Ο Λεβέντης είναι, και επισήμως, γυμνός

Ο Λεβέντης είναι, και επισήμως, γυμνός Facebook Twitter
Λίγο πριν εκλεγεί -και για να εκλεγεί- ο Βασίλης Λεβέντης ασκούσε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. (Φωτ.: Alexandros Michailidis / SOOC)
23

Δεν έχει κλείσει καν χρόνος από τότε που η Ένωση Κεντρώων κατόρθωσε να μπει στη Βουλή μετά από αγώνα δεκαετιών. 

Όταν τα κατάφερε, ο Βασίλης Λεβέντης ήταν -για όσους τουλάχιστον δεν ήμασταν πολύ αρνητικά προκατειλημμένοι μαζί του- μια αντισυμβατική φωνή της λογικής. Ένας κεντρώος που δεν θα έπαιζε όπως οι άλλοι πολιτικοί. Που δεν θα έκανε συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες, που θα ξεσκέπαζε όσους κάλυπταν μαμουνιές, που θα στρίμωχνε την κυβέρνηση (εξάλλου εξελέγη κάνοντας σκληρή αντισυριζαϊκή κριτική). 

Έλα όμως που, ένα χρόνο μετά, τα μυαλά του πήραν αέρα και έγινε αυτό που κατήγγειλε! Πρώτα έκανε συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες, μετά ανακάλυψε ότι ο Σύριζα είναι μια χαρά, και τώρα απείλησε τον ίδιο του τον εκπρόσωπο τύπου -εκδιώχνοντάς τον ουσιαστικά- προκειμένου να καλύπτει την κυβέρνηση. 

Ο Λεβέντης, που αντιστάθηκε όσο μπορούσε στις σειρήνες της εξουσίας και της μεγάλης ζωής, κολακεύτηκε και έδειξε, τελικά, αυτό που όλοι υποψιάζονταν: Ότι είναι ένας πολιτικά ασταθής αριβίστας που νοιάζεται για τον λαό μέχρι κάποιος να του φουσκώσει τα μυαλά και να του κλείσει κάποιο καλό ντιλ.

Μπορεί ο Λεβέντης να είναι μαρτυριάρης και να τρέχει στα ΜΜΕ για να καρφώσει κάθε πράγμα που μαθαίνει παρασκηνιακά, όμως εμείς δεν έχουμε μάθει ποια συμφωνία με τον Τσίπρα οδήγησε στη μετάλλαξη και της πολιτικής του στάσης. Με πολλή περηφάνια έχει δηλώσει πως συναντιέται συχνά με τον Τσίπρα, πως αυτός πηγαίνει σπίτι του για να τα πουν, πως ο Πρωθυπουργός ζητά τις συμβουλές του (!) επειδή τον θαυμάζει (!!). 

Κι ο Λεβέντης, που αντιστάθηκε όσο μπορούσε στις σειρήνες της εξουσίας και της μεγάλης ζωής, κολακεύτηκε και έδειξε, τελικά, αυτό που όλοι υποψιάζονταν: Ότι είναι ένας πολιτικά ασταθής αριβίστας που νοιάζεται για τον λαό μέχρι κάποιος να τον παίξει καλά, να του φουσκώσει τα μυαλά και να του κλείσει κάποιο καλό πολιτικό ντιλ. 

Ο Λεβέντης είναι, και επισήμως, γυμνός Facebook Twitter
Σ' όλους βρίσκει χίλια στραβά, στον Τσίπρα, τον οποίο επέκρινε με σφοδρότητα μέχρι και πριν από αρκετούς μήνες, ούτε ένα (Φωτ.: SOOC)

Απ' αυτά που έχουν διαρρεύσει (ίσως κι απ' τον ίδιο) ξέρουμε πως το κόμμα του είναι το Plan B του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας φαίνεται πως του έχει τάξει υπουργεία ώστε να αντικαταστήσει τον Καμμένο όταν αυτό κριθεί απαραίτητο. Κι ο Λεβέντης, ξαφνικά, από υπέρμαχος της Οικουμενικής, τώρα δεν αντέχει ούτε τα χνώτα των υπόλοιπων αρχηγών της αντιπολίτευσης. Σ' όλους βρίσκει χίλια στραβά, στον Τσίπρα (τον οποίο επέκρινε με σφοδρότητα μέχρι και πριν από αρκετούς μήνες) ούτε ένα. 

Κι αν κάποιος βρει ένα στραβό,ο Λεβέντης βγάζει το χειρότερο εαυτό του, όπως στην περίπτωση του εκπρόσωπου τύπου της Ένωσης Κεντρών Γ. Καλλιάνου ο οποίος έφυγε απ' το κόμμα επειδή, όπως κατήγγειλε, ο Λεβέντης τον απείλησε να μη βγάλει ποτέ ξανά αρνητική ανακοίνωση για ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από μια (απόλυτα λογική και αναμενόμενη για κόμμα της αντιπολίτευσης) ανακοίνωση που έβγαλε ο Γ. Καλλιάνος για τον Τρύφωνα Αλεξιάδη, του τηλεφώνησε ο Λεβέντης απειλώντας τον πως «αν ξαναεπιτεθείς στον Αλεξιάδη και τον ΣΥΡΙΖΑ θα σε διώξω από το κόμμα». Εγώ πιστεύω ότι ένας πρόεδρος κόμματος επιβάλλεται να έχει λόγο στις ανακοινώσεις που βγαίνουν, όμως το συμβάν λέει περισσότερα για τον Λεβέντη παρά για τις ανακοινώσεις. Το καλύτερο όμως είναι πως ο Λεβέντης ΔΕΝ διέψευσε τον Καλλιάνο, λέγοντας κάτι ασαφές του στυλ «Το μέλλον θα δείξει αν ο Καλλιάνος έχει δίκιο», που στην καλύτερη σημαίνει ότι θα βάλει τον νέο εκπρόσωπο τύπου να βγάλει καμιά αντικυβερνητική ανακοίνωση για ξεκάρφωμα...

  

Πολλοί θα πουν πως δε χρειαζόταν να φτάσουν εδώ τα πράγματα για να ξεσκεπαστεί ο Λεβέντης ως τυχοδιώκτης. «Ήταν ήδη ένας ημίτρελος, που λίγο αν τον κανάκευες μπορούσες να τον τρελάνεις εντελώς. Ε, αυτό έγινε» σχολίασε ένας φίλος. Δεν μπορώ τις ψυχιατρικές διαγνώσεις, και άλλο είναι το λυπηρό:

Χρειάστηκαν 30 ολόκληρα χρόνια για να μπει αυτός ο άνθρωπος στη Βουλή, και μόλις ένα για να απαξιωθεί οριστικά, ως ο πολιτικάντης που ο ίδιος, κάποτε, κατήγγειλε.  

Ο Λεβέντης είναι, και επισήμως, γυμνός Facebook Twitter
Φωτ.: Alexandros Michailidis / SOOC
23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος / Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Αντί να διαφωνήσουμε για το ένα ή το άλλο θέμα, όπως και είναι θεμιτό και αναμενόμενο σε μια δημοκρατία διαλόγου, το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να εξευτελιζόμαστε οι ίδιοι και να εξευτελίζουμε τους άλλους, ωσάν να ήταν οι χειρότεροι εχθροί μας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
O βούρκος των ημερών

Στήλες / O βούρκος των ημερών

Σήμερα: Μηνύματα στο αλεξίπτωτο • • • βουλευτική ηπιότητα • • • περιβαλλοντικη καταστροφή στο Ισραήλ • • • δύσκολες μέρες για τον Μακρόν • • • εμβολιαστική ευνοιοκρατία • • • ένας γενναιόδωρος πρώην οδηγός νταλίκας • • • η περιπέτεια της «μυστικής ομιλίας»
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Αρετή Γεωργιλή / Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Γιατί όλη αυτή η πολιτική χυδαιότητα που αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από το πραγματικό πρόβλημα και στρέφει τη συζήτηση σε μια στείρα κομματική αντιπαράθεση, στις πλάτες όλων αυτών των παιδιών, που το μόνο που ζητούν είναι δικαίωση και γαλήνη;
ΑΡΕΤΗ ΓΕΩΡΓΙΛΗ
Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Τι διαβάζουμε σήμερα: / Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Σήμερα: Τα Ζεν της Βαϊκάλης • • • νίκη μεγαλοψυχίας • • • η βία δεν πτοεί (ακόμη) τους Βιρμανούς • • • μια πρώτη δικαίωση • • • οι επίμονοι Ινδοί αγρότες • • • δημοκρατία και πίτσα • • • ένας τιτάνας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

11 σχόλια
Προφανή πράγματα όλα αυτά από χρόνια.Γιατί πρέπει να πάθουμε για να μάθουμε; Δε μπορεί αυτός ο λαός να δουλέψει το μυαλό του χωρίς να περάσει απο αυτό το στάδιο;
Βιάζεστε. Μπορεί να αποδειχθεί βέβαια ότι έχετε δίκιο. Αλλά για την ώρα βιάζεστε. Επισήμως, ο Λεβέντης δεν έχει δώσει καμία στήριξη στον Τσίπρα. Δεν έχει ψηφίσει κανένα νομοσχέδιο πέραν της αναλογικής (που υπήρξε πάγια εμμονή του). Ενώ ταυτόχρονα δέχεται ανελέητο πόλεμο από τον άξονα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ. Θα περιμένω λίγο ακόμα μέχρι να τον καταδικάσω οριστικά.
Ο Λεβέντης είναι αυτός που ήταν πάντα. Αυτός που πριν λίγο καιρό ανακαλύπταμε πόσο προφητικός και παρεξηγημένος ήταν, αυτός που πιό πριν κοροιδεύαμε στα περιθωριακά κανάλια και πάει λέγοντας. Μάλλον δεν είναι στραβός ο γιαλός.
στον εκλογικο νομο η ΕΚ ψηφισε υπερ της απλης αναλογικης,απαιτηση του κομματος απο την ιδρυση του.αντιθετα το πασοκ,που η απλη αναλογικη βρισκεται στην ιδρυτικη του διακυρηξη δεν ψηφισε.αν εσεις μετα απο αυτο θεωρειται οτι δεκανικι εγινε ο λεβεντης(του τσιπρα) και οχι η φωφη του μητσοτακη μαλλον δεν ειστε ορθολογιστης.ως ψηφοφορος του κομματος εχω να πω,οτι απο την πρωτη μερα που η ΕΚ μπηκε στη βουλη αλλα και νωριτερα απο το 1,8% των προηγουμενων εκλογων,γινοταν προσπαθεια να μπει ταμπελα στο κομμα που θα το προσδιοριζει ως προς την νδ η τον συριζα,ζησαμε για μηνες τους ισχυρισμους του συριζα για "κομμα της διαπλοκης που ηρθε να αντικαταστησει το ποταμι που ξεφουσκωσε".πλεον ζουμε την περιοδο "δεκανικι του τσιπρα".σε ενα κεντρωο κομμα μπορουν βα βρουν στεγη και αριστεροι και δεξιοι,οταν ομως δεν μπορουν να μπουν στην κουλτουρα των συνεργασιων και της συναινεσης καλο ειναι να πανε σπιτι τους οπως εκανε ο καλλιανος.επι της ουσιας,η ΕΚ εχει ψηφισε υπερ του συριζα 2 δορες,σε συμφωνο συμβιωσης και απλη αναλογικη και ολες τις αλλες εχει ψηφισει κατα.το τι λεει ο λεβεντης για τον συριζα και τον τσιπρα εντασσεται σε εναν συνεχη αγωνα διπλωματιας.οταν ερθει η μερα που η ΕΚ συνεργαστει ανευ ορων(τα περιβοητα 9 σημεια) με τον συριζα τοτε ναι θα εχει γινει δεκανικι.Οσο ομως ενα κομμα του 3,5% προσπαθει να βαλει τις θεσεις του στο κυβερνητικο προγραμμα αντι να βριζει και να καταγγειλει ασυστολα τοτε συγχωρεστε με,αλλα αυτο δεν ειναι δεκανικι αλλα ο λογος που τους ψηφισα
Αν το θέμα του Τσίπρα ήταν να περάσει απλή αναλογική γιατί ήταν χρόνια θέση του κόμματος του, να την έφερνε πριν τις εκλογές του Σεπτέμβρη. Μου προσβάλλουν τη νοημοσύνη όσοι λένε ότι το έκανε γιατί θεωρεί ότι είναι το σωστό και όχι επειδή είναι δεύτερος. Δεν έχει ψηφίσει πολύ υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν μπορούσε και να το κάνει σε άλλες περιπτώσεις. Το θυμόμαστε το ''στην πορεία'' του Φλαμπουράρη. Φαίνεται ποιος συμπαθεί και ποιανού δεκανίκι είναι από τις δηλώσεις του. Πχ πρέπει να βγει απλή αναλογική γιατί αλλιώς θα βγει ο Μητσοτάκης, όσοι ψήφισαν Μητσοτάκη θέλουν ρουσφέτια και διορισμούς από τη μία και έρχεται σπίτι μου και τρώμε ο Τσίπρας συχνά ανταλλάσουμε απόψεις. Άσε το παραμύθι.
Λογικός ο συλλογισμός σας και σε αρκετά σημεία τον προσυπογράφω. Προφανώς είστε μικρής ή σχετικά μικρής ηλικίας, γιατί όσοι παρακολουθήσαμε γύρω στο 1990 τον μεταμεσονύκτιο Λεβέντη στην τηλεόραση δεν μπορούμε να ψηφίσουμε ΕΚ με κανένα συλλογισμό. Δεν λαμβάνετε υπόψη σας, ωστόσο, τις ισορροπίες του πολιτικού συστήματος: Η Φώφη, για να αυξήσει τις "μετοχές της" έναντι του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κοιτάζει τη ΝΔ (βλ. θέση για το εκλογικό σύστημα), αλλιώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαφανίσει το ΠΑΣΟΚ. Η ΕΚ προσεγγίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ κινείται εξαιρετικά ανεβάζοντας τις δικές της "μετοχές" έναντι του Μητσοτάκη, με τον οποίο η λογική λέει ότι είναι πιθανότερο να συνεργαστεί (= σήμερα έχουμε κυβέρνηση, σχετικά σταθερή, ζήτημα σχηματισμού νέας θα προκύψει μετά τις εκλογές που δύσκολα θα αναδείξουν πρώτο και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ).
οταν λεω για απαιτηση του κομματος αναφερομαι στην ΕΚ και οχι στον συριζα,ο ιδιος ο λεβεντης εχει πει πολλακις οτι ο τσιπρας φερνει επι σκοπου την απλη αναλογικη,αλλα αυτο δεν αφορα την ΕΚ.αν την εφερνε ο μητσοτακης και την αρνιοταν ο τσιπρας θα στηριζε τον μητσοτακη,τοσο απλα.αυτα,δεν μου αρεσει το υφος σου φιλε μου οποτε δεν συνεχιζω αλλο.ο καιρος θα δειξει ποιος εχει δικιο.
Και άντε τώρα βγάλτε άκρη ποιός λέει αλήθεια και ποιός ψέματα. Μάλλον και οι δύο λένε και αλήθεια και ψέματα. Επίσης θα φανεί σε δεύτερο χρόνο ποιός είχε δίκιο (σικ) όταν δούμε που θα βρεθεί ο ένας και ο άλλος. Δεν με απασχολεί, πολιτικά ειδομένο, μόνο γιατί τους πληρώνω τον μισθό, διότι κάποιοι αποφάσισαν να τους βάλουν στη βουλή και διότι διαβάζω οτι μπορεί να συγκυβερνήσουν (wtf?).
Το σχήμα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με ολίγη από Ένωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή κατά περίπτωση, είναι πολύ χειρότερο αυτού που ήρθε να αντικαταστήσει. Απλά, όπως το έθεσε σωστά ο Βενιζέλος, διαμορφώνεται στην Ελλάδα μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών. Δηλαδή ο κόσμος ξέρει ότι είναι χειρότεροι, αλλά επειδή δεν περιμένει πολλά έτσι κι αλλιώς, τελικά το ρίχνει στην τρέλα, στα τσάμικα κτλ.Η απαισιοδοξία έγινε μόδα. Πρέπει να αντιδράσουμε σ' αυτό. Η κοινωνία των χαμηλών προσδοκιών δεν μας αξίζει.
Για να μάθουν και οι νεώτεροι το ΠΑΣΟΚ ίδρυσαν:- αριστεροί σοσιαλιστές: - μέλη του ΠΑΚ- νεολαίοι που πρωταγωνίστησαν στον αντιχουντικό αγώνα και την εξέγερση του Πολυτεχνείου- πρώην μέλη του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ - εκσυγχρονιστές- μεταρρυθμιστές σοσιαλδημοκράτες- «παλαιοκομματικοί» - παλιοί βενιζελικοί - παλιοί φιλελεύθεροι - Φανατικοί αντιδεξιοί αλλά και αντικομμουνιστές,Από όλα έχει ο μπαξές.Σου θυμίζει μήπως τις "συνιστώσες" του ΣΥΡΙΖΑ;Το πως καλλιεργήθηκε ο μύθος "της πρώτης φοράς αριστερά" δεν μπορώ να καταλάβω.Κάθε 20-30 χρόνια έχουμε μια σαφή αναδίπλωση προς τα αριστερά, που επαναλαμβάνεται με τον ίδιο ακριβώς αποτυχημένο τρόπο.Βλέπε Βενιζέλο, Πλαστήρα, Γ. Παπανδρέου, Α. Παπανδρέου, Τσίπρα.Σχεδόν 40 χρόνια τον προηγούμενο αιώνα κυβέρνησαν κεντροαριστεροί, φιλολαϊκοί πολιτικοί με μηδενική προσφορά προς στα ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα.
@Jonathan R.MayersΜια χαρα την πηγαινες την αναλυση για την συνθεση τους ΠΑΣΟΚ και την προσομοιωση με τον Συριζα.Και σωστη ηταν,και ενημερωτικη για τους νεοτερους.Οπως και η πολυ σωστη απορια σου για το "πρωτη φορα αριστερα".Στους τιτλους,βεβαια,διοτι στην πραξη.....Τα ιστορικα ονοματα,ομως,τι τα ηθελες ;Διοτι ξεκινας με τον Ελευθεριο Βενιζελο,τον μεγαλυτερο -κατα γενικη ομολογια-ηγετη στην συγχρονη ιστορια της Ελλαδας,της οποιας την εκταση τριπλασιασε.Και συνεχιζεις με τον Νικολαο Πλαστηρα,τον ηρωα της Μικρασιατικης καταστροφης,τον μονο αξιωματικο του οποιου η μοναδα δεν διαλυθηκε εφθασε στην Σμυρνη συντεταγμενη και πολεμωντας, τον μονο που τιμωρησε υπευθυνους καταστροφης(εστω και αν ηταν λαθος...)σε αυτη την χωρα,και τον,κατα γενικη επισης ομολογια,εντιμοτερο πρωθυπουργο τον οποιο γενησε ποτε αυτος ο τοπος,Τελειωνεις ,δε,με δυο απο τις λαοφιλεστερες πολιτικες φυσιογνωμιες.Ο μεν Γεωργιος Παπανδρεου εγινε λογω της αντιπαραθεσης του με την "κλικα των ανακτορων"ο δε Ανδρεας για...τους γνωστους λογους !Μπορει εσυ να πιστευεις,και να θελεις να το "μεταλαμπαδευσεις"αυτο, οτι ολοι αυτοι ειχαν"μηδενικη προσφορα στα ευαισθητα λαικα στρωματα",αλλα ταυτοχρονα υπενθυμιζεις στους παντες οτι αυτοι οι πολυ μεγαλοι ηγετες(ειδικα οι δυο πρωτοι...),οι οποιοι για διαφορετικους λογους εχουν περασει στον χωρο του μυθου ως καποια απο τα ελαχιστα(...για να μην πω τα μοναδικα...)προτυπα ηγετη στην συγχρονη ιστορια του τοπου μας, ανηκαν στον χωρο της Κεντροαριοτερας !! Κατι που πολλοι,ειδικα μεταξυ των νεοτερων,οι οποιοι δεν το γνωριζουν αυτο. Και αυτο μπορει να τους "ωθησει"σε συγκρισεις.Οι οποιες μαλλον θα αποβουν αρνητικες,εως και "συντριπτικες", για την "αλλη πλευρα"....
Συμφωνώ μαζί σου Άρη, ο Καλλιάνος που σημειωτέον έχει δεχτεί κ σφοδρή κριτική γιατί ήταν πρώην συμβασιούχος της ΕΡΤ, έδειξε εντούτοις ότι διαθέτει πολιτική κ ηθική ευθιξεία κ παραιτήθηκε!Ο Λεβέντης θα κριθεί κ θα χαθεί στη χοάνη της πολιτικής λήθης!
Πού κάνετε λάθος (μαζί και ο κ. Δημοκίδης): Ούτε ο Λεβέντης είναι γυμνός ούτε ο Καλλιάνος επέδειξε ευθιξία. Πολιτική είναι η τέχνη της ευελιξίας και επιβίωσης και οι δύο τους αποδεικνύονται γνώστες. Ο μεν Λεβέντης γνωρίζει ότι δεν μπορεί να επιβιώσει στο πολιτικό σκηνικό σε συνθήκες πόλωσης που μπορεί να τον ξαναγυρίσουν στις μεταμεσονύκτιες εκπομπές, να βρίζει το ΠΑΣΟΚ, αν δεν κάνει κάτι. Τι μπορεί να κάνει; Μα να κινηθεί προς έναν από τους δυο μεγάλους παίκτες, ώστε να δείξει στους ψηφοφόρους ότι υπάρχει λόγος να ψηφιστεί αλλά και ο ίδιος να παραμείνει πιθανός κυβερνητικός εταίρος (κινούμενος προς το ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει στην πραγματικότητα το ενδιαφέρον της ΝΔ που θα είναι κατά πάσα πιθανότητα πρώτη στις εκλογές του 18 ή 19, για πιο πρόωρες αποκλείεται). Ο Καλλιάνος από τη μεριά του βλέπει ότι στο εσωτερικό του κόμματος, που έχει στοιχεία προσωπολατρίας, δεν έχει τύχη ή δεν βρίσκει αρκετή εύνοια από το Λεβέντη και υπολείπεται έναντι άλλων π.χ. του Γεωργιάδη. Βλέπει ακόμη ότι ο Λεβέντης λόγω ηλικίας έχει πολιτικό μέλλον που δεν πάει πολύ πιο μακριά από τις επόμενες εκλογές. Κρίνει λοιπόν ότι είναι καιρός να αναζητήσει νέα στέγη που θα του εξασφαλίζει την επανεκλογή αν θέλετε τη γνώμη μου αυτή η στέγη θα είναι η ΝΔ που υπό τη νέα ηγεσία θα ήθελε νέους πολιτικούς από άλλους χώρους σαν τον Καλλιάνο). Δεν είναι τίποτε απ'όλα αυτά κακό, στην πολιτική δεν είναι αρετή η ακαμψία. Αν ήταν αρετή ο νυν πρωθυπουργός μετά το δημοψήφισμα θα είχε οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ, μένοντας άκαμπτος. Δεν το έκανε και ακολούθησε τη γνώμη της μειοψηφίας του ΝΑΙ -και εγώ σε αυτούς- γιατί γνώριζε ότι οι ελλείψεις και οι δυσκολίες που θα ακολουθούσαν θα τον οδηγούσαν ταχύτατα εκτός εξουσίας. Η υπερηφάνεια δεν τρώγεται από τους ψηφοφόρους όσο και αν δηλώνουν ότι τη λατρεύουν και η πολιτική είναι τέχνη επιβίωσης από ανθρώπους που συνήθως αποφασίζουν ότι δεν θα κάνουν άλλη εργασία αν μπορούν να εκλέγονται!