους, επιβίωσαν και βρέθηκαν στο στούντιο της LiFO για να συζητήσουν για την εμπειρία τους και για τα στοιχεία που κάνουν καλή μια κινηματογραφική μουσική βιογραφία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Δεν παλευει με την καμια σαν να ειναι ο Τσακ Νορις (προσβαλλεις το σεναριογραφο, το σκηνοθετη, την ταινια και τη νοημοσυνη μας με αυτο που ειπες), η αρκουδα επιεικως τον ξεσκιζει, ενω μπροστα στον Τσακ Νορις η αρκουδα θα πεθαινε απο σεβασμο πριν καν ξεκινησει η μαχη, δεν πεφτει απο καταρρακτη 100 μετρων , απλως παρασυρεται για μεγαλη αποσταση, δεν παριστανει το νεκρο καπου και ειμαι σχεδον απολυτα σιγουρος οτι δεν ειναι μακιγιαριαμενος. Βλεπεις -20 βαθμοι κελσιου φτιαχνουν επιδερμιδα. P.S. Το μονο που θα καταλογιζα ειναι η πτωση απο το γκρεμο στο δεντρο αλλα και αυτο δεν ειναι μαθηματικα απιθανο (τα κλαδια επιβραδυνουν σημαντικα την πτωση-απιθανο ειναι να επιζεις απο πτωση απο τον πεμπτο οροφο, εγινε τις προαλλες, το δειξαν και οι ειδησεις).
Εγώ αυτό που θα ήθελα και μαλλον δε θα γίνει είναι το οσκαρ σκηνοθεσίας να πάει στον Μίλερ και της καλυτερης ταινίας στον Ινιαριτου. Το Σορταρισμα είναι φουλ υπερεκτιμημένη παιδιά! Μονο τέτοια μαλακια μην κερδίσει την κατηγορία! Χίλιες Φορές να κερδίσει αλλη μία αληθινή ιστορία (aka spotlight) όπως εέκαναν με το Αργκο.
Δεν παλεψε σαν τον Τσακ Νόρις (προσβαλλεις το σεναριογραφο, το σκηνοθέτη, την ταινία και τη νοημοσύνη μας με αυτό που είπες), η αρκουδα επιεικως τον ξεσκισε ενω μπροστα στον Τσακ Νορις θα πεθαινε πριν αρχισει η μαχη απο σεβασμο, δεν έπεσε απο καταρρακτη 100 μέτρων, απλως παρασύρθηκε , η πτώση απο το γκρεμό στο δέντρο είναι ή μονη που θα σου έδινα αλλά δεν είναι μαθηματικά απίθανο να επιζησεις απο τέτοια πτώση (τα κλαδιά επιβραδυναν σημαντικά την πτώση- απίθανο είναι να πεφτεις απο τον 5ο και να επιζεις και όμως τις προαλλες έγινε και το δειξαν και οι ειδήσεις), δεν το παιζε νεκρος ,ηταν ζωντανός και είμαι σχεδόν σίγουρος πως δεν ηταν μακιγιαρισμενος! -20 βαθμοί κελσίου βλέπεις φτιαχνουν επιδερμίδα.
Θα σε ρίξω σε καταρράκτη αφού σε έχει ξεσκίσει αρκούδα , στους -20 ο C, να δούμε αν θα επιζησεις. H ταινια για να συγκινησει ή δεν ξέρω και εγώ τι, ήταν τραβηγμένη σεναριακά από τα μαλλιά. όσον αφορα το μακιγιάζ κ οτι ηταν ημι-νεκρος στη μιση ταινια, το αναφέρω γιατί και σε ένα μέτριο ηθοποιο αν τον βάψεις σαν να έχει μόλις σωθεί από τροχαίο, και τον βάζεισ να κοιμάται και να σέρνεται στη μιση ταινία, πιθανότατα να είναι το ίδιο ή και περισσότερο πειστικος