Το Τελ Αβίβ είναι η πόλη με τα χίλια πρόσωπα

Το Τελ Αβίβ είναι η πόλη με τα χίλια πρόσωπα Facebook Twitter
Ο «Ανοιξιάτικος Λόφος» -όπως σημαίνει στα εβραϊκά- βρέχεται από τα νερά της Μεσογείου και είναι μια μητρόπολη γεμάτη ιδιαιτερότητες
0

ADVERTORIAL

Το Τελ Αβίβ είναι η πόλη με τα χίλια πρόσωπα Facebook Twitter

Κάποιοι το χαρακτηρίζουν ως η «Νέα Υόρκη της Μεσογείου», κάποιοι άλλοι «το λιμάνι του Ισραήλ», ενώ υπάρχουν και αυτοί που το θεωρούν τη «Δίδυμη πόλη της Βαρκελώνης». Όποιος και αν έχει δίκιο (ή ακόμα και όλοι) το σίγουρο είναι πως το Τελ Αβίβ είναι μια ικανότατη match maker αφού έχει καταφέρει να παντρέψει με επιτυχία τα άκρα. Τη Δύση με την Ανατολή, την παράδοση με το μοντερνισμό, το παλιό με το νέο, την ήρεμη ζωή με την ένταση της ξέφρενης διασκέδασης. Όπως και να το δεις το συμπέρασμα είναι ένα: Το Τελ Αβίβ είναι η πόλη με τα χίλια πρόσωπα.

Ο «Ανοιξιάτικος Λόφος» -όπως σημαίνει στα εβραϊκά- βρέχεται από τα νερά της Μεσογείου  και είναι μια μητρόπολη γεμάτη ιδιαιτερότητες που σε περιμένει να την ανακαλύψεις, με απευθείας πτήσεις καθημερινά από Αθήνα και Λάρνακα.

Ξεκινώντας την περιπλάνησή σου στις γειτονιές του Τελ Αβίβ πρέπει οπωσδήποτε να δεις τη Λευκή Πόλη (White city) και να περπατήσεις ανάμεσα στα εκατοντάδες Bauhaus κτίρια, τόπο λατρείας των απανταχού αρχιτεκτόνων. Σίγουρα πρέπει να βολτάρεις στο μποέμικο Νεβέ Τσεντέκ (Neve Tzedek), την πιο in συνοικία  όπου δεξιά και αριστερά στα σοκάκια υπάρχουν μπαρ, εστιατόρια, μικρά ξενοδοχεία, local designer μπουτίκ αλλά και υπέροχα σπίτια. Η Παλιά Γιάφα (Old Jaffa), μάλλον το πιο τουριστικό μέρος του Τελ Αβίβ και αποδεδειγμένα με την καλύτερη θέα της νέας πόλης, αποτελεί άλλον ένα must go προορισμό. Αν πάλι θέλεις να γνωρίσεις τις πιο νέες γειτονιές πάρε μια βαθειά ανάσα γιατί πολύ σύντομα θα βρεθείς στο «Brooklyn της Ανατολής». Καλλιτέχνες και διανοούμενοι έχουν βάλει το χεράκι τους και έχουν μετατρέψει τις νότιες συνοικίες σε κέντρο της ελεύθερης έκφρασης. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα μια βόλτα στη Florentine.

Το Τελ Αβίβ είναι η πόλη με τα χίλια πρόσωπα Facebook Twitter

Μιλώντας για όμορφες περατζάδες, επιβάλλεται μια βόλτα (γιατί όχι και δύο) στις παραλίες της πόλης. Αν είσαι λάτρης του Kite surf σίγουρα το μάτι σου θα χορτάσει αετούς στον ουρανό. Μην ξεχάσεις να κάνεις μια στάση στην Πλατεία Ράμπιν, την κεντρική πλατεία του Τελ Αβίβ όπου πραγματοποιούνται οι μεγαλύτερες εκδηλώσεις. Το Πάρκο Hayarkon είναι μια αστική όαση στην καρδιά της πόλης. Ντόπιοι και τουρίστες έρχονται εδώ για κάθε είδους outdoor activity όπως πικ νικ, ποδήλατο, γιόγκα, τρέξιμο, παιχνίδια σε νεροτσουλήθρες και τραμπολίνα. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάς πως ο μέσος όρος ηλικίας που κυκλοφορεί είναι 18-33, κάτι σαν το δυναμικό κοινό της τηλεόρασης. Full energy δηλαδή.

Όσο για σένα που πιστεύεις πως στις διακοπές δεν πρέπει να χορταίνει μόνο το μάτι αλλά και το πνεύμα, σίγουρα έχεις βρει τον προορισμό των ονείρων σου, καθώς η μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ είναι γεμάτη μουσεία. Είσαι δεν είσαι λάτρης της τέχνης πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς το Μουσείο Τέχνης του Τελ Αβίβ. Ακόμα και αν δεν ενθουσιαστείς με τις μόνιμες και εποχικές εκθέσεις ξένων και ντόπιων καλλιτεχνών, σίγουρα το κτίριο του μουσείου θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Σκέψου ένα σούπερ ντιζαϊνάτο διαστημόπλοιο λουσμένο στο φως και είσαι μέσα! Το Μουσείο Design στο προάστιο Χολόν, μια γιγάντια σπείρα από γρανίτη, είναι ένα από τα πιο avant garde  κτίρια του Ισραήλ. Αν πάλι θέλεις να μάθεις την ιστορία του τόπου, επισκέψου το Μουσείο Εβραϊκής Διασποράς. Extra tip: το Μουσείο Ρακέτας παραλίας (ω, ναι υπάρχει!!!!).

Σε περίπτωση που είσαι από τους τυχερούς που έχουν αρκετές μέρες στη διάθεσή τους τόλμησε κάποιες αποδράσεις. Η Ιερουσαλήμ και η Καισάρεια δε είναι καθόλου μακριά. Προσοχή όμως: Αν επιλέξεις το Σάββατο (Shabbat) που είναι ημέρα ανάπαυσης για τους Εβραίους, να θυμάσαι πως δεν λειτουργεί τίποτα, ούτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αλλά και εδώ τη λύση στη δίνει η Aegean που σου προσφέρει τη δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινήτου.

Το Τελ Αβίβ είναι η πόλη με τα χίλια πρόσωπα Facebook Twitter

Από τα σουκ και τις υπαίθριες αγορές μέχρι τα υπερμοντέρνα malls, από τα μικρομαγαζάκια με τα χειροποίητα σουβενίρ, τα κοσμήματα και τα διάφορα μπιχλιμπίδια, από τις local designer μπουτίκ μέχρι τους διάσημους οίκους μόδας, το Τελ Αβίβ είναι ο παράδεισος του καταναλωτή. Extra tip νούμερο 2: Γέμισε τις τσάντες σου με πολλά και μυρωδάτα spices.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο, στο Τελ Αβίβ δεν θα πεινάσεις ποτέ! Και στο φαγητό φαίνεται πως αυτή η πόλη είναι το σταυροδρόμι της Δύσης και της Ανατολής. Έθνικ γεύσεις, ναπολιτάνικη πίτσα, γαλλικό ταρτάρ, μαροκινό κους κους αλλά και πατροπαράδοτες γεύσεις που έφεραν οι κάτοικοι από τις παλιές τους πατρίδες. Κλασικά street food της πόλης είναι ο γύρος shawama με πίτα και φρέσκια αραβική σαλάτα, τα κεφτεδάκια φαλάφελ αλλά και το χούμους.

Αυτή η πόλη χορεύει και διασκεδάζει 24 ώρες. Το nightlife είναι ξακουστό σε όλους τους clubbing lovers ανά τον κόσμο, με το ξέφρενο γλέντι να συνεχίζεται στα διάφορα στέκια της πόλης μέχρι το πρωί. Αν πάλι δεν είσαι fan της dance σκηνής, μπορείς απλά να απολαύσεις το κοκτέιλ ή τη μπύρα  σου σε ένα από τα χιλιάδες μπαρ της πόλης ακούγοντας μουσικές από όλες τις γωνιές του πλανήτη, έθνικ, άμπιεντ, μπλουζ, ροκ, οριεντάλ (προφανώς), ακόμα και ελληνικά.

Βρες παρέα και μπες στο aegeanair.com να οργανώσεις το ταξίδι σου κάνοντας κράτηση σε αεροπορικά εισιτήρια (με καθημερινές αναχωρήσεις από Αθήνα και Λάρνακα), ξενοδοχεία ή ακόμα και αυτοκίνητο. Enjoy and have fun!

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM