Τηλεδιάσκεψη Ερντογάν, Μέρκελ και Μισέλ την Τρίτη -Ενόψει της Συνόδου Κορυφής

Τηλεδιάσκεψη Ερντογάν, Μέρκελ και Μισέλ την Τρίτη -Ενόψει της Συνόδου Κορυφής Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Τηλεδιάσκεψη με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Σαρλ Μισέλ θα έχει αύριο, Τρίτη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η τηλεδιάσκεψη αυτή, που γίνεται ενόψει της Συνόδου Κορυφής, θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στον Τούρκο πρόεδρο, τη Γερμανίδα καγκελάριο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 15:00 (ώρα Βελγίου).

Σε ερώτηση για την Τουρκία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υπενθύμισε σήμερα ότι το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ έχει εγκρίνει ένα πλαίσιο κυρώσεων, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής. «Ζητούμενο είναι με ποιους τρόπους θα ενεργοποιούνται πιθανές κυρώσεις αν η Τουρκία δεν συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά αποκλιμάκωσης», συμπλήρωσε κατά τη διάρκεια του briefing.

Όταν ρωτήθηκε αν έχει «κλειδώσει» η επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Άγκυρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις ότι θα συμβεί αυτό. «Είμαστε σε καλό κλίμα, είμαστε κοντά στην επανέναρξη. Το πόσο σύντομα εξαρτάται και από τις δύο χώρες. Όταν έχουμε κάτι τέτοιο, θα το ανακοινώσουμε», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM