Μιλάμε με τον Daniel, τον απόλυτο sneaker lover

Μιλάμε με τον Daniel, τον απόλυτο sneaker lover Facebook Twitter
Δεν έχω χαρίσει sneakers ποτέ αλλά έχω δανείσει κάποιες φορές σε κολλητό μου. Έχω βέβαια τα "θέματά" μου... δεν μπορώ να μου πατάνε τα παπούτσια, ούτε για πλάκα!
1

ADVERTORIAL


Μιλάμε με τον Daniel, τον απόλυτο sneaker lover Facebook Twitter

 

Η sneaker κοινότητα μετρούσε αντίστροφα για το λανσάρισμα ή ακριβέστερα την επιστροφή του ιστορικού EQT. Από την πρώτη αυτού του μήνα, πριν μόλις λίγες μέρες, η mid-top εκδοχή του EQT, το EQT Basketball βρίσκεται στην κυκλοφορία! Κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε βέβαια έτσι απλά. Η adidas το γιορτάζει όπως πρέπει και για το Welcome Back του ακόμα πιο ανανεωμένου EQT οργανώνεται μεγάλο πάρτι στη Γλυφάδα.

 

EVERYTHING THAT IS ESSENTIAL, NOTHING THAT IS NOT. Το μότο του εν λόγω sneaker που έγραψε ιστορία και έντυσε τους απανταχού νέους της δεκαετίας του '90. Ένα παπούτσι που σηματοδότησε μια νέα εποχή, με την μεγάλη υπογραφή των 3 γραμμών που όλοι αγαπάμε.

Η adidas την περίοδο εκείνη των μεγάλων αλλαγών παγκοσμίως, έκανε μια στροφή σε νέα υλικά και τεχνολογίες προς τέρψη των αθλητών και όχι μόνο. Πιο εξελιγμένα, πιο άνετα, πιο κοντά σε αυτό που όλοι γνωρίζουμε και θεωρούμε σήμερα δεδομένο: ένα sneaker που συνδύαζε άνεση, άριστη συμπεριφορά και βεβαίως street culture.

Αλλά τι καλύτερο από το να συζητάς για τα sneakers με έναν αυθεντικό sneakerhead. Ο λόγος για τον πολυπράγμονα Daniel Voreakos.

Μιλάμε με τον Daniel, τον απόλυτο sneaker lover Facebook Twitter

Κάποτε μιλούσαμε για συλλογή γραμματοσήμων, άλλοι πάλι μάζευαν πεταλούδες. Εσένα σε πλησιάσαμε για την αγάπη που έχεις στα sneakers. Πότε και πώς ξεκίνησες τη συλλογή σου;

Όπως πολλοί άλλοι έτσι και η δική μου τρέλα για τα sneakers ξεκίνησε από την παιδική μου ηλικία. Ήθελα πολλά sneakers που έβλεπα σε παίκτες του NBA και σε rappers που φορούσαν σε clips. Ο βασικός λόγος που κόλλησα με αυτά εξ αρχής ήταν ότι ήθελα να τους μοιάσω, να γίνω σαν αυτούς και να ανήκω σε αυτή την κουλτούρα. Βέβαια δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα οι γονείς μου να στηρίξουν αυτήν την τρέλα -οπότε έπαιρνα παπούτσια μόνο όταν έλιωνα τα προηγούμενα- και αυτό είχε ως συνέπεια να ξεκινήσω να "συλλέγω" από όταν ανεξαρτητοποιήθηκα οικονομικά με την πρώτη μου δουλειά. Άλλοι έδιναν τα λεφτά τους σε ποτά, άλλοι τα έδιναν στο αυτοκίνητό τους κι εγώ στα παπούτσια...

—Πόσα ζευγάρια μετράει ο προσωπικός στόλος σου;

Αυτή τη στιγμή από sneakers έχω 70+ ζευγάρια.

—Χαρίζεις sneakers στους φίλους σου ή είναι μια αυστηρά προσωπική υπόθεση;

Δεν έχω χαρίσει ποτέ αλλά έχω δανείσει κάποιες φορές σε κολλητό μου.Έχω βέβαια τα "θέματά" μου... δεν μπορώ να μου πατάνε τα παπούτσια, ούτε για πλάκα!

—Το πρώτο sneaker σου το έχεις ακόμη;

Το πρώτο sneaker που αγόρασα στο πλαίσιο της συλλογής δεν το έχω διότι τότε ως μοναδικό μου ζευγάρι το χάρηκα στο 100% και το έλιωσα και δεν το κράτησα.

—Ποιο είναι αυτό που αντικαθιστάς κάθε φορά που λιώνεις;

Πλέον κανένα δεν λιώνω για να είμαι ειλικρινής (λόγω ποσότητας κυρίως) και είναι πάνω από ένα μοντέλο αυτά τα οποία τα παίρνω ξανά και ξανά σε διαφορετικές εκδόσεις/χρωματισμούς. Στο σχολείο πάντως θυμάμαι, αυτά που αντικαθιστούσα κάθε φορά που έλιωνα, ήταν τα Superstars.

Μιλάμε με τον Daniel, τον απόλυτο sneaker lover Facebook Twitter

—Υπάρχει κάποιο που το πήρες μόνο και μόνο για τη συλλογή και το "έβαλες στην βιτρίνα"; Και τώρα που λέω βιτρίνα, μίλησέ μας για την ηλεκτρονική βιτρίνα που πέτυχα στα social, αναφέρομαι βέβαια στη σελίδα που έχεις φτιάξει στο Instagram ειδικά για τα sneakers.

Ναι, έχει τύχει να πάρω κάποιο μόνο και μόνο για τη συλλογή, όπως θα έχουν κάνει πολλοί φαντάζομαι που ασχολούνται. Όσον αφορά το προφίλ μου στο Instagram είναι άλλη μια απόδειξη της αγάπης μου για τα sneakers αφού το έχω αφιερώσει σχεδόν εξ' ολοκλήρου πλέον σ αυτά. Είμαι φωτογράφος και δουλεύω και στο Phat Soles, πράγμα το οποίο με έχει βοηθήσει στο να έχω πρόσβαση σε καλά sneakers. Έτσι εκτός από τις φωτογραφίες που βγάζω για μένα, βγάζω και για το μαγαζί. Έχω συνδυάσει την αγάπη μου για τη φωτογραφία με την αγάπη μου για τα sneakers και φωτογραφίζω δικά μου ζευγάρια ή φίλων μου από την προσωπική τους συλλογή. Ασχολούμαι 5 χρόνια με το sneaker photography και ψάχνομαι διαρκώς για να εξελίσσομαι και να γίνομαι καλύτερος. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να με ψάξει με το όνομα @estheticwitness.

—Υπάρχει sneaker κουλτούρα στην Ελλάδα σε σχέση με το εξωτερικό; Πόσο η ελληνική αστική κουλτούρα (urban street culture) είναι συνδεδεμένη με τα sneakers;

Σε σχέση με το εξωτερικό είμαστε έτη φωτός πίσω και δεν νομίζω να διαφωνήσουν μαζί μου πολλοί. Αυτή η κουλτούρα έχει δεκαετίες που υπάρχει και στην Ελλάδα ήρθε πιο πολύ λόγω μόδας -τα τελευταία χρόνια- παρά κουλτούρας. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι πολλοί που ασχολήθηκαν τα τελευταία 2-3 χρόνια με τα sneakers, μικροί και μεγάλοι, δεν έχουν καθόλου γνώσεις και δεν ψάχνονται γενικότερα γιατί τα θέλουν όλα έτοιμα στο πιάτο. Σίγουρα είναι συνδεδεμένη ως έναν βαθμό η ελληνική αστική κουλτούρα με τα sneakers αφού ούτως ή άλλως παγκοσμίως είναι σήμα κατατεθέν της αστικής κουλτούρας.

—Η ελληνική αγορά σε καλύπτει ή ανανεώνεις τη συλλογή με αγορές από εξωτερικό και online (sneaker hunting);

Τα sneakers τα οποία κοιτάζω δεν είναι εύκολο να τα προμηθευτείς online από το εξωτερικό και είναι απίθανο να τα πετύχεις να κάθονται στο ράφι του οποιουδήποτε καταστήματος όταν κάνεις ένα ταξίδι. Αν και είμαστε μικρή αγορά σαν χώρα μπορώ να πω ότι κατά 90% είμαι καλυμμένος από αυτά που θέλω να αγοράσω, από τη στιγμή που ξέρω που μπορώ να τα βρω. Άλλωστε το 100% δεν υπάρχει ποτέ.

Μιλάμε με τον Daniel, τον απόλυτο sneaker lover Facebook Twitter

—Το πρώτο EQT κυκλοφόρησε το 1991 και έγραψε ιστορία. Το θυμάσαι αυτό το μοντέλο που έγινε θρύλος; Με τι έχεις συνδυάσει αυτό το sneaker;

Θεωρώ ότι για να εκτιμήσει κάποιος κάτι πρέπει να είναι και κάποιας ηλικίας. Το 1991 που βγήκε το EQT ήμουν 3 χρόνων... οπότε δεν ασχολιόμουν με τα sneakers. Τα επόμενα χρόνια όσο μεγάλωνα και ανακάλυπτα το πάθος μου για τα sneakers άρχιζα να κοιτάζω και να ανακαλύπτω μοντέλα που μου είχαν ξεφύγει και είχαν κυκλοφορήσει στο παρελθόν. Ένα από αυτά τα μοντέλα ήταν το EQT, λόγω της προχωρημένης αισθητικής του για την εποχή, που ακόμα και 27 χρόνια μετά ξεχωρίζει και έχει στρατιές φανατικών οπαδών παγκοσμίως. Σαν σιλουέτα -αν και είναι διαχρονική- η επιτυχία του μοντέλου έγκειται στο γεγονός ότι συνεχώς εξελίσσεται, γεγονός που την κάνει πιο αρεστή και στις νεότερες γενιές που δεν την έζησαν από τη γέννησή της, στην OG μορφή της.

—EQT σημαίνει Only the essentials. Ποια είναι τα δικά σου essential στη ζωή;

Τα δικά μου essential είναι τα sneakers και η κάμερά μου. Η κάμερα είναι μέσο για να ζω, εκτός από το να κάνω το χόμπι μου και το να πετύχω στη δουλειά μου είναι ο κύριος και βασικός μου στόχος. Όσοι θέλουν μπορούν να επισκεφθούν το site μου www.athshooters.com για να δουν δουλειές και projects.

—Και Τέλος, η adidas θα γιορτάσει το λανσάρισμα του νέου EQT Basketball με ένα μεγάλο πάρτι την Κυριακή 11 του μήνα. Θα σε δούμε εκεί;

Αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο ή κάποια φωτογράφηση θα είμαι κι εγώ στο πάρτι της adidas.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα και ακόμα καλύτερα να έρθεις στο πάρτι κάνε κλικ εδώ! Επειδή όμως προβλέπεται χαμός, εξασφάλισε την VIP πρόσκλησή σου αγοράζοντας το EQT (έως 10/02) στα επιλεγμένα sneaker stores της Αθήνας που θα βρεις στο link - και την ημέρα του party θα σε περιμένει εκεί ένα συλλεκτικό δώρο από την adidas!

 

EQT launch party x PIXI (Rovis Bros, Alceen, Trixx)

Πότε; Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 18:00 – 00:00

Που; Blender Gallery, Ζησιμοπούλου 4, Γλυφάδα

Δες το πολύ δυνατό EQT heritage video:

Επιχειρείν/Market
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια