Ντόχα: «Ιατρική εξέταση και γυμνός σωματικός έλεγχος» σε γυναίκες πριν από πτήση -Βρήκαν βρέφος στο αεροδρόμιο

Ντόχα: «Ιατρική εξέταση και γυμνός σωματικός έλεγχος» σε γυναίκες πριν από πτήση -Βρήκαν βρέφος στο αεροδρόμιο Facebook Twitter
EPA
0

Την αντίδραση της Αυστραλίας προκάλεσαν αναφορές ότι έγινε σωματικός έλεγχος χωρίς ρούχα και ιατρική εξέταση σε γυναίκες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με πτήση της Qatar Airways από τη Ντόχα προς το Σίδνεϊ.

Η πτήση QR908, στις 2 Οκτωβρίου, αναχώρησε με τέσσερις ώρες καθυστέρηση με προορισμό το Σίδνεϊ επειδή- σύμφωνα με δημοσιεύματα- ένα νεογέννητο βρέφος βρέθηκε σε τουαλέτα του αεροδρομίου Χαμάντ. Ο Guardian αναφέρει ότι το βρέφος ήταν νεκρό, το BBC σημειώνει πως υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες για αυτό.

Ανάμεσα στις γυναίκες που τις κατέβασαν από το αεροπλάνο και υπέστησαν αυτή την έρευνα ήταν 13 από την Αυστραλία, σύμφωνα με το Channel Seven, που αναφέρει ότι οδηγήθηκαν σε ασθενοφόρο στην πίστα του αεροδρομίου και τους είπαν να βγάλουν τα ρούχα και τα εσώρουχά τους, για να τις εξετάσουν.

Μεταξύ των επιβατών της πτήσης ήταν ο δρ. Βόλφγκανγκ Μπάμπεκ, που επέστρεφε στην Αυστραλία από τη Γερμανία. Μιλώντας στον Guardian, είπε ότι περίμενε περίπου τρεις ώρες μέσα στο αεροπλάνο, επειδή η αεροπορική εταιρεία ζήτησε από όλες τις γυναίκες να αποβιβαστούν.

Όταν επέστρεψαν «οι περισσότερες ήταν πολύ ταραγμένες. Τουλάχιστον μία από αυτές έκλαιγε, συζητούσαν αυτό που συνέβη και έλεγαν ότι είναι απαράδεκτο και αηδιαστικό», περιέγραψε.

Ο δρ. Μπάμπεκ δήλωσε ότι μίλησε με κάποιες από τις γυναίκες και πως εκείνες του είπαν ότι τις οδήγησαν σε έναν χώρο που δεν προορίζεται για τους επιβάτες και τους υπέβαλαν σε ιατρική εξέταση. «Τις πήγε το προσωπικό της ασφάλειας σε ένα υπόγειο, χωρίς να ξέρουν τι συμβαίνει. Εκεί τους παρουσίασαν μία γιατρό και ουσιαστικά τους έκαναν γυμνό σωματικό έλεγχο. Έπρεπε να τα βγάλουν όλα από τη μέση και κάτω, όλα τα ρούχα τους, ακόμη και τα εσώρουχά τους», είπε ο δρ. Μπάμπεκ.

«Στη συνέχεια η γιατρός προσπαθούσε να ψηλαφίσει τη μήτρα, την περιοχή του στομαχιού ή χαμηλά στην κοιλιά, για να δει αν είχαν γεννήσει πρόσφατα. Σε κάποια είπαν ότι ένα μωρό βρέθηκε σε τουαλέτα και προσπαθούσαν να βρουν ποια είναι η μητέρα», περιέγραψε ακόμη.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αυστραλίας δήλωσε ότι η χώρα εξέφρασε «τις σοβαρές ανησυχίες της αναφορικά με το περιστατικό» στις αρχές του Κατάρ και πως έλαβε τη διαβεβαίωση ότι «σύντομα θα μας παρέχουν λεπτομερή ενημέρωση».

Όσο για την Qatar Airways, είπε στον Guardian ότι κανένας από τους επιβάτες της πτήσης δεν επικοινώνησε με την εταιρεία. «Εκτιμούμε τις ανησυχίες και τη δυσφορία που σας εξέφρασαν οι επιβάτες με τους οποίους μιλήσατε, θα ερευνήσουμε αυτά τα θέματα με τις αρμόδιες αρχές και αξιωματούχους», δήλωσε αξιωματούχος της εταιρείας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ