Πέρα στους πέρα Campers… Facebook Twitter

Πέρα στους πέρα Campers…

0

 

 

Όταν μιλάμε για καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ελλάδα, τότε υπάρχουν δυο είδη ταξιδιωτών, εκείνοι που κάνουν διακοπές και εκείνοι που κάνουν... camping. Η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις κατηγορίες είναι πως αν ανήκεις στην πρώτη, τότε μπορεί κάποια στιγμή να περάσεις στην δεύτερη, αν όμως ανήκεις στην δεύτερη, δηλαδή είσαι φαν του camping, δύσκολα επιστρέφεις στην πρώτη κατηγορία και τον συμβατικό τρόπο διακοπών.

Άλλωστε, οι περισσότεροι campers υποστηρίζουν ότι αυτή η επιλογή έχει να κάνει με μια στάση ζωής που σε φέρνει πιο κοντά στη φύση, ενώ ταυτόχρονα σε απομακρύνει από όλα όσα σου θυμίζουν την καθημερινότητα στην πόλη και τις ρουτινιάρικες συνήθειές σου. Κι αν αυτό δεν είναι η ουσία των διακοπών τότε τι; Οι διακοπές έχουν να κάνουν με τη διακοπή όσων κάνεις όλο τον υπόλοιπο χρόνο και η Ελλάδα είναι το πιο κατάλληλο μέρος για να κοιμηθείς κάτω απ' τα αστέρια, δίπλα στη θάλασσα παίρνοντας μαζί σου μόνο την απαραίτητη γκαρνατρόμπα: μαγιό, σαγιονάρες και καπέλο... Πέρα από αυτά ο εξοπλισμός είναι απαραίτητος για να απολαύσεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές σε ένα από τα αμέτρητα camping τόσο στην ηπειρωτική χωρα όσο και στα νησιά της Ελλάδας!

Πέρα στους πέρα Campers… Facebook Twitter
H Ελλάδα είναι το πιο κατάλληλο μέρος για να κοιμηθείς κάτω απ' τα αστέρια, δίπλα στη θάλασσα παίρνοντας μαζί σου μόνο την απαραίτητη γκαρνατρόμπα: μαγιό, σαγιονάρες και καπέλο...

Η Σκηνή δεν φτάνει...

Η πρώτη αγορά που πρέπει να κάνεις όταν αποφασίσεις να ζήσεις την εμπειρία του camping είναι η σκηνή. Στο εμπόριο κυκλοφορούν αρκετά είδη αλλά το πιο σημαντικό είναι να επιλέξεις εκείνη που σου ταιριάζει περισσότερο. Οι πιο συνηθισμένες είναι οι τύπου igloo οι οποίες στήνονται πανεύκολα και αρκούν δύο άτομα (ακόμα και αρχάριοι) για να συναρμολογήσουν σε πολύ λίγο χρόνο το κατάλυμα των καλοκαιρινών τους διακοπών. Η ευκολία στο στήσιμο είναι σίγουρα ένας παράγοντας που πρέπει να λάβεις υπ' όψη, γιατί αν δεν ανήκεις στην κατηγορία Μάικλ Σκόφιλντ του Prison Break, οι πολύπλοκες σκηνές θα σε δυσκολέψουν και θα προκαλέσουν τα νεύρα σου (καθόλου καλός τρόπος για το ξεκίνημα των διακοπών σου...)

Πέρα στους πέρα Campers… Facebook Twitter

TIP: Η σκηνή θα πρέπει να χωρά ένα επιπλέον άτομο: τις αποσκευές! Extra Tip: Αποφύγετε υπερβολές όπως το να κουβαλήσετε μαζί όλο το σπίτι...    »

Πέρα στους πέρα Campers… Facebook Twitter

Σε ό,τι αφορά το μέγεθος πρέπει να υπολογίσεις ότι η σκήνη θα πρέπει να χωρά ένα επιπλέον άτομο: τις αποσκευές. Αυτό σημαίνει ότι ένα ζευγάρι θα βολευτεί καλύτερα σε μια σκηνή για τρία άτομα ενώ μια παρέα των τεσσάρων θα πρέπει να επιλέξει μια σκήνη για πέντε. Το ύψος της σκηνής, η ύπαρξη ή όχι προθάλαμου και φυσικά το χρώμα είναι επιπλέον στοιχεία τα οποία θα σε οδηγήσουν στην κατάλληλη επιλογή.

Αν νομίζεις ότι η αγορά της σκηνής είναι αρκετή τότε καταδικάζεις τη δοκιμή της camping εμπειρίας σε σίγουρη απογοήτευση. Παρ' ότι οι περισσότερες σκηνές διαθέτουν πασσαλάκια, καλό θα είναι να προμηθευτείς κάποιους πασσάλους πιο επαγγελματικούς καθώς και ένα σφυρί για να τους τοποθετήσεις. Κι αφού στήσεις και τεντώσεις την σκηνή σωστά ώστε να μην σε φοβίζει το πρωινό αεράκι (που σε κάποιες περιοχές μπορεί να φτάνει τα 7 μποφόρ...) ήρθε η ώρα να φροντίσεις τον ύπνο σου.

Οι καλοκαιρινές διακοπές σημαίνουν ξεκούραση και ο ύπνος που διακόπτεται από τις πέτρες τις οποίες αισθάνεσαι σε διάφορα σημεία του σώματός σου σίγουρα δεν είναι ξεκούραστος... Στον βασικό εξοπλισμό, λοιπόν, πρόσθεσε ένα φουσκωτό στρώμα ύπνου (προσοχή: ύπνου και όχι θαλάσσης σαν αυτό της Αλίκης Βουγιουκλάκη). Τα περισσότερα camping διαθέτουν φουσκωτήρα τον οποίο δανείζουν στους campers αλλά η δική μας συμβουλή είναι να προμηθευτείς το δικό σου μηχάνημα για να μην ρισκάρεις να κοιμηθείς σε επαφή με το έδαφος μετρώντας τις μελανιές στο σώμα σου με το πρώτο ξημέρωμα.

Πέρα στους πέρα Campers… Facebook Twitter

TIP: Κάτω από κάθε σκηνή υπάρχει τουλάχιστον μία πέτρα του σκανδάλου! Γι' αυτό στον βασικό εξοπλισμό, πρόσθεσε ένα φουσκωτό στρώμα ύπνου (προσοχή: ύπνου και όχι στρώμα θαλάσσης σαν αυτό της Αλίκης Βουγιουκλάκη!)

Πέρα στους πέρα Campers… Facebook Twitter
Η λίστα με τα κάμπινγκ της Ελλάδας είναι ατελείωτη και η ομορφιά που προσφέρει το καθένα μοναδική. Για να επιλέξεις αρκεί να κάνεις μια αναζήτηση σύμφωνα με τις δικές σου προσωπικές επιθυμίες.
Και μετά τα απαραίτητα, ακολουθούν μια σειρά από αγορές που μπορούν να κάνουν ακόμα πιο εύκολες και άνετες τις καλοκαιρινές σου διακοπές. Στο εμπόριο θα βρεις ειδικές καρέκλες και τραπέζια που ανοίγουν και κλείνουν για να στοιβάζονται στο αυτοκίνητο με τις υπόλοιπες αποσκευές. Αυτά τα τραπεζοκαθίσματα θα γίνουν το «εξοχικό σαλονάκι» της καλοκαιρινής σου κατοικίας και θα φιλοξενήσουν τον πρωινό σου καφέ ή την βραδινή μπυροποσία κάτω από τα δέντρα. Τα υπόλοιπα απαραίτητα σύνεργα θα τα ανακαλύψεις μόνο αφού κάνεις την πρώτη σου εξόρμηση σε camping και γυρίσεις με μια λίστα από όσα σου έλειψαν. Πάντως, για να συμπληρώσουμε τα απολύτως απαραίτητα μην ξεχάσεις: αντικουνουπικές σπείρες, αμμωνία για μετά το τσίμπημα από οποιοδήποτε έντομο και μια λάμπα με μπαταρίες (εκτός αν θέλεις να ψάχνεις στη σκήνη μέσα στα σκοτάδια με έναν φακό στο χέρι...)

Τα camping της Ελλάδας είναι μοναδικά!

Υπάρχουν κάποιοι λάτρεις των ξενοδοχειακών ανέσεων που έγιναν πιστοί οπαδοί του camping μόνο και μόνο επειδή βρέθηκαν στο κατάλληλο μέρος έστω και από τύχη. Πράγματι, στην Ελλάδα υπάρχουν άπειρα camping αλλά ορισμένα από αυτά θα σε κάνουν να ξεχάσεις οποιονδήποτε άλλο τρόπο διακοπών και θα σε μυήσουν για πάντα στον κόσμο των campers.

Coralli Camping Σέριφος
Ίσως το ωραιότερο camping της Ελλάδας σε ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων. Εδώ ο χώρος των σκηνών είναι απλώς η προέκταση της παραλίας... Και όταν λέμε παραλία εννοούμε τα Λιβαδάκια. Μια αμμώδη ακρογιαλιά γεμάτη αρμυρίκια από την οποία δύσκολα ξεκολλάς για να πας οπουδήποτε αλλού. Αν το μότο των campers είναι «βγαίνω από τη σκηνή και βουτάω στη θάλασσα», τότε το Coralli είναι ο παράδεισός τους, γι' αυτό και έχει πιστό κοινό που επιστρέφει κάθε χρόνο για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Οι εγκαταστάσεις είναι σύγχρονες, καθαρές και οργανωμένες ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες τόσο μιας οικογένειας όσο και τις επιθυμίες μια παρέας φοιτητών. Αν ρωτούσες από που πρέπει να ξεκινήσεις την καριέρα σου ως κατασκηνωτής, θα λέγαμε σίγουρα από το Coralli!

Simos Ελαφόννησος
Το γεγονός ότι για να κλείσεις θέση για την σκηνή σου, πρέπει να τηλεφωνήσεις μήνες πριν, αποδεικνύει πόσο δημοφιλές είναι το camping της Ελαφονήσου. Και πως να μην είναι αφού πρόκειται για μια παραλία που νομίζεις ότι βγήκε από ταινία με εξωτικό σκηνικό, ενώ δεν χορταίνεις να απολαμβάνεις το χρώμα της θάλασσας και την καθαρότητα των νερών. Η παραλία του Σίμου είναι μία από τις πιο όμορφες της Μεσογείου και το camping είναι πεντακάθαρο και άρτια οργανωμένο, με φυσική ή τεχνητή σκιά σε κάθε θέση για σκηνή. Το mini market, το εστιατόριο και το μπαρ μπορούν να σου παρέχουν ό,τι χρειάζεσαι για να μην αναγκαστείς να ξαναμπείς στο αυτοκίνητο μέχρι το τέλος των διακοπών σου. Προσοχή όμως, αν είσαι από εκείνους που παίρνει άδεια τον Αύγουστο, πρέπει να προνοήσεις γιατί το πιο πιθανό είναι να μην βρεις ούτε σπιθαμή ελεύθερη για τη σκηνή σου...

Αγία Άννα Εύβοια
Αν νομίζεις ότι οι διακοπές σε camping δεν ταιριάζουν με την οικογενειακή κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι, τότε η Αγία Άννα θα σe διαψεύσει. Κατεξοχήν προορισμός για οικογένειες αυτό το camping διαθέτει όλες τις ανέσεις που θα κάνουν πιο ευχάριστες τις διακοπές τόσο για εσένα όσο και για τα παιδιά σου. Αν βαριέσαι να κουβαλάς εξοπλισμό μπορείς να μείνεις σε κάποιο από τα yurts της Αγίας Άννας που είναι μεγάλες κυκλικές σκηνές βασισμένες στις κατασκηνώσεις των Μογγόλων. Και αν αναρωτιέσαι πως θα περάσουν οι μέρες, να είσαι σίγουρος ότι με τα bar του camping, τα γήπεδα μπάσκετ και beach volley αλλά και με όλες τις εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους οι διακοπές δεν θα σου είναι αρκετές. Προσοχή! Μην παρασυρθείς από τις τεχνητές πολυτέλειες και δεν περάσεις αρκετό χρόνο στην πανέμορφη παραλία της Εύβοιας!

Πέρα στους πέρα Campers… Facebook Twitter
Αν πάλι είσαι οπαδός του ελεύθερου στιλ, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι αυτού του είδους το camping έχει απαγορευτεί σε όλα σχεδόν τα μέρη της Ελλάδας.
Η λίστα με τα κάμπινγκ της Ελλάδας είναι ατελείωτη και η ομορφιά που προσφέρει το καθένα μοναδική. Για να επιλέξεις αρκεί να κάνεις μια αναζήτηση σύμφωνα με τις δικές σου προσωπικές επιθυμίες.

Finikes Camping Φοινικούντα
Αν δεν ανήκεις σε εκείνους που πιστεύουν ότι οι καλοκαιρινές διακοπές ξεκινούν με το σφύριγμα του πλοίου, τότε η Πελοπόννησος μπορεί να γίνει ο προορισμός των διακοπών σου. Αν πάλι έχεις το "κόλλημα του πλοίου" τότε μάλλον θα χάσεις την ευκαιρία να βρεθείς μπροστά από ονειρεμένες παραλίες όπως είναι η Φοινικούντα. Το camping προσφέρει διακοπές χαλάρωσης και ηρεμίας, ενώ διαθέτει οργανωμένο mini market, εστιατόριο και παιδότοπο για να απασχολούνται τα παιδιά τις ώρες που δεν απολαμβάνουν την υπέροχη θάλασσα. Αν πάλι δεν έχεις παιδιά αλλά κατοικίδια, το μέρος είναι pet friendly και δεν χρεώνονται έξτρα οι τετράποδοι φίλοι μας. Αν δεν έχεις βάλει την Δυτική Πελοπόννησο στη λίστα με τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείς, ήρθε η ώρα!

Makis Camping Σίφνος
Στην πανέμορφη Σίφνο θα βρεις το ξεχωριστό κάμπινγκ του Μάκη στην παραλία Καμάρες. Πρόκειται για μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού που δικαίως έχει κερδίσει το βραβείο της γαλάζιας σημαίας! Το camping είναι μικρό αλλά πλήρως οργανωμένο με αναψυκτήριο, μίνι μάρκετ, κοινόχρηστη κουζίνα, πλυντήρια και ό, τι άλλο μπορεί να χρειαστεί για να κάνει τις διακοπές σου άνετες. Οι περιορισμένες θέσεις κάνουν τον προορισμό περιζήτητο, που σημαίνει πως αν θέλεις να κατασκηνώσεις στη Σίφνο πρέπει να σπεύσεις!

Η λίστα με τα κάμπινγκ της Ελλάδας είναι ατελείωτη και η ομορφιά που προσφέρει το καθένα μοναδική. Για να επιλέξεις αρκεί να κάνεις μια αναζήτηση σύμφωνα με τις δικές σου προσωπικές επιθυμίες. Και μια πρόβλεψη: όταν βρεις αυτό που σε ικανοποιεί πλήρως να ξέρεις ότι θα επιστρέφεις ξανά και ξανά και θα συναντάς τα ίδια πρόσωπα γιατί συνήθως οι οπαδοί του camping βρίσκουν κάποια στιγμή το δικό τους μέρος και κατασκηνώνουν για πολλά καλοκαίρια!

Αν πάλι είσαι οπαδός του ελεύθερου στιλ, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι αυτού του είδους το camping έχει απαγορευτεί σε όλα σχεδόν τα μέρη της Ελλάδας. Υπάρχουν βέβαια ορισμένοι τόποι που σε καλούν να στήσεις τη σκηνή σου έστω και για ένα δυο βράδια και να απολαύσεις την απόλυτη ελευθερία σε επαφή με τη φύση.

Το κάτω Κουφονήσι, η Ηρακλειά, η Γαύδος, η Σαμοθράκη και το κοντινό στην Αθήνα Αγκίστρι είναι ορισμένα από αυτά τα σημεία που συγκεντρώνουν κάθε καλοκαίρι εκατοντάδες free campers οι οποίοι ρισκάρουν ένα πιθανό πρόστιμο (300 ευρώ ανά άτομο) προκειμένου να ζήσουν το απόλυτο νόημα των διακοπών.

Πέρα στους πέρα Campers… Facebook Twitter
Όταν αποδεχτείς το camping ως στάση ζωής τότε θα μπορείς να απολαύσεις τις πιο όμορφες διακοπές που έχει κάνει ποτέ
Camper σημαίνει...

Αφού εξοπλιστείς με τα απαραίτητα και επιλέξεις τον τόπο διαμονής αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι ο camper επιδεικνύει μια συγκεκριμένη συμπεριφορά για να μην επικηρυχθεί ως καταζητούμενος στα camping της χώρας.

Αυτό σημαίνει πως καταρχάς ξεχνάς τα λούσα. Δεν μπορείς να καταλαμβάνεις τον καθρέφτη στα κοινόχρηστα μπάνια μέχρι να πετύχεις το κατάλληλο πάχος στη γραμμή του eye liner... Επίσης δεν νοείται να ισιώνεις το μαλλί δυο ώρες ενώ κάποιος περιμένει να βάλει στην πρίζα το πιστολάκι για ένα γρήγορο στέγνωμα. Τα ψηλοτάκουνα, τα σκαρπίνια και τα λοιπά υποδήματα πόλης δεν πρόκειται να σε βολέψουν. Όταν καταλάβεις πως το νόημα των διακοπών αυτού του τύπου είναι να ξεχάσεις την έννοια "καθρέφτης", τότε θα συνειδητοποιήσεις πόσο ελεύθερα σε κάνει να αισθάνεσαι η διαμονή στο camping. Άφησε πίσω όσα βαραίνουν την καθημερινότητά σου και προσπάθησε να μπεις στη φιλοσοφία του camper.

Σημαντικό μέρος αυτής της φιλοσοφίας είναι πως την ησυχία που διασφαλίζουν οι τέσσερις τοίχοι οφείλεις να την εξασφαλίσεις εσύ για τους γύρω σου κι εκείνοι για εσένα. Που σημαίνει πως δεν φωνάζεις μέσα στη νύχτα γιατί ήπιες παραπάνω, δεν τρέχεις με το αυτοκίνητο ανάμεσα στον χώρο των σκηνών και δεν κάνεις φασαρία για κανέναν λόγο ταράζοντας την ηρεμία των γειτόνων σου. Αν θέλεις να ξενυχτήσεις τραγουδώντας με την παρέα σου, η παραλία που βρίσκεται δίπλα είναι το κατάλληλο μέρος.

Και κάτι ακόμα που κρατάω απωθημένο από τις περσινές διακοπές μου στο camping: οι κοινόχρηστες πρίζες υπάρχουν για να φορτίζουν όλοι τα κινητά τους. Όχι για να φορτίζει ένας το κινητό, το tablet και τον υπολογιστή του όλο το βράδυ... Η αποχή από την τεχνολογία είναι στα must των διακοπών και καταλαβαίνεις πόσο καλό σου κάνει όταν το δοκιμάσεις.

Όταν αποδεχτείς το camping ως στάση ζωής τότε θα μπορείς να απολαύσεις τις πιο όμορφες διακοπές που έχει κάνει ποτέ και το πιο πιθανό είναι πως δεν θα θέλεις να επιστρέψεις στην άνεση του ξενοδοχείου. Και να είσαι σίγουρος πως κάτω από τα αστέρια, ανάμεσα στα δέντρα με τον ήχο του κύματος να σε νανουρίζει θα ξεχάσεις εντελώς όλα εκείνα που σε κούρασαν όλη τη χρονιά και θα πάρεις όση ενέργεια μπορεί να σου προσφέρει η φύση για να ξεκινήσεις τη νέα σεζόν ξεκούραστος και ανανεωμένος με τον ήχο του κύματος να σε συνοδεύει για αρκετό καιρό μετά το τέλος των διακοπών σου!

|article_full|
Όταν αποδεχτείς το camping ως στάση ζωής τότε θα μπορείς να απολαύσεις τις πιο όμορφες διακοπές που έχει κάνει ποτέ.
Επιχειρείν/Market
0

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ