Πώς κυλούν οι μέρες στην Τούφα Χαλανδρίου;

Πώς κυλούν οι μέρες στην Τούφα Χαλανδρίου; Facebook Twitter
0

Μένω στην πιο όμορφη γειτονιά του Χαλανδρίου, την εξωτική Τούφα, εκεί όπου οι νέοι μαθαίνουν τα μυστικά των τεσσάρων τροχών και τα παιδάκια έχουν στη διάθεσή τους περισσότερα από τρία πάρκα για ξεσάλωμα.

  • Εδώ και 4 χρόνια είμαι ερωτικός μετανάστης στην περιοχή, που με πήρε από το Πάτημα Χαλανδρίου, το οποίο με τη σειρά του με είχε πάρει με ελεύθερη μεταγραφή από το Μαρούσι, του οποίου ήμουν επιλογή στα draft στις αρχές των '90s.
  • Είναι μια ήσυχη, χαλαρή γειτονιά, με μπόλικο πράσινο, ποδηλατόδρομους, παιδικές χαρές και ήρεμο περιβάλλον, οπότε φαντάζει ιδανικό μέρος για να επιστρέφεις, αφού έχεις περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και της νύχτας σου εκτεθειμένος στον θόρυβο του κέντρου και τις δυνατές μουσικές.

Νομίζω πως το «Jay, είσαι μουνόδουλος» στο τοιχάκι υπερντιζαϊνάτης πολυκατοικίας κοντά στο γήπεδο του Χαλανδρίου τίποτα δεν μπορεί να το κερδίσει.

  • Αν και η απόσταση από τον πανικό του κέντρου του Χαλανδρίου είναι μικρή, η γειτονιά μας διατηρεί μια πολύτιμη «ησυχία», δίνει μια ψευδαίσθηση χωριού, όπου ακόμα ξέρεις τον απέναντι, βολτάρεις και βλέπεις μπόλικο πράσινο, ενώ τα πάντα είναι σε κοντινή απόσταση.
  • O δρόμος μας είναι γεμάτος δέντρα, που την άνοιξη ανθίζουν και μαζί με τις αλλεργίες που μας χαρίζουν απλόχερα δημιουργούν ένα υπέροχο τοπίο με αμυγδαλιές, λεύκες, πορτοκαλιές, λεμονιές και άλλα τεράστια δέντρα από τα μέσα των '70s, οπότε η περιοχή άρχισε σταδιακά να χτίζεται. Είναι φανταστική βόλτα για να καθαρίσει το μυαλό.
Πώς κυλούν οι μέρες στην Τούφα Χαλανδρίου; Facebook Twitter
Tο Στέκι του Αντρέα
  • Σημεία που επισκέπτομαι συχνά είναι το πάρκο της Ολύμπου για καφέ, ούζα και παιδάκια να ουρλιάζουν, η στρατηγικά τοποθετημένη και πληθωρική Άντζελα για μπίρα στο Stand & Update για το τι συνέβη στη γειτονιά τη βδομάδα που πέρασε, το Στέκι του Αντρέα για φρουτάλια (η ανδριώτικη ομελέτα), γαρδουμπάκια και τρομερό μπιφτέκι, η φρουταγορά της λεωφόρου Πεντέλης για λαχανικά και φρούτα πραγματικά απ' όλο τον κόσμο.
  • Ηands down, η Άντζελα είναι ένας άνθρωπος που αν εξέδιδε κάποια στιγμή βιβλίο θα γινόταν sold out σε λίγες εβδομάδες. Ιδιοσυγκρασιακή, πληθωρική, εργασιομανής, κάνει τις καλύτερες ζαμπονοτυρόπιτες (χειροποίητες, έτσι;) και έχει την πιο παγωμένη μπίρα του κόσμου. Οι πάντες περνούν από το μαγαζάκι των 15 τ.μ. για άψογο καφέ και κουβέντα με μια εξτράβαγκαντ κινηματογραφική περσόνα με ιστορίες που οι περισσότεροι θέλουν δύο-τρεις ζωές για να τις ζήσουν.
  • Εκείνο το υπέροχο γωνιακό σπίτι, δύο δρόμους παραπάνω, κοντά στο μετρό του Χαλανδρίου, με τον φανταστικό κήπο, που θυμίζει εξοχικό στην Τοσκάνη, πόσες φορές το έχω ζηλέψει...
  • Νομίζω πως το «Jay, είσαι μουνόδουλος» στο τοιχάκι υπερντιζαϊνάτης πολυκατοικίας κοντά στο γήπεδο του Χαλανδρίου τίποτα δεν μπορεί να το κερδίσει.
Πώς κυλούν οι μέρες στην Τούφα Χαλανδρίου; Facebook Twitter
Είναι μια ήσυχη, χαλαρή γειτονιά, με μπόλικο πράσινο, ποδηλατόδρομους, παιδικές χαρές και ήρεμο περιβάλλον... Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Info: Ο Χρήστος Αγγελόπουλος είναι DJ και club promoter στα δημοφιλή Diskotekken events, compiler της συλλογής «Local Heroes» και ιδιοκτήτης της Kontakt Productions.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ