Αναρωτηθήκατε ποτέ τι συμβαίνει στις φωτογραφίες που αφαιρούνται από το Instagram με τη δικαιολογία ότι παραβιάζουν τους κανόνες του; Μετά από το ανοιχτό κάλεσμα που έκαναν η Arvida Byström και η Molly Soda στους απανταχού χρήστες του Instagram κατάφεραν να φτιάξουν το βιβλίο Pics or It Didn't Happen: Images Banned From Instagram στο οποίο δημοσιεύονται εκατοντάδες από αυτές.

 

Οι δύο κοπέλες είναι υπέρμαχοι της απελευθέρωσης του γυναικείου σώματος και όπως λένε: «Οι γυναίκες μεγαλώνουμε μαθαίνοντας να επικρίνουμε τα σώματά μας, αλλά και τα σώματα των άλλων γυναικών. Υπάρχει μια αίσθηση ντροπής ριζωμένη μέσα μας, αλλά και ένας φόβος που περιβάλλει το γυναικείο κορμί - μια γυμνή φωτογραφία θεωρείται αμέσως πορνογραφική ακόμα και αν δεν είναι αυτή η αρχική πρόθεση».

 

Με έναν πρόλογο γραμμένο από τον συγγραφέα του ριζοσπαστικού μυθιστορήματος I Love Dick (1997), Chris Kraus και φωτογραφίες από τις Petra Collins, Rupi Kaur, Harley Weir και άλλων πολλών, το βιβλίο περιλαμβάνει και εκθέσεις που καταρρίπτουν τους κανονισμούς του Instagram. Διαθέτει τη δύναμη και την τόλμη των αγαπημένων λογαριασμών της Byström και της Soda και μας υπενθυμίζει ότι η συζήτηση σχετικά με τους περιορισμούς του γυναικείου σώματος έχει ακόμα πολύ μέλλον.

 

@show_you_mine
@show_you_mine

 

@habitual_body_monitoring
@habitual_body_monitoring

 

@besosderebeka
@besosderebeka

 

Από αριστερά: @arvidabystrom, @rupikaur_
Από αριστερά: @arvidabystrom, @rupikaur_

 

@bloatedandalone4evr1993
@bloatedandalone4evr1993

 

Το εξώφυλλο του βιβλίου
Το εξώφυλλο του βιβλίου

 

 

 

Mπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ