Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »

«Θερινή Κατοικία Ι»- Ένα υπέροχο σπίτι στη Σύρο, με καθηλωτική θέα στο γαλάζιο του Αιγαίου

Μίνιμαλ αρχιτεκτονική και μποέμ, καλοκαιρινή διάθεση σε μια κατοικία ξεχωριστής αιθητικής
18.2.2017

 

Οι BLOCK722 έχουν έδρα στην Αθήνα και ιδρύθηκαν από το Σωτήρη Τσέργα και την Κάτια Μαργαρίτογλου το 2009. Με ειδίκευση στην αρχιτεκτονική, τη διακόσμηση και τη διαχείριση έργου το γραφείο έχει πλέον δημιουργήσει ένα πλούσιο πορτφόλιο με έργα όπως κατοικίες, καταστήματα, αλλά και κτίρια γραφείων. 

 

Ένα από πιο καλαίσθητα έργα τους είναι η «Θερινή Κατοικία Ι», ένα σπίτι που εμπεριέχει την φιλοσοφία της μίνιμαλ αρχιτεκτονικής και αναδεικνύεται μέσα από τον χαρακτήρα του νησιού που το φιλοξενεί, την αρχοντική Σύρο.

 

Η εντυπωσιακή κατοικία με την θέα προς το Αιγαίο προορίζεται για ένα ζευγάρι και διαθέτει τέσσερις ξενώνες.

 

Βασική απαίτηση των πελατών ήταν η μεγιστοποίηση της θέας προς τον κόλπο της Πλαγιάς. Κεντρική ιδέα ήταν η ενοποίηση των ποικίλων χώρων της κατοικίας κάτω από μια κοινή επιφάνεια με θέα τη θάλασσα. 

 

Ο αρχικός ορθογωνικός όγκος αποδομείται με τη δημιουργία μεγάλων ανοιγμάτων - περασμάτων σε όλες τις πλευρές. Οι επιμέρους κτιριακοί όγκοι, τοποθετούνται παράλληλα με φυγή προς την θέα του κόλπου, και συνδέονται νοητά μέσω της ενιαίας πλάκας οροφής.

 

Η είσοδος βρίσκεται στο πίσω μέρος του κτιρίου, ακολουθώντας ήπια κάθοδο μέσω μικρών αυλών φυτεμένων με τοπικά αρωματικά βότανα. Ο κύριος όγκος του κτιρίου φιλοξενεί του κοινόχρηστους χώρους, ενώ ο λίγο ψηλότερος όγκος που είναι επενδεδυμένος με τοπική πέτρα στεγάζει τον ιδιωτικό χώρο του ζευγαριού.


Ο σχεδιασμός των ξενώνων διαφοροποιήθηκε σημαντικά. Κύρια επιθυμία ήταν η δημιουργία χώρων οι οποίοι θα είναι ανεξάρτητοι αλλά θα έχουν, παράλληλα, άμεση πρόσβαση στην πισίνα και στους κοινόχρηστους χώρους του κύριου κτιρίου.


Η διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου ακολουθεί το ανάγλυφο του φυσικού τοπίου μέσα από μονοπάτια και διαφορετικά επίπεδα που ορίζουν περιοχές χαλάρωσης, είτε ανοιχτές είτε προστατευμένες από τον ήλιο. Καρδιά του κτιρίου κατά τους ηλιόλουστους μήνες του καλοκαιριού, αποτελεί ο χώρος μεταξύ του κυρίου σπιτιού και του ξενώνα, όπου όλοι θα μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν το Αιγαίο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Αρχιτεκτονικό γραφείο: Block722
Θέση έργου: Σύρος, Ελλάδα
Επικεφαλής Αρχιτέκτονες: Σωτήρης Τσέργας & Κάτια Μαργαρίτογλου
Ομάδα: Δώρα Φελέκου, Περέλα Άννα
Έτος: 2014
Φωτογραφίες: Κορδάκης Γιώργος
Interior design: Κάτια Μαργαρίτογλου

 

Γεννήθηκε στη Λαμία. Σπούδασε στο εργαστήρι Δημοσιογραφίας και εργάστηκε σε διάφορα μέσα πριν επιστρέψει στην Αθήνα όπου και ανέλαβε την αρχισυνταξία τoυ LIFO.gr.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
1 σχόλιο
Ταξινόμηση:
Προηγούμενα 1 Επόμενα
avatar Neverlander 21.2.2017 | 14:01
Υπέροχο, εύχομαι να το χαίρονται και να κάνουν ωραία ξενύχτια με φίλους και θέα το απέραντο γαλάζιο!
Προηγούμενα 1 Επόμενα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ