Τo Ταζ Μαχάλ άνοιξε ξανά αλλά έμεινε σχεδόν άδειο από επισκέπτες

Τo Ταζ Μαχάλ άνοιξε ξανά αλλά έμεινε σχεδόν άδειο από επισκέπτες Facebook Twitter
ΤoΤαζ Μαχάλ άνοιξε αλλά ήταν σχεδόν άδειο από επισκέπτες (EPA)
0

Ελάχιστοι ήταν οι επισκέπτες, οι οποίοι επέλεξαν να επισκεφτούν το εμβληματικό Ταζ Μαχάλ, που άνοιξε ξανά τις πόρτες του μετά από έξι μήνες λόγω κορωνοϊού.

Ήταν δε, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, που έχει κλείσει ποτέ στην ιστορία του. Από τις 17 Μαρτίου έως και σήμερα.

Η είσοδος, που συνήθως έχει μεγάλες ουρές, ήταν άδεια τη Δευτέρα με τους υπεύθυνους να περιμένουν μάταια τους επισκέπτες.

Το Ταζ Μαχάλ λειτουργεί ωστόσο με νέα μέτρα μεταξύ των οποίων η απαγόρευση των ομαδικών φωτογραφιών, η θερμομέτρηση κατά την είσοδο και τα ψηφιακά εισιτήρια.

Ωστόσο οι σέλφι επιτρέπονται. Ολόκληρη η περιοχή απολυμάνθηκε πριν ανοίξουν οι πόρτες στις 8 π.μ. σήμερα.

Το μνημείο επιτρέπει πλέον, μόνο 5.000 επισκέπτες καθημερινά, καθώς η Ινδία συνεχίζει να σημειώνει τεράστιους αριθμούς κρουσμάτων.

Το Ταζ Μαχάλ, ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στον κόσμο, συνήθιζε να προσελκύει έως και 70.000 ανθρώπους κάθε μέρα. Αλλά αυτό πριν την πανδημία.

Τελευταία φορά είχε κλείσει για λίγο το 1978 όταν πλημμύρισε η πόλη της Άγκρα, όπου βρίσκεται. Και πριν από αυτό, το μνημείο έκλεισε για λίγες επίσης ημέρες το 1971, κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν.

Το μαρμάρινο μαυσωλείο του 17ου αιώνα χτίστηκε από τον αυτοκράτορα του Μουγκάλ, Shah Jahan, στη μνήμη της βασίλισσας του, Mumtaz Mahal.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ