Wonder Woman: Η απόλυτη γυναίκα υπέρ - ήρωας

Wonder Woman: Η απόλυτη γυναίκα υπέρ - ήρωας Facebook Twitter
1

 

Wonder Woman: Η απόλυτη γυναίκα υπέρ - ήρωας Facebook Twitter
Η Wonder Woman είναι δημιούργημα του Γουίλιαμ Μούλτον Μάρστον, σε σχέδιο του Χάρι Τζ. Πίτερ.

Από πολύ μικρή με γοήτευαν οι σούπερ ήρωες. Φορώντας πάντα ιδιαίτερα ρούχα, με κάπα ή χωρίς, έχοντας διπλή ταυτότητα -μία φανερή και μία μυστική- έχουν σαν μοναδικό σκοπό τη σωτηρία του ανθρώπινου είδους από πάσης φύσεως απειλή. Εννοείται όμως πως η αγαπημένη όλων, η παντοτινή και μοναδική θεά στην καρδιά μου είναι ακόμα και σήμερα η Wonder Woman.

Γεννημένη το 1941 από τη DC Comics -την απόλυτη βασίλισσα των comics όπως έχει δείξει και η ιστορία άλλωστε- η Diana, η πριγκίπισσα των Αμαζόνων (Diana Prince), σύμφωνα με την κινηματογραφική της version, ζει σε ένα οχυρωμένο νησιώτικο παράδεισο όπου εκπαιδεύεται σκληρά για να γίνει μια ανίκητη πολεμίστρια. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που στις ακτές τους πέφτει ένας Αμερικανός πιλότος και τους μιλά για μια μεγάλη σύγκρουση η οποία βρίσκεται στην κορύφωσή της στον έξω κόσμο. Τότε η Diana αποφασίζει να τον ακολουθήσει για να σταματήσει την απειλή. Και κάπως έτσι γίνεται Wonder Woman.

Wonder Woman: Η απόλυτη γυναίκα υπέρ - ήρωας Facebook Twitter
Το 1974 η Cathy Lee Cosby ενσάρκωσε την απόλυτη γυναίκα υπέρ-ήρωα

Όλα αυτά τα χρόνια πολλές φορές έχουν μεταφερθεί οι περιπέτειες της Αμαζόνας της DC από τις σελίδες των comics στην μικρή αλλά και τη μεγάλη οθόνη, μέσα από ταινίες αλλά και τηλεοπτικές σειρές, animation ή real life. Το ίδιο πολλές είναι και οι κυρίες που είτε έχουν υποδυθεί την Wonder Woman, είτε έχουν χαρίσει τη φωνή τους στον animated χαρακτήρα. Με αφορμή την πολυαναμενόμενη ταινία "Wonder Woman" που θα προβάλλεται στους κινηματογράφους από τις 8 Ιουνίου, είπαμε να τις θυμηθούμε όλες.

Το 1974 η Cathy Lee Cosby ενσάρκωσε την απόλυτη γυναίκα υπέρ-ήρωα στην ομώνυμη ταινία για το ABC TV και μάλιστα στην ξανθιά εκδοχή της. Ουσιαστικά αυτό που κατάφερε η ταινία ήταν να στρώσει το δρόμο και να προετοιμάσει το κοινό για την τηλεοπτική σειρά που ήρθε ένα χρόνο αργότερα.

Wonder Woman: Η απόλυτη γυναίκα υπέρ - ήρωας Facebook Twitter
Η πρώτη τηλεοπτική Wonder Woman - Lynda Carter

Το Νοέμβριο του 1975 προβάλλεται το πρώτο επεισόδιο της σειράς Wonder Woman (που θα συνεχιστεί μέχρι το 1979) με πρωταγωνίστρια την υπέροχη Lynda Carter. Το κοινό τη λάτρεψε. Από τους τίτλους αρχής μέχρι τους τίτλους τέλους. Μαζί με τη σειρά υποκλίθηκε και στη Lynda Carter η οποία ήταν η απόλυτη superhero των 70's με πολλή λάμψη, όπως άλλωστε απαιτούσε η εποχή αλλά και ο τίτλος της Carter (μην ξεχνάμε πως το 1972 είχε στεφθεί Miss World America). Πολλοί μάλιστα θεωρούν πως η ερμηνεία της ίσως είναι αντίστοιχη με αυτή του Christofer Reeve στον Superman. Δεν είναι τυχαίο πως ακόμα και σήμερα πολλοί δημοσιογράφοι τη ρωτούν για τη ...δική της Wonder Woman.

Wonder Woman: Η απόλυτη γυναίκα υπέρ - ήρωας Facebook Twitter
Η Adrianne Palicki ήταν μία αρκετά αμφιλεγόμενη Wonder Woman

Το 2011 ο David E. Kelley γυρίζει ένα επεισόδιο - πιλότο για το αμερικανικό κανάλι NBC. Στη δική του εκδοχή τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατάει η Adrianne Palicki. Η σειρά δεν προχώρησε, όμως το επεισόδιο διέρρευσε στο διαδίκτυο και οι fans της Αμαζόνας είχαν την ευκαιρία να το δουν. Μπορεί να δίχασε λίγο η εμφάνιση της Wonder woman καθώς ήταν αρκετά αλλαγμένη, το σίγουρο όμως είναι ότι όλοι αναγνώρισαν στην Palicki πως είχε αυτό το... κάτι για το ρόλο. 

Wonder Woman: Η απόλυτη γυναίκα υπέρ - ήρωας Facebook Twitter
H Gal Gadot σαν Diana Prince ήταν μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις στην ταινία Batman vs Superman: Dawn of Justice

Και κάπως έτσι φτάνουμε στο 2016 όπου βλέπουμε τη Wonder Woman στην ταινία Batman vs Superman: Dawn of Justice. Tο κοινό ίσως λίγο να διχάστηκε (πάλι), όμως η ερμηνεία της Gal Gadot σαν Diana Prince είναι σίγουρα στα συν της ταινίας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως η Gal Gadot είναι και η πρωταγωνίστρια της νέας Wonder Woman, όπου πέρα από την πρωταγωνίστρια, ενδιαφέρον έχει και η ταινία καθώς είναι η πρώτη φορά που θα δούμε την superhero σε... solo δράση στη μεγάλη οθόνη.  

Wonder Woman: Η απόλυτη γυναίκα υπέρ - ήρωας Facebook Twitter
Η “Wonder Woman” είναι το πρώτο super hero action movie με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα.

Φυσικά πρέπει να πούμε πως έχουν υπάρξει πολλά animation με τη Wonder Woman και πολλές ηθοποιοί έχουν δανείσει τη φωνή τους, μάλιστα ίσως δεν πάει ο νους σου σε κάποιες από αυτές. Όπως για παράδειγμα η Lucy Lawless (ναι, ναι καλά θυμάσαι είναι η γνωστή μας Xena) που ακούγεται στο Justice League: The New Frontier (2008), η Keri Russel στο Wonder Woman (2009) ή ακόμα και η Cobie Smulders του How I met your mother στο Justice League: War (2014).

Φέτος είναι η 75η επέτειος της Wonder Woman, ασταμάτητο σύμβολο ισότητας, δύναμης και αλήθειας, επέτειος που θα γιορταστεί με τον καλύτερο τρόπο, μέσα από την πρώτη σόλο ταινίας της. Υπομονή μέχρι τις 8 Ιουνίου όταν η "Wonder Woman" θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους από την Tanweer.

Επιχειρείν/Market
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Θυμάμαι όταν διάβαζα τις περιπέτειες της Wonder Woman στις αρχές της δεκαετίας του 80 στις πίσω σελίδες της Ελληνικής έκδοσης του Σούπερμαν (εκδόσεις Ψαρόπουλου) και ήμουν ξετρελαμένος μαζί της. Σαν αγοράκι που ήμουν τότε είχα ιδιαίτερη αδυναμία στις γυναίκες υπέρ-ηρωίδες (Supergirl, Batgirl, Huntress, etc). H Lynda Carter δεν μου πολυάρεσε για να είμαι ειλικρινής. Ηταν πολύ όμορφη αλλά την έβρισκα κάπως γλυκανάλατη για τα γούστα μου. Ομως η Gal Gaddot ήταν εξαιρετική πέρυσι στον αντίστοιχο ρόλο (αν και η ταινία Batman vs Superman ήταν κακή). Πάντως οι πρώτες κριτικές για την νέα ταινία στις ΗΠΑ είναι καλές και μάλλον η ταινία θα πάει καλά! H Ισραηλινή Gaddot είναι ιδανική για τον ρόλο. Περιμένουμε να δούμε το 2019 την Brie Larson ως Captain Marvel.