Οι “Περσείδες” και ο Άρης

Οι “Περσείδες” και ο Άρης Facebook Twitter
Αυτό το καλοκαίρι η βροχή των αστεριών θα συμβεί και πάλι 12 προς 13 Αυγούστου δημιουργώντας ένα κορυφαίο σε ομορφιά φαινόμενο που δεν πρέπει να χάσουμε (είτε πιστεύουμε στις ευχές είτε όχι...)
0

ADVERTORIAL

 

Οι “Περσείδες” και ο Άρης Facebook Twitter
Το πιο εντυπωσιακό με τις Περσείδες είναι ότι εμφανίζονται σε όλα σχεδόν τα σημεία του ουρανού και όχι σε ένα συγκεκριμένο, που σημαίνει ότι μπορεί κανείς να τις δει όπου κι αν βρίσκεται.

Έχω έναν φίλο που πιστεύει ακόμα πως αν κάνει μια ευχή σε αστέρι που πέφτει, θα πιάσει... Ο Άρης έχει μια οπτική που βρίσκεται στο άλλο άκρο από την κυνικότητα των υπόλοιπων ενηλίκων που ξέρω (including me), οι οποίοι και το Τζίνι να μας εμφανιζόταν μάλλον θα ζητούσαμε τον αριθμό ταυτότητας και το ΑΜΚΑ του πριν κάνουμε τις τρεις ευχές.

Συνάντησα τον Άρη πριν από κάποια καλοκαίρια μια βραδιά στα μέσα Αυγούστου σε ένα παραλιακό μπαράκι που ήταν κοινό μας στέκι και ήπιαμε μαζί το πρώτο ποτό. Μετά τον έχασα γιατί την υπόλοιπη νύχτα την πέρασε στην παραλία κοιτώντας την βροχή αστεριών που όπως κάθε χρόνο συμβαίνει γύρω στις 12 με 13 Αυγούστου και είναι ένα από τα κορυφαία αστρολογικά φαινόμενα όχι μόνο του καλοκαιριού αλλά και ολόκληρου του χρόνου.

Καλοκαίρι και μαγικός ουρανός γίνονται ένα όπως και το COSMOTE One κάνει τη σταθερή και την κινητή επικοινωνία ένα.

Τα πεφταστέρια, όπως λέγεται κοινώς το φαινόμενο είναι ορατά περισσότερο τον Αύγουστο που δεν έχουμε συνήθως συννεφιές ή άλλες καιρικές συνθήκες που μπορεί να κρύψουν αυτές τις εντυπωσιακές λάμψεις που φωτίζουν τον ουρανό.

Επιστημονικά πρόκειται για τη δημοφιλέστερη βροχή διαττόντων αστεριών. Συνήθως στο μέγιστο της βροχής πέφτει ένα μετέωρο το λεπτό και είναι ορατό με γυμνό μάτι. Η επίσημη ονομασία είναι «Περσείδες» γιατί το πιο ακτινοβόλο σημείο τους προβάλλεται στον αστερισμό του Περσέα και θεωρούνται μια από τις πιο εντυπωσιακές βροχές διαττόντων του έτους, καθώς τα «πεφταστέρια» τους είναι κατ’ εξοχήν γρήγορα και φωτεινά, συχνά με μακριές πύρινες «ουρές» που φωτίζουν για κάποια δευτερόλεπτα τον ουρανό μέχρι να εξαφανιστούν κι αυτές. Αυτή η βροχή μετεωριτών σχηματίστηκε από τα συντρίμμια του κομήτη Swift-Tuttle και η καλύτερη ώρα για να τα παρατηρήσει κανείς είναι πριν την αυγή. 

Μία προσφορά πολλών αστέρων για το καλοκαίρι. Από τις 16/06/2016 και για 6 ολόκληρους μήνες, το COSMOTE One προσφέρει κάθε μήνα σε όλους τους συνδρομητές του – υφιστάμενους και νέους - οι οποίοι διαθέτουν ΟΤΕ TV, 2GB ΔΩΡΕΑΝ για OTE TV GO, για να απολαμβάνουν αθλητικά & όλο το περιεχόμενο του ΟΤΕ TV GO όπου κι αν βρίσκονται!

Το πιο εντυπωσιακό με τις Περσείδες είναι ότι εμφανίζονται σε όλα σχεδόν τα σημεία του ουρανού και όχι σε ένα συγκεκριμένο, που σημαίνει ότι μπορεί κανείς να τις δει όπου κι αν βρίσκεται. Αυτό το καλοκαίρι η βροχή των αστεριών θα συμβεί και πάλι 12 προς 13 Αυγούστου δημιουργώντας ένα κορυφαίο σε ομορφιά φαινόμενο που δεν πρέπει να χάσουμε (είτε πιστεύουμε στις ευχές είτε όχι...) Εκείνο το βράδυ θα είναι μαζί μας και το κορυφαίο πρόγραμμα Cosmote One που προσφέρει internet, ομιλία και ψυχαγωγία όπου κι αν είμαστε ώστε να μοιραζόμαστε τις κορυφαίες στιγμές της ζωής μας.

Η Cosmote είναι το δικό μας αστέρι που πραγματοποιεί τις επιθυμίες μας. Αν πάλι ανήκετε στους ρομαντικούς όπως ο Άρης, σας αποκαλύπτω το κόλπο που έχει ανακαλύψει για τη νύχτα με τα «πεφταστέρια». Επειδή η ευχή πρέπει να γίνει πριν εξαφανιστεί η λάμψη του αστεριού, ο Άρης φτιάχνει μια λίστα με αριθμημένες ευχές και κάθε φορά που πέφτει ένα αστέρι λέει απλώς ένα νούμερο... Όπως μου εμκυστηρεύτηκε εκείνο το καλοκαίρι, έτσι έχει περισσότερες πιθανότητες. Εκείνο που δεν τον έχω ρωτήσει είναι αν τελικά παραγματοποιήθηκε κάποια από τις ευχές του... Απ’ την άλλη πάλι, είναι καλύτερο να κοιτάς ψηλά τον έναστρο ουρανό παρά να ψάχνεις στη γη ποιος μπορεί να σου τάξει τον ουρανό με τ’ άστρα...

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM