ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Άντονι Φάουτσι: Τον Δεκέμβριο θα ξέρουμε για το εμβόλιο- Ο Τραμπ δεν ακούει την επιστήμη όταν λέει ότι έχει ανοσία

Άντονι Φάουτσι: Τον Δεκέμβριο θα ξέρουμε για το εμβόλιο- Ο Τραμπ δεν ακούει την επιστήμη όταν λέει ότι έχει ανοσία Facebook Twitter
EPA
0

Μέχρι τον Δεκέμβριο αναμένει ο δρ. Άντονι Φάουτσι τις εξελίξεις για το αν υπάρχει ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Μιλώντας στο BBC, ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος είπε ότι θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για εκτεταμένο εμβολιασμό, ενώ παραδέχθηκε- απαντώντας σε σχετική ερώτηση- ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν «ακούει» την επιστήμη, όταν δηλώνει ότι έχει ανοσία στον κορωνοϊό.

«Προς τα τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου, θα ξέρουμε αν ένα εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό», δήλωσε ο δρ. Φάουτσι, σημειώνοντας όμως ότι οι δόσεις που θα είναι διαθέσιμες τότε σίγουρα δεν θα είναι αρκετές για να εμβολιαστούν όλοι. «Όταν μιλάμε για τον εμβολιασμό ενός σημαντικού ποσοστού του πληθυσμού, προκειμένου να υπάρχει σημαντικός αντίκτυπος στη δυναμική της έξαρσης, τότε αυτό είναι πολύ πιθανό να μην γίνει μέχρι το 2ο-3ο τρίμηνο του 2021», είπε ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μεταδοτικών Ασθενειών των ΗΠΑ.

Στις εμφανίσεις του σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, μετά την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό, ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει να λέει ότι έχει ανοσία και ότι μπορεί «να κατέβω και να σας φιλήσω όλους». Όταν ρωτήθηκε αν αυτό δείχνει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος «ακούει» την επιστήμη, ο Φάουτσι, απάντησε «Ξέρετε την απάντηση σε αυτό, όχι δεν την "ακούει"».

Ο επιδημιολόγος τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να ακολουθούν την επιστήμη οι πολιτικοί και τα δημόσια πρόσωπα. «Οι πολίτες κοιτάζουν τι λένε και τι κάνουν οι ηγέτες τους. Μπορείς να έχεις μια συμπεριφορά που θα επηρεάσει θετικά ή αρνητικά», σημείωσε. Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του ότι στις ΗΠΑ, οι αντιλήψεις που εναντιώνονται στην επιστήμη, σχετικά με την πανδημία, μεταφράζονται σε αντι-εμβολιαστικές απόψεις.

«Θα ήταν πραγματικά κρίμα να έχουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο, αλλά μια σημαντική μερίδα του κόσμου να μην θέλουν να το κάνουν, επειδή δεν εμπιστεύονται τις αρχές», συμπλήρωσε.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM
Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Οι γονείς του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, που αφαίρεσε τη ζωή έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, παραδέχονται πως ο γιος τους «ήταν ένα τέρας», που μισούσε τις γυναίκες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ