Πονάει το δόντι του αλλά δεν μπορεί να το πει…

Πονάει το δόντι του αλλά δεν μπορεί να το πει… Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Πονάει το δόντι του αλλά δεν μπορεί να το πει… Facebook Twitter

 

Όταν πονάει το δοντάκι σου δύο είναι οι αιτίες: α) αγάπησες… οπότε περαστικά σου, β) κάτι συμβαίνει με την στοματική σου υγεία οπότε ο οδοντίατρος είναι η λύση στο πρόβλημά σου. Είναι σίγουρο ότι η β περίπτωση είναι πιο απλή από την α. Τι συμβαίνει όμως όταν πονάει το δόντι του σκύλου σου; Δυστυχώς, είναι πολύ λίγοι οι ιδιοκτήτες σκύλων που παρακολουθούν την στοματική υγιεινή των αγαπημένων τους κατοικίδιων και ακόμα λιγότεροι εκείνοι που παίρνουν προληπτικά τα μέτρα τους ώστε να απολαμβάνει ο σκύλος τους μια ζωή χωρίς πέτρα και ουλίτιδα.

Η Pedigree που γνωρίζει καλά την σημαντικότητα της στοματικής υγείας για κάθε τετράποδο σύντροφό μας, δίνει μια εύκολη και απλή λύση με το Pedigree Dentastix. Ένα προϊόν με ειδικό σχήμα και ενεργά συστατικά το οποίο μπορεί να μειώσει με καθημερινή χρήση το σχηματισμό της πέτρας έως και 80%! Είναι διαθέσιμο σε 3 διαφορετικά μεγέθη, ανάλογα με το μέγεθος του κάθε κατοικιδίου, το οποίο εκτός από την φροντίδα που προσφέρει, αποτελεί και μια λιχουδιά με υπέροχη γεύση που κάθε σκύλος θα λατρέψει. Τα υπόλοιπα που αφορούν στην στοματική υγεία  των αγαπημένων μας τετράποδων τα αναλαμβάνει ο κτηνίατρος. Η Pedigree έχει καθιερώσει τον Ιούνιο ως μήνα Στοματικής Φροντίδας και γιορτάζοντας τα δέκατα γενέθλιά της προσφέρει σε όλους μας έναν δωρεάν έλεγχο στους συνεργαζόμενους κτηνιάτρους της περιοχής μας για να ενημερωθούμε αλλά και να αξιολογήσουμε στην στοματική υγεία του σκύλου μας.

 

Μέσα από το facebook application της Pedigree www.dentalcaremonthapp.gr , μπορείς να δεις ποιος είναι ο πιο κοντινός σε εσένα κτηνίατρος, να κλείσεις ραντεβού και μετά την επίσκεψή σου να ανεβάσεις μια φωτογραφία με το αστραφτερό χαμόγελο του σκύλου σου και να συμμετάσχεις στον διαγωνισμό της Pedigree που σου χαρίζει πλούσια δώρα!

Κάπως έτσι βρεθήκαμε με τον δικό μου σκύλο στο Ιατρείο της κ. Ελένης Μπουρδάκου, στην Πάτρα για έναν οδοντιατρικό έλεγχο. Εκτός από την βόλτα με το αυτοκίνητο που δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να κάνουμε, η επίσκεψη αποδείχθηκε άκρως ενδιαφέρουσα αλλά και ευχάριστη. Η γιατρός μάλιστα έλυσε με κατανοητό τρόπο τις περισσότερες απορίες μας γύρω από το θέμα της στοματικής υγιεινής του σκύλου.

-Γιατρέ πείτε μας πόσο σημαντική είναι η στοματική υγιεινή για τον σκύλο μας;

Η στοματική φροντίδα είναι πολύ σημαντική για τη ευζωία του σκύλου μας, καθώς η κακή στοματική υγεία μπορεί να είναι παράγοντας πρόωρης γήρανσης. Επίσης μειώνεται ο χρόνος αυτοπεριποίησης και το τρίχωμα έχει θαμπή και κακή όψη.  

-Πόσοι ιδιοκτήτες σκύλων που έρχονται στο ιατρείο σας γνωρίζουν ότι πρέπει να βουρτσίζουν τα δόντια του σκύλου τους;

Όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες γνωρίζουν για τη φροντίδα και το βούρτσισμα. Το πρόβλημα είναι πως ελάχιστοι το τηρούν.

-Πόσος χρόνος απαιτείται καθημερινά για τη φροντίδα της στοματικής υγείας του σκύλου μας;

2-3 λεπτά καθημερινά είναι αρκετά. Καλό είναι κάθε βράδυ να αφιερώνουμε αυτόν τον χρόνο για τη περιποίηση των δοντιών του.

-Ποια είναι τα συμπτώματα που πρέπει να μας οδηγήσουν σε ιατρικό έλεγχο;

Τα βασικά συμπτώματα είναι παχύρευστος σίελος, η δυσοσμία της αναπνοής και τα δείγματα δυσφαγίας. Τότε θα πρέπει να ανησυχήσουμε για την στοματική υγιεινή του σκύλου μας.

-Από ποια ηλικία του σκύλου μας πρέπει να ξεκινήσουμε το βούρτσισμα των δοντιών του;

Καλό είναι το βούρτσισμα να ξεκινάει από νεαρή ηλικία, δηλαδή, από τον πρώτο χρόνο της ζωής του σκύλου, ώστε να είναι περισσότερο ανεκτό και να γίνει συνήθεια.

-Η φροντίδα της στοματικής υγείας μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και σε σκύλους μεγαλύτερης ηλικίας;

Φυσικά και μπορεί να ξεκινήσει σε οποιαδήποτε ηλικία. Δεν είναι ποτέ αργά. Βέβαια, αν το κρίνει ο γιατρός θα πρέπει να γίνει καθαρισμός στο ιατρείο πρώτα και στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης να κάνει αυτά που θα τον συμβουλέψει στο σπίτι.

-Εκτός από το βούρτσισμα των δοντιών, τι άλλο θα συμβουλεύατε τους ιδιοκτήτες σκύλων ως πρόληψη για την καλύτερη στοματική υγεία των αγαπημένων τους κατοικίδιων;

Οδοντικά σνακς όπως το Pedigree DentaStix σε καθημερινή βάση βοηθούν την κατάσταση, ενώ κάποιες εξειδικευμένες ξηρές τροφές και προϊόντα σε μορφή spray, συμβάλουν στην καλύτερη στοματική υγεία του σκύλου μας.

Όσο μου εξηγούσε η γιατρός όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον καθαρισμό των δοντιών του σκύλου μας, ο δικός μου φιλαράκος είχε χαλαρώσει και δεχόταν ευχάριστα την εξέταση. Όπως αποδείχθηκε το δοντάκι που πονούσε δεν είναι χαλασμένο, άρα πρέπει να αναζητήσουμε τα αίτια στην σκυλίτσα του διπλανού σπιτιού.

Παρόλα αυτά, το βούρτσισμα των δοντιών θα γίνει σίγουρα καθημερινή συνήθεια, μαζί με το Pedigree Dentastix που συμπληρώνει τις ανάγκες για στοματική φροντίδα. Όσο για την επιβράβευση μετά την επίσκεψη στη γιατρό, αυτή θα είναι η αγαπημένη του λιχουδιά και μια φωτογραφία από το αστραφτερό του χαμόγελο που θα ανεβάσουμε  στο www.dentalcaremonthapp.gr.

Μπείτε σήμερα στο app της Pedigree και κλείστε το ραντεβού σας!

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM