Κοσμοναύτες εντόπισαν την διαρροή οξυγόνου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με ένα φακελάκι τσαγιού

Κοσμοναύτες εντόπισαν την διαρροή οξυγόνου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με ένα φακελάκι τσαγιού Facebook Twitter
0

Εδώ και περίπου έναν χρόνο, έχει διαπιστωθεί μια μικρή αλλά μόνιμη διαρροή αέρα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, χωρίς ωστόσο να έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα όλα τα σημεία διαφυγής. 

Πρόσφατα μάλιστα, οι αστροναύτες είχαν ξυπνήσει από το συναγερμό και έψαχναν μέσα στο σκοτάδι αλλά τώρα φαίνεται πως οι Ρώσοι του πληρώματος έκαναν πρόοδο χρησιμοποιώντας ένα φακελάκι τσαγιού. 

Όπως μετέδωσε το TASS, οι κοσμοναύτες εντόπισαν ένα πιθανό σημείο διαρροής οξυγόνου στον ISS χρησιμοποιώντας ένα φακελάκι τσαγιού, καθώς η ελεύθερη τροχιά του μέσα στον σταθμό, σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, ακολούθησε την ροή του αέρα προς την γενική κατεύθυνση της διαρροής. Η ανάερη πορεία του τσαγιού έχει καταγραφεί από κάμερες μέσα στο σταθμό και θα μελετηθεί προσεκτικά από την ομάδα εδάφους. 

«Νομίζουμε ότι πράγματι εντοπίσαμε το πιθανό σημείο της διαρροής. Αφήσαμε να αιωρείται ένα φακελάκι τσαγιού πριν κλείσει ο θάλαμος μετεπιβίβασης», ήταν το μήνυμα του κοσμοναύτη Ανατόλι Ιβανίσιν προς το κέντρο ελέγχου.

«Διαθέτουμε φωτογραφίες και βίντεο από την πορεία που ακολούθησε το φακελάκι τσαγιού [...] που δείχνει προς ποια κατεύθυνση φυσάει ο αέρας από το πιθανό σημείο διαρροής», πρόσθεσε. 

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, το πλήρωμα του ISS είχε αναγκαστεί να απομονωθεί στο ρωσικό τμήμα του σταθμού, αναζητώντας την συνεχιζόμενη διαρροή που λαμβάνει αργά μεγαλύτερες διαστάσεις. Ύστερα από μεταμεσονύκτιες έρευνες, εντοπίστηκέ τελικά ένα σημείο διαφυγής και αποδείχτηκε πως οι εσφαλμένες μετρήσεις πίεσης που έθεσαν σε λειτουργία των συναγερμό, οφείλονταν στην απότομη πτώση θερμοκρασίας, σύμφωνα με τη NASA.

Έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από την πρώτη φορά που διαπιστώθηκε διαρροή αέρα αλλά τα στελέχη της NASA διαβεβαιώνουν ωστόσο πως η διαρροή παραμένει σχετικά μικρή και δεν απειλεί την ζωή στον ISS.

Η NASA έχει φροντίσει για την αποστολή δεξαμενών με αέρα στον ISS και, όσο οι απώλειες από τον Σταθμό παραμένουν σε σχετικά σταθερά επίπεδα, το πλήρωμα των αστροναυτών θα είναι καλυμμένο μέχρι τα τέλη της Άνοιξης.

Με πληροφορίες από TASS, NASA και Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ