TO BLOG ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΑΒΕΡΗ
Facebook Twitter

Ο λούζερ

 

Ο λούζερ

 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Εργατικό Κόμμα απειλεί την απόλυτη πλειοψηφία της Theresa May


Η May κατά του Corbyn. Οι Βρετανοί δεν εκλέγουν πρόεδρο, αλλά οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου θυμίζουν πολύ μια  μονομαχία για την ανώτατη εξουσία του τύπου της Γαλλίας ή της Αμερικής (...)

Η δραματικοποίηση του ζητήματος των συνομιλιών με τους 27, "του πιο σημαντικού ζητήματος από το 1945" αποσκοπούσε στο να περιστραφούν οι εκλογές για το βρετανικό Κοινοβούλιο αποκλειστικά και μόνο γύρω από την κρίσημη επιλογή ενός επικεφαλής των διαπραγματεύσεων: Θα ήταν η Κα May, αρχιστράτηγος της συντηρητικής παράταξης με τη σιδερένια πυγμή; 'Η ο Jeremy Corbyn, παλιός ειρηνιστής και αριστεριστής αγωνιστής που το ίδιο του το κόμμα αμφισβητεί; Η υπόθεση έμοιαζε τελειωμένη και οι σχολιαστές έκαναν απλώς εικασίες ως προς την έκταση της πανωλεθρίας που θα γνώριζε το εργατικό κόμμα. Από πόσες χαμένες έδρες κι ύστερα, θα έπρεπε να παραιτηθεί ο Jeremy Corbyn, ο αρχηγός του;

Ωστόσο, το άριστα καλολαδωμένο σενάριο σκόνταψε σε κάποιες πραγματικότητες, εκ των οποίων η πιο απρόσμενη υπήρξε η ανανεωμένη δημοτικότητα της εργατικής αντιπολίτευσης. Η "προεδρική" αναμέτρηση πράγματι θα γίνει, αλλά ο συσχετισμός δυνάμεων ανάμεσα στους δύο αρχηγούς κομμάτων -οι οποίοι συγκεντρώνουν αμφότεροι σχεδόν το 80% των ψήφων- έχει αλλάξει. Το βράδυ της Δευτέρας 29 Μαίου, απευθείας από το Sky News και το Channel Four, ο "λούζερ" Corbyn εμφανίστηκε σε μεγάλη φόρμα, ενώ το απότομο ύφος διευθύντριας σχολείου της Κας May προσέκρουσε στις ερωτήσεις επίμονων δημοσιογράφων, προκαλώντας τα χάχανα του κοινού (...)

Le Monde, Philippe Bernard, 31.05.2017

Ο λούζερ Facebook Twitter
Nayab Chohan | Distant Echoes News Website

"Jeremy Corbyn is 'out of touch' and an 'election loser' among working class voters, poll finds.

Poll for The Independent shows a major disconnect between traditional Labour voters and new Corbyn supporters. "(The Independent)

Ο λούζερ Facebook Twitter
Αριστ. The New Yorker (Illustration by Cun Shi). Δεξ., A Range of Reasonable Responses.

"Jeremy Corbyn is a born loser whose 80s politics will lead Labour to disaster, warns former MP Brian Wilson.

In a searing critique on Jeremy Corbyn and an endorsement of bitter rival Owen Smith, former Labour Minister Brian Wilson says that the party can't help anyone out of power."  (Daily Record)

"Think Jeremy Corbyn is a loser? Oh dear, you've been brainwashed..." (The London Economic, guest editor)

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ