Διάσημες παρέες που αγαπήσαμε

Διάσημες παρέες που αγαπήσαμε Facebook Twitter
Διάσημες παρέες που έγραψαν ιστορία και που μίλησαν στην καρδιά μας, γιατί είδαμε εκεί τον εαυτό μας, τον κολλητό μας, πιθανόν κάποιες δικές μας παρόμοιες ιστορίες.
0

ADVERTORIAL


Διάσημες παρέες που αγαπήσαμε Facebook Twitter

 

Τι μας κάνει τελικά ευτυχισμένους; Η ζωή είναι στιγμές και όσο τις μοιραζόμαστε τόσο απογειώνουμε το συναίσθημα και τη χαρά. Γι' αυτό και όταν είμαστε με την παρέα μας, συνήθως γύρω από ένα γεμάτο τραπέζι από διάφορα καλούδια, πάντα ανατρέχουμε σε ό,τι τρελό, γλυκό και όμορφο έχουμε ζήσει μαζί, στιγμές που με τη μορφή αναμνήσεων έχουν σημαδέψει τη μικρή κοινή μας ιστορία.

 

Τέτοιες ιστορικές φιλίες έχουμε όλοι ζήσει και στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Διάσημες παρέες που έγραψαν ιστορία και που μίλησαν στην καρδιά μας, γιατί είδαμε εκεί τον εαυτό μας, τον κολλητό μας, πιθανόν κάποιες δικές μας παρόμοιες ιστορίες.

Μια τέτοια παρέα ήταν το Λόγω Τιμής. Το θυμάστε; Η μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία του 1996, με πρωταγωνιστές επτά φοιτητές από την Πάτρα, με τους έρωτες, τους καθημερινούς αγώνες τους και τη φιλία τους ως κοινό παρανομαστή στο τέλος κάθε ιστορίας.

Αυτοί λοιπόν λέγεται πως επιστρέφουν 20 χρόνια μετά, (τους ρόλους μάλιστα θα υποδύονται οι ίδιοι ηθοποιοί), για να δείξουν ότι παρόλο που ο κάθε ήρωας έχει τραβήξει το δικό του δρόμο (άλλοι επιτυχημένοι, άλλοι χτυπημένοι από την κρίση, άλλοι με οικογένεια και άλλοι χωρίς), τους συνδέει μια φιλία που άντεξε στο χρόνο και τους κρατάει πάντα αγαπημένους.

Διάσημες παρέες που αγαπήσαμε Facebook Twitter

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, συναντάμε μια παρέα που έμελε να γίνει η πιο αγαπημένη του πλανήτη. Ο λόγος βέβαια για τα Φιλαράκια που όσες φορές και αν τα έχουμε δει, απλά καθόμαστε σαν υπνωτισμένοι και τα ξαναβλέπουμε. Φιλίες από το σχολείο που έγιναν έρωτες, φιλίες στα πρώτα ενήλικα χρόνια που γέμιζαν σταθερά το στέκι τους Central Perk, άνθρωποι που μοιράστηκαν τις επιτυχίες και τις αποτυχίες τους.

Διάσημες παρέες που αγαπήσαμε Facebook Twitter

Αλλά πέρα από τις τηλεοπτικές παρέες, που μέσω αυτών οι ηθοποιοί έγιναν φίλοι που κρατάνε ουσιαστικές σχέσεις μέχρι σήμερα, έχουμε και άλλες διάσημες φιλίες σε άλλους χώρους.

Μια τέτοια, είναι η Εθνική μας ομάδα που σήκωσε το ευρωπαϊκό. Η ανδροπαρέα που έζησε το απόλυτο όνειρο και μαζί με αυτούς και όλοι οι Έλληνες εντός και εκτός συνόρων.

Αυτή η τεράστια στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου το 2004, δεν θα μπορούσε παρά να κάνει αυτούς τους ανθρώπους να έρθουν κοντά, να γίνουν μια πραγματική παρέα που θα έχει πάντα να θυμάται πως έκανε δυο φορές τους μπαλαδόρους Πορτογάλους να παραμιλούν.

Διάσημες παρέες που αγαπήσαμε Facebook Twitter

Παρέες ανθρώπων όμως συναντάμε και στο ελληνικό επιχειρείν, που παρά τον «αντίθετο άνεμο», έχουν πλεύσει σε πελάγη επιτυχίας, δημιουργίας και επιχειρηματικής ευρηματικότητας.

Παράδειγμα τέτοιο αποτελούν οι Beetroot που έφυγαν φέτος από τα Ermis Awards με 15 διακρίσεις συνολικά, σχεδόν ένα για κάθε ένα από τα 18 χρόνια που υπάρχουν ως δημιουργική ομάδα στην αγορά. Μια ομάδα που χαίρεται την καθημερινότητα και απολαμβάνει τις σχέσεις που δημιουργούνται μεταξύ των μελών της.

Άλλο ένα τέτοιο ελληνικό success story είναι και το γνωστό σε όλους μας Skroutz.gr, που έχει αγαπηθεί όσο κανένα άλλο από τους Έλληνες online shoppers και που μεταξύ άλλων τον τελευταίο καιρό είναι ξανά στην επικαιρότητα καθώς το σύνολο των μετοχών επέστρεψε στα χέρια των 3 ιδρυτών του!

Μια παρέα δηλαδή που το πίστεψε και που συνεχίζει να το υποστηρίζει έμπρακτα έως και σήμερα.

Διάσημες παρέες που αγαπήσαμε Facebook Twitter

Επιστρέφοντας στα καλλιτεχνικά, μια άλλη πολύ ενδιαφέρουσα συντροφιά είναι οι Ratpack που τους συναντάμε αργότερα με την ονομασία "the Summit" ή "the Clan".

Πρόκειται για μια τρελή συνεύρεση μυθικών προσώπων της Αμερικής του 1950, του καλλιτεχνικού χώρου, που έμελε να γράψουν μια άλλη δική τους ιστορία στη μουσική και κινηματογραφική σκηνή που κράτησε ουσιαστικά μέχρι και όλη τη δεκαετία του 1970.

Στην αρχική της σύνθεση θα βρούμε μεταξύ άλλων τους Frank Sinatra, Judy Garland, Lauren Bacall, Humphrey Bogart, Katharine Hepburn, Spencer Tracy και Cary Grant, ενώ αργότερα θα βρούμε και τους Dean Martin, Sammy Davis Jr. και πολλούς άλλους.

Φανταστείτε τι συνέβαινε όταν μαζεύονταν σε κάποιο σπίτι ή όταν εμφανίζονταν μέλη της παρέας σε κάποιο live έτερου μέλους. Ένας χαμούλης. Τι ιστορίες αλήθεια, θα είχαν αυτοί να θυμούνται;

Διάσημες παρέες που αγαπήσαμε Facebook Twitter

Αλλά, πέραν όλων αυτών των διάσημων φίλων, υπάρχουν και οι χιλιάδες απλές καθημερινές παρέες που γεμίζουν τραπέζια με γέλια και ιστορίες. Οι περισσότεροι 40αρηδες εξ ημών, έχουμε ήδη ζήσει συνευρέσεις και reunions που έκαναν την καρδιά μας να χτυπήσει πιο δυνατά.

Μια τέτοια συνάντηση μιας παρέας που σμίγει ξανά μετά από 20 χρόνια, είδαμε και στην συγκινητική νέα διαφήμιση της μπύρας FIX Hellas. Γιατί η αλήθεια είναι ότι τέτοιες συναντήσεις δεν συνοδεύονται με τσάι. Το τσούγκρισμα των ποτηριών είναι απαραίτητο, γιατί το «γειά μας» θα ακούγεται όσο υπάρχουν Έλληνες.

Διάσημες παρέες που αγαπήσαμε Facebook Twitter

Αυτή την όμορφη συνέχεια της παράδοσης, την βλέπουμε και στη διαφήμιση, όπου η ανδροπαρέα που ξαναβρίσκεται και ξαναζεί -σαν να μην πέρασε μια μέρα- τα παλιά ωραία χρόνια της νιότης, δίνει το «εισιτήριο» της επόμενης συνάντησης σε μια παρέα νεαρών που κάθεται δίπλα. Μια παρέα νέων όπως ήταν και αυτοί κάποτε, που σφύζει από γέλια και πειράγματα. Όλοι μαζί, στο ίδιο πλάνο, σε αυτό το ταξίδι της ζωής, γιατί μια παρέα, μια ζωή!

Το βίντεο συνοδεύει ιδανικά το 67 χρόνων αριστούργημα του Βασίλη Τσιτσάνη «Μην μου ξαναφύγεις πια», με την αξεπέραστη Σωτηρία Μπέλλου. Ένα τραγούδι που αγαπάμε όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, γιατί είναι ένα τραγούδι που ξυπνάει όλα τα γλυκά μας συναισθήματα.

Καλύτερα όμως, να χαρείτε το βίντεο ιδίοις όμμασι.
Από χέρι σε χέρι, από γενιά σε γενιά... Δείτε εδώ:

 
Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM