Ο Fabian Lentsch και το εκπληκτικό project με τους Snowmads

Ο Fabian Lentsch και το εκπληκτικό project με τους Snowmads Facebook Twitter
Για αρκετά χρόνια έψαχνα ένα τρόπο να ταξιδεύω και να κάνω σκι ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο.
0

Ο Fabian Lentsch θα μπορούσε να είναι ένας συνηθισμένος 24χρονος. Του αρέσει το σκι, τα ταξίδια και να γνωρίζει καινούριους ανθρώπους … Όμως δεν είναι! Γεννημένος στις Αυστριακές Άλπεις, ξεκίνησε να ασχολείται με το επαγγελματικό σκι από πολύ μικρή ηλικία κερδίζοντας πολλά μετάλλια σε διάφορα ski competitions.

Τα τελευταία χρόνια, έχοντας αφήσει στην άκρη την αγωνιστική του ιδιότητα, έχει συνδυάσει τα δύο μεγάλα πάθη του: το σκι και τα ταξίδια.  Με ένα παλιό πυροσβεστικό όχημα που έχει μετατρέψει σε αυτοκινούμενο και παρέα με τους Snowmads, το crew που έχει φτιάξει, γυρίζουν τον κόσμο και κατεβαίνουν τις πιο απίστευτες χιονισμένες πλαγιές.

Πριν από λίγο καιρό ο Fabian Lentsch και οι Snowmads βρέθηκαν στην Ελλάδα, όπου ανακάλυψαν τα μυστικά των χιονισμένων κορυφών του Χελμού, του Ολύμπου και της Κρήτης.

 

Ο Fabian Lentsch και το εκπληκτικό project με τους Snowmads Facebook Twitter

— Πώς ξεκίνησε η ιδέα των “Snowmads”; 

Για αρκετά χρόνια έψαχνα ένα τρόπο να ταξιδεύω και να κάνω σκι ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο. Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι είναι πάρα πολύ εύκολο να πας σε όποιο σημείο του κόσμου θέλεις, απλά μπαίνοντας σε ένα αεροπλάνο. Όμως ποτέ δεν θα είσαι σε θέση να συνειδητοποιήσεις τις αποστάσεις που διανύεις όταν μεταφέρεσαι από ένα σημείο Α σε ένα σημείο Β.

Έτσι το 2013 αποφάσισα μαζί με κάτι φίλους να οδηγήσουμε από την Αυστρία στο Κιργιστάν με ένα αυτοκινούμενο. Μέχρι τότε ήταν ένα από τα πιο απίστευτα ταξίδια που είχα κάνει στην ζωή μου. Δυστυχώς εκείνο το όχημα με το ζόρι κατάφερε να γυρίσει πίσω και έτσι μου ήρθε η ιδέα να φτιάξω ένα σωστό όχημα που θα ήταν κατάλληλο για off-road διαδρομές και που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα. Λίγα χρόνια μετά, γεννήθηκαν οι «Snowmads» 

— Πώς αποφασίσατε να έρθετε στην Ελλάδα; Φέτος ήταν μία πάρα πολύ καλή χρονιά (για την Ελλάδα), όσον αφορά στη χιονοδρομία. Περιμένατε ότι θα βρείτε τόσο χιόνι; 

Το αρχικό πλάνο για αυτή την χρονιά ήταν να παραμείνουμε στις Άλπεις και να κυνηγήσουμε το χιόνι. Καθώς όμως ο Ιανουάριος είχε ήδη κάνει την εμφάνισή του χωρίς πολλά δείγματα χιονιού, αποφασίσαμε να αλλάξουμε το πλάνο μας.

Ενώ τσέκαρα την πρόγνωση του καιρού, είδα μια φωτογραφία σε μια εφημερίδα για τον μεγάλο όγκο χιονιού που είχε κατακλίσει την Ελλάδα. Καθώς αγαπάω να κάνω σκι σε καινούργια μέρη, η απόφαση ήταν αρκετά εύκολη και αποδείχθηκε και πολύ σωστή. Κλείσαμε ακτοπλοϊκά εισιτήρια και μετά από λίγες μέρες φτάσαμε στην Πάτρα.  Οι Άλπεις παρέμειναν στεγνές μέχρι αρχές Μαρτίου και είχαμε την τύχη να κάνουμε σκι σε πούδρες στην Ελλάδα. Αρκετά τρελό! 

Ο Fabian Lentsch και το εκπληκτικό project με τους Snowmads Facebook Twitter

— Μάθαμε ότι στα Καλάβρυτα ανοίξατε κάποιες καινούριες διαδρομές που δεν το είχε τολμήσει κανένας μέχρι τώρα. Πώς σας φάνηκε; 

Περάσαμε πολύ ωραία στα Καλάβρυτα και κάναμε πολλούς φίλους στο χιονοδρομικό. Πάντα είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα του να κατεβαίνεις πρώτος μια πλαγιά για πρώτη φορά, αλλά στην τελική δεν ήταν αυτό μας ώθησε. Κυρίως η αγάπη για το σκι είναι αυτή που μας δίνει ώθηση, παρά το ποιος θα είναι αυτός που θα κάνει κάτι για πρώτη φορά. 

— Ταξιδεύεις στον κόσμο αρκετό καιρό. Πώς αισθάνεσαι σαν «πολίτης του κόσμου»;  

Τα ταξίδια διευρύνουν πραγματικά τους ορίζοντές σου. Το πιο σημαντικό πράγμα που έμαθα είναι ότι μπορεί οι χώρες, τα σύνορα, οι λαοί να μην είναι ίδια, αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι είμαστε όλοι άνθρωποι και πολίτες του κόσμου. Όχι μόνο αυτοί που ταξιδεύουν!

Τα ταξίδια με βοήθησαν αρκετά να καταλάβω καλύτερα την πολυπλοκότητα του σημερινού κόσμου και προσπαθώ να μεταφέρω τις εμπειρίες μου σε άλλους, όσο πιο πολύ μπορώ, για να προσπαθούν και αυτοί με τη σειρά τους να κάνουν τη διαφορά. 

Ο Fabian Lentsch και το εκπληκτικό project με τους Snowmads Facebook Twitter

— Φανταζόμαστε ότι είναι αρκετά δύσκολο να ταξιδεύεις και να κάνεις σκι σε όλο τον κόσμο. Ποιος σας στηρίζει στα εγχειρήματά σας;  

Για την ακρίβεια είναι! Στην εποχή μας είναι αρκετά εύκολο να ταξιδεύεις οικονομικά όταν το κάνεις μόνο για τον εαυτό σου, αλλά το να ταξιδεύεις για τους σκοπούς μιας ταινίας ή μιας παραγωγής απαιτεί αρκετή οικονομική υποστήριξη. H Red Bull και η Scott Sports ως χορηγοί μου, ήταν και είναι μια μεγάλη βοήθεια στο να γίνουν πραγματικότητα τα projects μου. 

— Ποιο είναι το επόμενο project

Θα συνεχίσω να οδηγώ σε όλο τον κόσμο με το αυτοκινούμενο των Snowmads. Ο νέος μου στόχος είναι να γυρίσω τον κόσμο με ένα ποδήλατο, αλλά επειδή είναι αρκετά φιλόδοξο σχέδιο, θα χρειαστώ αρκετό χρόνο να το πραγματοποιήσω. Ας δούμε πότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή για αυτό! 

Ο Fabian Lentsch και το εκπληκτικό project με τους Snowmads Facebook Twitter
Ο Fabian Lentsch και το εκπληκτικό project με τους Snowmads Facebook Twitter
Ο Fabian Lentsch και το εκπληκτικό project με τους Snowmads Facebook Twitter
Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM