Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Σπίτι από τσιμέντο και μπρουταλιστική αισθητική

Το σπίτι του Pedro Reyes και της Carla Fernandez στο Μεξικό, φτιαγμένο με έντονη γραμμικότητα και εκτεταμένη χρήση του σκυροδέματος, κλέβει τις εντυπώσεις

 

 

Ο μεξικανός γλύπτης Pedro Reyes που στο παρελθόν είχε ασχοληθεί επαγγελματικά με την αρχιτεκτονική  πριν αφοσιωθεί στην σύγχρονη τέχνη, σχεδίασε ένα όμορφο σπίτι από σκυρόδεμα για εκείνον και για τη σύζυγό του, τη σχεδιάστρια μόδας Carla Fernandez. Το οικογενειακό αυτό σπίτι βρίσκεται στη πόλη του Μεξικό και είναι εμπνευσμένο από διάφορα κτήρια της πόλης που ανήκουν αρχιτεκτονικά στο κίνημα του μπρουταλισμού, κάποια δε είναι προϊόντα της έμπνευσης του του αρχιτέκτονα Luis Barragán.

 

Το σπίτι αποτελείται από έναν πολύ μεγάλο κεντρικό χώρο, ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο και δύο μικρότερα παιδικά και ένα ενιαίο οικογενειακό μπάνιο με μια μπανιέρα σκαλισμένη σε ένα τεράστιο κομμάτι βράχου. Η καρδιά του σπιτιού βρίσκεται βέβαια στον κεντρικό χώρο του, όπου δεσπόζει μια διπλή βιβλιοθήκη που τα ράφια της είναι επίσης φτιαγμένα από σκυρόδεμα. Σε αντίθεση με τις ανοιχτές γκρι αποχρώσεις και υφές που κυριαρχούν, το πάτωμα σε όλο το σπίτι έχει επενδυθεί σε σκούρους γκρι τόνους, ενώ οι φωτεινοί κίτρινοι τοίχοι ενός ανοίγματος προσφέρουν μια τολμηρή βουτιά στο χρώμα. Στο σπίτι υπάρχουν και έπιπλα που σχεδίασε το ζευγάρι, όπως οι καρέκλες Mano-Sillasο που σχεδίασε ο Reyes, οι οποίες στέκονται πολύ ταιριαστά δίπλα σε άλλα κλασικά έπιπλα όπως μία καρέκλα Eames Lounge. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ