Ομορφαίνοντας την πόλη, ομορφαίνεις την ζωή

Ομορφαίνοντας την πόλη, ομορφαίνεις την ζωή Facebook Twitter
Η Amita Motion έδωσε την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν δικές τους τοιχογραφίες στο κέντρο της πόλης.
0

ADVERTORIAL

Ομορφαίνοντας την πόλη, ομορφαίνεις την ζωή Facebook Twitter

Η Amita Motion, σε συνεργασία με την ομάδα Urbanact και το Δήμο Αθηναίων, δημιούργησαν την πρωτοβουλία «Θετική Ενέργεια στο Χρώμα» με σκοπό να φέρουν θετική ενέργεια στην πόλη της Αθήνας και στους κατοίκους της, χρησιμοποιώντας χρώματα, εικόνες και φαντασία. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, ο γνωστός street artist Same84 έχει ήδη δημιουργήσει 2 μεγάλες, κάθετες τοιχογραφίες (Murals) στην Λεωφόρο Ηλία Ηλιού 58 και στην Λεωφόρο Λένορμαν 77, ενώ το Σάββατο 18 Μαρτίου δημιουργήθηκε ένα ακόμα Mural, αυτή τη φορά από μία ομάδα νέων καλλιτεχνών..

Ομορφαίνοντας την πόλη, ομορφαίνεις την ζωή Facebook Twitter

Η Amita Motion, θέλοντας να ενεργοποιήσει τους νέους σε μία δράση που θα έχει θετικό αντίκτυπο στην πόλη, έδωσε την ευκαιρία μέσω ανοιχτού διαγωνισμού σε νέους καλλιτέχνες να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν δικές τους τοιχογραφίες στο κέντρο της πόλης. Στόχος των διαγωνιζόμενων έργων ήταν να αναδείξουν θέματα κοινωνικού προβληματισμού, μέσα από μια αισιόδοξη ματιά, ενώ τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης ήταν η καλλιτεχνική αρτιότητα, η καινοτομία της ιδέας και η δυναμική ευαισθητοποίησης του κοινού γύρω από το κοινωνικό θέμα που είχαν επιλέξει να αναδείξουν. Τα πέντε έργα που ξεχώρισαν αποτυπώθηκαν σε ένα mural σε μία συνθετική, χαμηλή σε ύψος οριζόντια τοιχογραφία στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο, από την ομάδα των πέντε καλλιτεχνών που τα δημιούργησαν. Οι νέοι αυτοί καλλιτέχνες είναι ο Γιάννης Ερμίδης με το έργο "e-motion", η Μαρία Μανουρά με το έργο "Αγάπη", η Ευαγγελία Μούρτζη με το έργο "You Just Need Imagination", η Μαργαρίτα Νάκα με το έργο "Better Future" και η Ανθή Σπανού με το έργο "Όλοι Ένα".

Το ραντεβού με τους καλλιτέχνες για την εφαρμογή της τοιχογραφίας δόθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου το μεσημέρι στην πύλη του Πανελληνίου Γ.Σ στην οδό Ευελπίδων. Σκοπός των συμμετεχόντων ήταν να μεταδώσουν χρώμα και φαντασία και να μπορέσουν μέσω του διαγωνισμού της Amita Motion να αλλάξουν την Αθήνα, αποβάλλοντας τις γκρίζες νοοτροπίες. Γιατί όπως θα μου πουν «ομορφαίνοντας την πόλη, ομορφαίνεις την ζωή».

Ομορφαίνοντας την πόλη, ομορφαίνεις την ζωή Facebook Twitter

Ανθή Σπανού

«Ήταν πάρα πολύ ωραία η ιδέα και μου κέντρισε το ενδιαφέρον το κοινωνικό θέμα που στέλνει ο διαγωνισμός της Amita Motion», λέει η Ανθή Σπανού. Η Ανθή σπουδάζει γραφιστική και πάντοτε θαύμαζε έργα άλλων καλλιτεχνών που έβλεπε σχεδιασμένα στους τοίχους της πόλης. Τώρα, αισθάνεται χαρούμενη που και η ίδια κατάφερε να αφήσει το αποτύπωμα της στην πόλη που ζει. «Χαίρομαι, που κατά κάποιον τρόπο, το έργο μου θα αποτελεί ένα ευχάριστο κομμάτι της πόλης», αναφέρει, και θα προσθέσει ότι «μπορεί να αλλάξει η Αθήνα. Και το ζήτημα είναι ότι, αν προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την πόλη μας, λειτουργεί ως μια καλή αφορμή για να αλλάξουμε και εμείς». Το έργο της Ανθής με τίτλο «Όλοι Ένα» στέλνει ένα αντιρατσιστικό μήνυμα, απεικονίζοντας δύο ανθρώπους σε λευκό και μαύρο χρώμα, τονίζοντας με αυτό τον τρόπο τη διαφορετικότητα. Ταυτόχρονα, ο καθένας κουβαλά και ένα κομμάτι του άλλου. «Η ουσία είναι ο άνθρωπος», θα συμπληρώσει η Ανθή.

Ομορφαίνοντας την πόλη, ομορφαίνεις την ζωή Facebook Twitter

Γιάννης Ερμίδης

Δίπλα από την Ανθή ο Γιάννης Ερμίδης βρίσκεται στο τέλος του σχεδιασμού του έργου του "e-motion". «Συμμετείχα στον διαγωνισμό γιατί αποτελεί ένα σημαντικό βήμα ανάδειξης και μια καλή ευκαιρία να δείξεις την δουλειά σου και από την στιγμή που περιέχει χρώματα την κάνει αυτομάτως μια υπέροχη δράση», μας ανέφερε. Στον Γιάννη πάντοτε άρεσαν τα ψηλά σημεία στην Αθήνα, από εκεί που μπορούσες να ατενίσεις θαυμάζοντας τη θέα που σου προσφέρει η πόλη. «Αν περνούσε από το χέρι μου θα έδινα ακόμη περισσότερο χρώμα στους γκρίζους τοίχους της Αθήνας», αναφέρει. Το έργο του αποτελείται από γραμμοσκιάσεις και χρώματα πάνω στην λέξη e-motion. «Στην γραφιστική με γοητεύει η αρμονία που ακολουθεί σκελετούς από τους οποίους δεν μπορείς να ξεφύγεις», προσθέτει ο Γιάννης.

Ευαγγελία Μούρτζη

Η Ευαγγελία Μούρτζη με το έργο της "You Just Need Imagination", προσθέτει ένα ακόμη λιθαράκι στην μετάλλαξη του τοίχου στον Πανελλήνιο. Από πολύ μικρή ηλικία της άρεσε να διαβάζει και να ζωγραφίζει. Σπουδάζει στην Σχολή Καλών Τεχνών και στο έργο της αποτυπώνει ένα παιδί σε διάφορες φάσεις του εαυτού του, όπως αστροναύτης, πειρατής ή μάγος. «Θεωρώ ότι είναι ένα ωραίο μήνυμα γιατί ο κόσμος χρειάζεται την φαντασία για να σταματήσει να επικεντρώνεται σε εκείνα που τον στενοχωρούν. Όλοι έχουμε ανάγκη από φαντασία και χρώματα», υποστηρίζει.

Ομορφαίνοντας την πόλη, ομορφαίνεις την ζωή Facebook Twitter

Μαργαρίτα Νάκα

Η Μαργαρίτα Νάκα, η ταλαντούχα καλλιτέχνης που δημιούργησε το έργο "Better Future" μας μίλησε για τη σημασία του έργου της. «Η πρωτοβουλία της Amita Motion "Θετική Ενέργεια στο Χρώμα", εμπεριέχει ένα αισιόδοξο και αντιρατσιστικό μήνυμα. Με το έργο μου προσπάθησα να δείξω ότι αν συνεργαστούν όλοι οι άνθρωποι, το μέλλον θα γίνει καλύτερο». Η Μαργαρίτα είναι η απόδειξη ότι πολλές φορές το ταλέντο είναι κάτι που δε μαθαίνεται, αλλά υπάρχει μέσα στον καλλιτέχνη, καθώς είναι αυτοδίδακτη και οι σπουδές της δεν σχετίζονται με το αντικείμενο.

Μαρία Μανουρά
H Μαρία Μανουρά με το έργο "Αγάπη" δημιούργησε ένα φαντασιακό ταξίδι για τους ανθρώπους που θέλουν να ταυτιστούν με το παιδί που ταξιδεύει πάνω στις φτερούγες ενός καναρινιού μέσα σ' ένα χάος λέξεων και γραμμάτων. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα παιδί που δείχνει προς το σημείο εκείνο που θα σχηματιστεί η λέξη αγάπη, από τα τυχαία γράμματα. «Είμαι τελειόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών και πηγή έμπνευσης αποτελούν τα παιδιά και θέματα που τους απασχολούν. Πιστεύω ότι και ο τοίχος αποτελεί ένα μεγάλο βιβλίο που ο καθένας μπορεί να το διαβάσει, να ταυτιστεί και να κρατήσει όποιο κομμάτι τον ενδιαφέρει», λέει η Μαρία.

Ομορφαίνοντας την πόλη, ομορφαίνεις την ζωή Facebook Twitter

Κυριάκος Ιωσηφίδης

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Ιωσηφίδης, συντονιστής της ομάδας Urbanact μας είπε: «στόχος μας είναι να μεταμορφώσουμε το κέντρο της Αθήνας μέσα από εικαστικές παρεμβάσεις και να μεταδώσουμε Θετική Ενέργεια στους κατοίκους της. Από το 1998 χτίζουμε κομμάτι – κομμάτι ένα πάζλ που θα ομορφύνει την πόλη. Λείπουν οι αφορμές ώστε να συμμετέχουν οι άνθρωποι και να εκφράζονται οι νέοι. Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη πολλές επιφάνειες».

Same84

Σε ελάχιστα μέτρα παρακάτω παρατηρώ τον γνωστό street artist, Same84, να ολοκληρώνει το νέο του έργο που έρχεται να προστεθεί στις δύο μεγάλες τοιχογραφίες που ήδη έχει δημιουργήσει. Στην Λένορμαν, η γκρι πλευρά μιας πολυκατοικίας γέμισε φαντασία και χρώμα και στην επιφάνειά της, μπορεί κανείς να θαυμάσει μια νεαρή κοπέλα που χαμογελώντας ατενίζει την πόλη από ψηλά και μας μεταδίδει την αισιοδοξία της. Στη συμβολή Ηλία Ηλίου 58 & Φραντζή, συναντάμε ένα αγόρι με κουκούλα που μοιάζει να κάνει παρκούρ. «Ο κάθε κάτοικος αυτής της πόλης έχει να δώσει ένα μικρό λιθαράκι και η Αθήνα χρειάζεται να γκρεμιστεί και να φτιαχτεί εκ νέου. Πρέπει να βελτιωθεί η αισθητική της πόλης προς το καλύτερο. Εμείς δεν μουντζουρώνουμε, δεν επιδιώκουμε να χαλάμε επιφάνειες αλλά να ζωγραφίσουμε ωραία, ανεβάζοντας το επίπεδο της τέχνης του γκράφιτι. Η γειτονιά μου, στην Καλλιθέα, θα είναι πάντα η αγαπημένη μου περιοχή και από αυτήν αντλώ πολλά, διότι από εκεί ξεκίνησαν όλα για μένα», αναφέρει.

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM