ΗΠΑ: Μία σύλληψη για την αποστολή φακέλου με θανατηφόρα ουσία με παραλήπτη τον Τραμπ

ΗΠΑ: Μία σύλληψη για την αποστολή φακέλου με θανατηφόρα ουσία με παραλήπτη τον Τραμπ Facebook Twitter
EPA
0

Μία γυναίκα συνελήφθη ως ύποπτη για την αποστολή φακέλου με θανατηφόρα ουσία (ρικίνη) στον Ντόναλντ Τραμπ.

«Επιβεβαιώνω ότι έγινε μια σύλληψη στη γέφυρα Πις του Μπάφαλο, στη Νέα Υόρκη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άαρον Μπάουκερ, στέλεχος της υπηρεσίας τελωνείων, αναφερόμενος σε γέφυρα που συνδέει τον Καναδά με την πολιτεία της Νέας Υόρκης. «Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη», πρόσθεσε.

Το πρόσωπο αυτό είναι γυναίκα και έφερε πυροβόλο όπλο όταν συνελήφθη, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ. Πηγή που επικαλείται το Reuters ανέφερε ότι πρόκειται για άτομο με καναδική υπηκοότητα.

Το Σάββατο έγινε γνωστό ότι οι αρχές εντόπισαν φάκελο που προοριζόταν για τον Λευκό Οίκο που περιείχε ρικίνη, θανατηφόρο δηλητήριο, με παραλήπτη τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο φάκελος εντοπίστηκε νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα και δεν έφθασε ποτέ στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times και το τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Η εφημερίδα ανέφερε πως η επιστολή είχε ταχυδρομηθεί από τον Καναδά.

Ο Λευκός Οίκος και η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ δεν έχουν σχολιάσει την υπόθεση. Η ρικίνη μπορεί να μετατραπεί σε βιολογικό όπλο, αν υποβληθεί σε επεξεργασία. Μπορεί να επιφέρει τον θάνατο μέσα σε 36 έως 72 ώρες από πολυοργανική ανεπάρκεια μετά την έκθεση σε ποσότητα όχι μεγαλύτερη από το κεφάλι μιας καρφίτσας. Δεν υπάρχει αντίδοτο.

Τα τελευταία χρόνια έχει καταγραφεί σειρά περιστατικών αποστολής φακέλων με ρικίνη σε αξιωματούχους των ΗΠΑ. Το 2018, ο Ουίλιαμ Κλάιντ Άλεν από τη Γιούτα, καταδικάσθηκε διότι έστειλε απειλητικές επιστολές στον Τραμπ και άλλους ομοσπονδιακούς αξιωματούχους, ανάμεσά τους και στον διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέι. Όλες οι επιστολές περιείχαν υλικό του φυτού από τους σπόρους του οποίου προέρχεται η ρικίνη. Άλλοι δύο άνθρωποι καταδικάστηκαν επειδή είχαν στείλει επιστολές με ρικίνη στον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ