Θετικός στον κορωνοϊό ο προσωπάρχης του Πενς- Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα συνεχίσει τα ταξίδια

Θετικός στον κορωνοϊό ο προσωπάρχης του Πενς- Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα συνεχίσει τα ταξίδια Facebook Twitter
Ο Μάικ Πενς και η σύζυγός του, Κάρεν, την ώρα που ψηφίζουν (Πηγή φωτό EPA)
0

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο προσωπάρχης του Μάικ Πενς, αλλά ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα τηρήσει το φορτωμένο πρόγραμμά του, για την προεκλογική εκστρατεία.

Ο ίδιος ο Πενς και η σύζυγός του, Κάρεν, βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό την Κυριακή, ανακοίνωσε το γραφείο του. Ο αντιπρόεδρος, με βάση τα κριτήρια των κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (CDC), θεωρείται «στενή επαφή» του προσωπάρχη του, Μαρκ Σορτ, που βρέθηκε θετικός. Όμως, ο Πενς δεν θα μπει σε καραντίνα, όποως δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Ντέβιν Ο'Μάλεϊ.

Αντιθέτως, ο Πενς αποφάσισε ότι θα τηρήσει το πρόγραμμά του για ταξίδια, έπειτα από διαβούλευση με την ιατρική μονάδα του Λευκού Οίκου και «με βάση τις οδηγίες των CDC για το κρίσιμης σημασίας προσωπικό». Αυτές οι οδηγίες απαιτούν ότι όσοι χαρακτηρίζονται έτσι και έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει κορωνοϊό, πρέπει να παρακολουθούν στενά την υγεία τους για τυχόν εμφάνιση συμπτωμάτων και να φορούν μάσκα όποτε βρίσκονται με άλλους ανθρώπους.

Η Σάσκια Ποπέσκου, ειδική επί των μεταδοτικών ασθενειών στο πανεπιστήμιο George Mason χαρακτήρισε «υπερβολικά απρόσεκτη» την απόφαση του Πενς να συνεχίσει τα ταξίδια, ανεξάρτητα από την εξήγηση που δόθηκε.

«Είναι απλά μια προσβολή για όσους εργάζονται στη δημόσια υγεία. Το θεωρώ εξαιρετικά επιβλαβές και ασεβές προς τους ανθρώπους που θα πάνε στη συγκέντρωση και τους συνεργάτες του Πενς που τον συνοδεύουν», δήλωσε η Ποπέσκου. «Πρέπει να μείνει στο σπίτι για 14 ημέρες. Οι προεκλογικές εκδηλώσεις δεν είναι κρίσιμης σημασίας», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από AP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ