0
LIFO PICKS

Η κυρία και η κουκουβάγια: Ένα ντοκιμαντέρ που ίσως σας δημιουργήσει μια ελπίδα για την ανθρωπότητα

Το ντοκιμαντέρ «The Lady and the Owl» (1975) αναφέρεται στο έργο των Kay και Larry McKeever, ενός ζευγαριού από τον Καναδά, που έχουν συνταξιοδοτηθεί και αφιερώνουν το χρόνο τους φροντίζοντας κουκουβάγιες, που είτε έχουν τραυματιστεί είτε βρίσκονται γενικότερα σε άσχημη κατάσταση. 

Συγκεκριμένα, από το σπίτι τους στην επαρχία Οντάριο του Καναδά, προσφέρουν φροντίδα σε περισσότερες από 100 κουκουβάγιες, ανάλογα πάντοτε με τις ανάγκες και το μέγεθός τους.

Μέσα από αυτό το ντοκιμαντέρ, ο Καναδός σκηνοθέτης William Canning θέλησε να δείξει ότι η βαθιά γνώση αλλά και η κατανόηση αυτών των δύο ανθρώπων είναι τα στοιχεία που ουσιαστικά εξασφαλίζουν την κατάλληλη φροντίδα σ'αυτά τα πτηνά, πράγμα που αποδεικνύεται και πιο έμπρακτα τη στιγμή που μια κουκουβάγια είναι πλέον έτοιμη να επιστρέψει στη φύση. 

Παρόλο που σήμερα οι ίδιοι δε ζουν (ο Larry πέθανε το 2002 και η Kay το 2019), η αγάπη τους για τα συγκεκριμένα ζώα εξακολουθεί να παραμένει ζωντανή χάρη στο «Owl Foundation», ένα άσυλο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που έφτιαξαν το 1975, δηλαδή την ίδια χρονιά που κυκλοφόρησε και το παραπάνω ντοκιμαντέρ. 

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ