Απεργία της ΓΣΕΕ

To Booksecrets είναι ένα app που, αν είσαι βιβλιόφιλος, θα λατρέψεις!

To Booksecrets είναι ένα app που, αν είσαι βιβλιόφιλος, θα λατρέψεις! Facebook Twitter
Πίσω από την Booksecrets βρίσκονται δύο νέοι ενδιαφέροντες και δημιουργικοί άνθρωποι: Ο Φάνης Χαραλάμπους και ο Νίκος Αργύρης. Φώτο: Πάρις Τατιβιάν / LIFO
0

Αφηγήσεις, σχόλια, προσωπικά κείμενα, τραγούδια, φωτογραφίες, βίντεο, μια κριτική, ένα αδημοσίευτο κεφάλαιο, μια ταινία, μια πηγή έμπνευσης συναποτελούν τα κρυμμένα μυστικά της νέας βιβλιοφιλικής εφαρμογής, «Booksecrets». Πρόκειται για την νέα startup στο χώρο του βιβλίου που έρχεται να προσφέρει πρωτότυπες και έξυπνες αναγνωστικές συνήθειες. Είναι μια ιδέα του Φάνη Χαραλάμπους που έγινε πράξη με την βοήθεια του Νίκου Αργύρη. Τους συναντώ στα γραφεία των Εκδόσεων Ίκαρος. Μιλάμε για την πρώτη διάκριση της Βooksecrets η οποία συμμετείχε στον 6ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας NBG Business Seeds λαμβάνοντας το 5ο Βραβείο ανάμεσα σε 437 συμμετοχές.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο Φάνης σκέφθηκε να εκδώσει ένα παιδικό βιβλίο. «Η αλήθεια είναι ότι βίωσα την πατρότητα λίγο έντονα για αυτό και η βασική επιρροή μου ήταν τα παιδιά μου. Το 2013 σκεπτόμενος ότι θα είχε ενδιαφέρον τα βιβλία να αλληλεπιδρούν με τον ψηφιακό κόσμο των κινητών τηλεφώνων έγραψα το πρώτο παιδικό βιβλίο μου, επηρεασμένος από μια βόλτα που είχα κάνει με τον γιο μου στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Τότε είναι που μου μπήκε η ιδέα, ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο όσοι είχαν διαβάσει το βιβλίο να μπορούν να παίρνουν και κάποια δώρα», λέει.

To Booksecrets είναι ένα app που, αν είσαι βιβλιόφιλος, θα λατρέψεις! Facebook Twitter
Το μόνο που χρειάζεται ο αναγνώστης είναι να κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό του τηλέφωνο και σε λίγα λεπτά θα περιηγηθεί σε αγαπημένα βιβλία αλλά κυρίως στα μυστικά που τα συνοδεύουν.

Τι είναι όμως η Booksecrets; Πρόκειται για μια εφαρμογή που σκοπό έχει να ζωντανέψει τα βιβλία, να τα κάνει να μιλήσουν με ένα διαφορετικό τρόπο, ώστε να μην τελειώνουν στην τελευταία τους σελίδα. Μόλις κατεβάσεις την εφαρμογή στο κινητό σου έχεις την δυνατότητα να δημιουργήσεις τον δικό σου λογαριασμό και στην συνέχεια να ανακαλύψεις το μυστικό περιεχόμενο που κρύβει το κάθε βιβλίο. Μπορεί να είναι μια σπάνια συνέντευξη του συγγραφέα, ένα επιπλέον κεφάλαιο ή ένα συνοδευτικό προσωπικό κείμενο για την πηγή έμπνευσης του. Ο αναγνώστης μπορεί να βαθμολογήσει τα μυστικά που του άρεσαν ενώ μπορεί να διαμορφώσει την δική του προσωπική βιβλιοθήκη. Για παράδειγμα αν ανατρέξεις στο υπέροχο βιβλίο του Τζον Στάινμπεκ «Τα Σταφύλια της Οργής», θα διαπιστώσεις ότι το μυστικό που κρύβει το συγκεκριμένο βιβλίο είναι η κινηματογραφική μεταφορά του. Ένα άλλο παράδειγμα είναι το βιβλίο του Αλέξη Σταμάτη το «Βιβλίο της Βροχής», όπου υπάρχει η δυνατότητα στον αναγνώστη καθώς διαβάζει να ακούει τους ήχους της βροχής ώστε να ταξιδεύει ακόμη περισσότερο σε συνδυασμό με το περιεχόμενο του βιβλίου. Για να μην αποκαλύψουμε άλλα μυστικά, βασικός στόχος της Booksecrets, όπως μου λένε ο Φάνης και ο Νίκος είναι να ενυπάρχει το στοιχείο της έκπληξης στην περιήγηση του αναγνώστη και να μπορεί να εισέρχεται σε ένα κόσμο συναισθημάτων και ζωντανών σκέψεων.

Πίσω από την Booksecrets βρίσκονται δύο νέοι ενδιαφέροντες και δημιουργικοί άνθρωποι. Ο Φάνης Χαραλάμπους σπούδασε στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και ξεκίνησε να εργάζεται από πολλή μικρή ηλικία. Οι δουλειές που έκανε δεν είχαν καμία σχέση με το βιβλίο, πενταετής στο στρατό, θητεία στο αεροδρόμιο και στον τομέα του ελέγχου αποσκευών μέχρι προϊστάμενος σε καζίνο, αναζητούσε όμως πάντα έξυπνες ιδέες, προσπαθώντας να τις κάνει πράξη. Ο Νίκος Αργύρης αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών, επέλεξε την Μεγάλη Βρετανία για την συνέχιση των σπουδών, παίρνοντας πτυχίο Ψυχολογίας από το University of London και μεταπτυχιακό Creative and Media Enterprises από το Warwick University. Το 2005 αποφασίζει να επιστρέψει στην Ελλάδα και πλέον διευθύνει τον οικογενειακό ιστορικό εκδοτικό οίκο «Ίκαρος».

To Booksecrets είναι ένα app που, αν είσαι βιβλιόφιλος, θα λατρέψεις! Facebook Twitter
«Θέλουμε να δώσουμε αξία στο βιβλίο που αναζητά ο αναγνώστης και για αυτό θέλουμε η εφαρμογή να λειτουργήσει ως μια χρήσιμη παρακαταθήκη για τα βιβλία μέσω των μυστικών που τα συνοδεύουν». Φώτο: Πάρις Τατιβιάν / LIFO

Ο Φάνης όταν οπτικοποίησε την ιδέα επισκέφθηκε αρκετούς εκδότες για να δει αν θα τους ενδιέφερε να την χρησιμοποιήσουν. Εκεί είναι που γνώρισε τον Νίκο, ο οποίος του ζήτησε άμεσα να συνεργαστούν και να υλοποιήσουν την ελκυστική ιδέα. Μετρούν μόλις δύο μήνες που η εφαρμογή έχει βγει στην αγορά και οι χρήστες καθημερινά αυξάνονται όλο και περισσότερο. Το μόνο που χρειάζεται ο αναγνώστης είναι να κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό του τηλέφωνο και σε λίγα λεπτά θα περιηγηθεί σε αγαπημένα βιβλία αλλά κυρίως στα μυστικά που τα συνοδεύουν. Έως τώρα δυνατότητα προσθήκης υλικού έχουν οι εκδότες και οι συγγραφείς για αυτό και όπως λένε ο Φάνης και ο Νίκος «προσκαλούμε όσους συγγραφείς επιθυμούν και δεν μας γνωρίζουν ακόμα, να προσέλθουν και να μιλήσουν μέσα από τα βιβλία τους για τα βιβλία τους».

Ποιο ήταν το βασικό τους κίνητρο; «Θέλουμε να δώσουμε αξία στο βιβλίο που αναζητά ο αναγνώστης και για αυτό θέλουμε η εφαρμογή να λειτουργήσει ως μια χρήσιμη παρακαταθήκη για τα βιβλία μέσω των μυστικών που τα συνοδεύουν. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτά που κεντρίζουν περισσότερο είναι οι πιο προσωπικές αναρτήσεις που συνοδεύουν κάποια βιβλία. Αναμφίβολα, όλοι αγαπάμε τις ιστορίες και εμείς εκεί αποσκοπούμε, να κάνουμε πιο συναρπαστική την αναγνωστική εμπειρία, να την εμπλουτίζουμε με συναίσθημα και να δίνουμε ένα υλικό που δεν θα χάνεται στην θάλασσα του διαδικτύου. Αναζητήστε, για παράδειγμα, στην εφαρμογή το βιβλίο του συγγραφέα, Νίκου Μιχαλόπουλου, ο οποίος έχει βάλει ένα μυστικό που κάνει πραγματικότητα μια αναγνωστική φαντασίωση», επισημαίνει ο Φάνης.

Η εφαρμογή θα εξελίσσεται συνεχώς και όπως αποκαλύπτουν στο μέλλον θα είναι εφικτό να ξεκλειδώνονται «μυστικά» και να έρχονται ειδοποιήσεις στο κινητό του χρήστη, όταν θα βρίσκεται δίπλα στην θάλασσα ή όταν έχει πανσέληνο.

Με πάνω από 6000 αναγνώστες να χρησιμοποιούν την booksecrets στην πλατφόρμα έχουν δημοσιευτεί περισσότερα από 800 μυστικά, ενώ περισσότερα από 10.000 βιβλία έχουν προστεθεί στις βιβλιοθήκες των χρηστών, ώστε να ενημερώνονται άμεσα για κάθε νέο που δημοσιεύεται σχετικά με αυτά. Γι' αυτό τον λόγο θέλοντας να δώσουν βήμα σε όλους τους αναγνώστες, προχώρησαν σε μια πολύ σημαντική αλλαγή.

Πλέον, όλοι οι αναγνώστες και χρήστες της booksecrets, μπορούν να προσθέσουν το δικό τους περιεχόμενο για τα αγαπημένα τους βιβλία. Ο καθένας από το προφίλ του στο www.booksecrets.com μπορεί να προσθέσει το δικό του μυστικό, την κριτική του, φωτογραφίες, ή οτιδήποτε άλλο θέλει σχετικά με τα αγαπημένα του βιβλία, και να το μοιραστεί με την κοινότητα της booksecrets και τους 6000 χρήστες της mobile εφαρμογής και του web.

Βασική τους πεποίθηση είναι ότι το έντυπο βιβλίο δεν πεθαίνει. «Το μέλλον της ανάγνωσης είναι να καταφέρεις να το συνδέσεις με την τεχνολογία και τον ψηφιακό κόσμο του χωρίς να χάσει κάτι από την φυσική αξία του», λέει ο Νίκος.

Τι χρειάζεται μια ιδέα για να γίνει πράξη; «Υπομονή και επιμονή, πίστη και όραμα. Αλλά πάνω από όλα θέλει τρέλα», υποστηρίζει ο Νίκος και συνεχίζει λέγοντας ότι «η αλήθεια είναι ότι, ειδικά στην Ελλάδα, αυτή την εποχή δεν είναι εύκολο να προχωρήσεις τις ιδέες αλλά σημασία έχει όταν την βάλεις μπροστά να υπάρχει και η αντίστοιχη ανταπόκριση καθώς και να βρεθούν άνθρωποι που θα σε πιστέψουν».

Έξι χρόνια κρίσης, ο χώρος του βιβλίου αντιστάθηκε ή έμεινε πίσω;, τον ρωτώ. «Οι περισσότεροι εκδοτικοί οίκοι προσαρμόστηκαν στα δεδομένα και φυσικά περιορίστηκε κατά πολύ η υπερπροσφορά τίτλων στην Ελλάδα. Αξίζει να πούμε ότι η εκδοτική παραγωγή έχει παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, μεταφράζονται σημαντικά βιβλία που μπορεί να μην έχουν πολλές φορές την στοιχειώδη απήχηση και είναι ωραίες αισθητικά οι εκδόσεις σε σχέση με το εξωτερικό. Το χειρότερο όμως είναι ότι πολλές επιχειρήσεις στο χώρο του βιβλίου έβαλαν λουκέτο», προσθέτει.

To Booksecrets είναι ένα app που, αν είσαι βιβλιόφιλος, θα λατρέψεις! Facebook Twitter
«Το μέλλον της ανάγνωσης είναι να καταφέρεις να το συνδέσεις με την τεχνολογία και τον ψηφιακό κόσμο του χωρίς να χάσει κάτι από την φυσική αξία του», λέει ο Νίκος.

Υπάρχει αναγνωστικό κοινό στην Ελλάδα; «Δυστυχώς, σε πολύ περιορισμένο επίπεδο. Έχουμε ένα μικρό κοινό και από τα χαμηλότερα σε όλη την Ευρώπη». Πως το εξηγούν αυτό; «Είναι θέμα παιδείας και εκπαίδευσης. Όταν δεν μαθαίνεις τα παιδιά από μικρή ηλικία να αγαπούν τα βιβλία, πως θα καταφέρεις να δημιουργήσεις αναγνωστικό κοινό; Δείτε τον τρόπο που διδάσκεται σήμερα η λογοτεχνία στα σχολεία. Αποστήθιση και εξέταση. Πρέπει να γίνει μέρος της καθημερινότητας μας, όπως σε άλλες χώρες. Για παράδειγμα στην Αγγλία βλέπεις παντού όλον τον κόσμο να διαβάζει, στις καφετέριες, στα πάρκα ή στο μετρό. Στην Ελλάδα θα δεις εννιά κινητά και ένα βιβλίο», απαντά ο Νίκος.

Πρόκειται για μια εφαρμογή που σκοπό έχει να ζωντανέψει τα βιβλία, να τα κάνει να μιλήσουν με ένα διαφορετικό τρόπο ώστε να μην τελειώνουν στην τελευταία τους σελίδα.

«Εμείς επιδιώκουμε με την Booksecrets να αυξήσουμε την φιλαναγνωσία για αυτό υπάρχει η δυνατότητα ο συγγραφέας να κλειδώνει ένα μυστικό και να μπορεί ο αναγνώστης να το ξεκλειδώνει μόνο όταν πιάσει το βιβλίο στα χέρια του με το να σκανάρει το ISBN Code», αναφέρει ο Φάνης. Λίγο αργότερα θα μου πει για την νέα ιδέα που θα κάνουν πράξη στις εκδόσεις Ίκαρος. «Θέλουμε να δώσουμε λύση σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πάρα πολύ οι εκδότες. Όταν επιλέγεις να δώσεις κάποια δωρεάν αντίτυπα για διαφημιστικούς λόγους, συνειδητοποιήσαμε ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που λειτουργούν ως κυνηγοί προσφορών. Δηλαδή έμπαινες στο προφίλ τους και παρατηρούσες ότι συμμετείχαν σε όλων των ειδών τους διαγωνισμούς. Εμείς λοιπόν πρωτοτυπούμε και στα posts μας στο facebook, αν επιθυμούμε να μοιράσουμε ως εκδοτικός οίκος δέκα παιδικά βιβλία θα ανακοινώνουμε ότι βασικός όρος είναι να συμμετέχουν εκείνοι που έχουν ήδη παιδικά βιβλία του Ίκαρου. Άρα αυτό το δώρο θα πάει σε κάποιον που πραγματικά θα το θέλει, θα το χαρεί, θα το εκτιμήσει αλλά και θα το χρησιμοποιήσει».

Λίγο πριν τους αποχαιρετίσω τους ρωτώ τι είναι αυτό που θεωρούν δημιουργικό; Πρώτος απαντά ο Φάνης σημειώνοντας ότι «δημιουργία είναι η πράξη. Καμία ιδέα δεν είναι δημιουργική αν παραμείνει ιδέα και δεν μετατραπεί σε πράξη. Είμαστε λαός που λέμε ένα τόνο θεωρία και πράξη δεν κάνουμε ούτε γραμμάριο» ενώ ο Νίκος με την σειρά του θα προσθέσει πως «δημιουργικό είναι ότι κάνει κάποιος με αγάπη και μεράκι και το μετουσιώνει σε κάτι που έχει αξία για το κοινωνικό σύνολο».

https://booksecrets.com/

 

0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έτσι μας πέταξαν μέσα στην Ιστορία

Βιβλίο / Το φιλόδοξο λογοτεχνικό ντεμπούτο του Κώστα Καλτσά είναι μια οικογενειακή σάγκα με απρόβλεπτες διαδρομές

«Νικήτρια Σκόνη»: Μια αξιοδιάβαστη αφήγηση της μεγάλης Ιστορίας του 20ού και του 21ου αιώνα στην Ελλάδα, από τα Δεκεμβριανά του 1944 έως το 2015.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
Γκρέγκορ φον Ρετσόρι: Αποχαιρετώντας μια Ευρώπη που χάνεται

Βιβλίο / Γκρέγκορ φον Ρετσόρι: Αποχαιρετώντας μια Ευρώπη που χάνεται

Ένας από τους τελευταίους κοσμοπολίτες καλλιτέχνες και συγγραφείς αυτοβιογραφείται στο αριστουργηματικό, σύμφωνα με κριτικούς και συγγραφείς όπως ο Τζον Μπάνβιλ, βιβλίο του «Τα περσινά χιόνια», θέτοντας ερωτήματα για τον παλιό, σχεδόν μυθικό κόσμο της Ευρώπης που έχει χαθεί για πάντα.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
CARRIE

Βιβλίο / H Carrie στα 50: Το φοβερό λογοτεχνικό ντεμπούτο του Στίβεν Κινγκ που παραλίγο να καταλήξει στα σκουπίδια

Πάνω από 60 μυθιστορήματα που έχουν πουλήσει περισσότερα από 350 εκατομμύρια αντίτυπα μετράει σήμερα ο «βασιλιάς του τρόμου», όλα όμως ξεκίνησαν πριν από μισό αιώνα με την πρώτη περίοδο μιας ντροπαλής και περιθωριοποιημένης μαθήτριας γυμνασίου.
THE LIFO TEAM
Οι «Αρχάριοι» του Ρέιμοντ Κάρβερ, ήρωες τσακισμένοι από το κυνήγι του αμερικανικού ονείρου

Το πίσω ράφι / Οι «Αρχάριοι» του Ρέιμοντ Κάρβερ, ήρωες τσακισμένοι από το κυνήγι του αμερικανικού ονείρου

Γεννημένος στο Όρεγκον τα χρόνια που ακολούθησαν την οικονομική κρίση του '29, γιος μιας σερβιτόρας κι ενός εργάτη σε εργοστάσιο ξυλείας, ο κορυφαίος εκπρόσωπος του «βρόμικου ρεαλισμού» βίωσε στο πετσί του την αθλιότητα, τις δυσκολίες και την αποξένωση που αποτύπωσε στο έργο του.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
Μιχάλης Μακρόπουλος: «Ζούμε σε μια εποχή βαθιάς μοναξιάς, μέσα σε μια θάλασσα διαδικτυακών “φίλων”».

Βιβλίο / Μιχάλης Μακρόπουλος: «Ζούμε στη βαθιά μοναξιά των διαδικτυακών μας “φίλων”»

Ο συγγραφέας και μεταφραστής μιλά για τη δύναμη της λογοτεχνίας, για τα βιβλία που διαβάζει και απέχουν απ’ όσα σήμερα «συζητιούνται», για τη ζωή στην επαρχία αλλά και για το πόσο τον ενοχλεί η «αυτοπροσωπολατρία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
To «παράνομο» σεξ στην Αθήνα του Μεσοπολέμου σε μια νέα μελέτη

Βιβλίο / To «παράνομο» σεξ στην Αθήνα του Μεσοπολέμου σε μια νέα μελέτη

Κόντρα στα κυρίαρχα ήθη, ο Μεσοπόλεμος υπήρξε διεθνώς μια εποχή σεξουαλικής ελευθεριότητας. Μια πρωτότυπη έκδοση από τους Τάσο Θεοφίλου και Εύα Γανίδου εστιάζει στις επιδόσεις των Αθηναίων στο «παράνομο» σεξ, μέσα από δημοσιεύματα εφημερίδων της εποχής, με τα ευρήματα να είναι εντυπωσιακά, ενίοτε και σπαρταριστά.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Εύα Στεφανή: «Με συγκινεί ακόμα ο «Πεισίστρατος» του Γιώργου Χειμωνά»

The Book Lovers / Εύα Στεφανή: «Βρίσκω θεραπευτικά τα μυθιστορήματα της Άγκαθα Κρίστι»

Ο Νίκος Μπακουνάκης συζητάει με την Εύα Στεφανή, σκηνοθέτιδα και καθηγήτρια Κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, για τη διαδρομή της από την Δάφνη ντι Μοριέ στον Ε.Χ. Γονατά κι από τον Τσβάιχ στον Γιώργο Χειμωνά.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
Το συναρπαστικό ντεμπούτο της Ρένας Λούνα είναι καλή λογοτεχνία

Βιβλίο / Το συναρπαστικό ντεμπούτο της Ρένας Λούνα είναι καλή λογοτεχνία

Οι «Αλεπούδες του Περ-Λασαίζ» είναι ένα μυθιστόρημα άριστα δομημένο, με πυκνό λόγο και πλήθος πραγματολογικών στοιχείων, που αναπλάθει τη γαλλική επαρχία των ’50s μέσα από μια απελπισμένη ερωτική ιστορία με φεμινιστική χροιά. 
M. HULOT
Η σημασία του Le Corbusier σήμερα

Βιβλίο / Η σημασία του Le Corbusier σήμερα

Ο σπουδαίος αρχιτέκτονας και στοχαστής, που έβαλε ποίηση στο σκυρόδερμα και συνέδεσε τα οράματα ενός σύγχρονου «Blade Runner» με τον Παρθενώνα, μοιάζει σήμερα να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο και σημασία όσο ποτέ. Η «Συζήτηση με τους φοιτητές της αρχιτεκτονικής» από εκδόσεις ΠΕΚ αποδεικνύει γιατί.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
Οι δεσποινίδες της Αβινιόν ήταν από το Τσανάκ Καλέ

Βιβλίο / Οι δεσποινίδες της Αβινιόν ήταν από το Τσανάκ Καλέ

Τα κεραμικά των Δαρδανελλίων, ο συσχετισμός τους με την ταυτότητα, με το συναίσθημα. Ένα γοητευτικό βιβλίο δείχνει πώς τα «λαϊκά», «αγροτικά» κεραμικά συνδέονται με το κίνημα Arts & Crafts, με τον ιαπωνισμό, με τις διακοσμητικές τέχνες και το ντιζάιν στο τέλος του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ού.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
Τζούντιθ Μπάτλερ: Μιλώντας για το «φάντασμα του φύλου» χωρίς φόβο και πάθος

Βιβλίο / Τζούντιθ Μπάτλερ: Μιλώντας για το «φάντασμα του φύλου» χωρίς φόβο και πάθος

Mία από τις σημαντικότερες θεωρητικούς της εποχής μας, που έχει δεχθεί επιθέσεις και έχει λογοκριθεί για τις απόψεις της μόλις κυκλοφόρησε το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο «Ποιος φοβάται το φύλο;» το οποίο αναμένεται να συζητηθεί, ενώ πολλοί αναρωτιούνται αν η ίδια έγινε mainstream.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ντον Ντελίλο: «Άνθρωπος σε πτώση»

Το πίσω ράφι / «Άνθρωπος σε πτώση»: Το ρεαλιστικό έργο ενός από τους σπουδαιότερους εξερευνητές της μοντέρνας εποχής

Ο πολυβραβευμένος Ντον Ντελίλο γράφει για την ανάγκη των ανθρώπων να ανήκουν κάπου και να επικοινωνήσουν, όταν εισπράττουν από την Ιστορία οδύνη, απώλειες και χιλιάδες ερωτηματικά.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ