Οργή στις ΗΠΑ για τη βίαιη σύλληψη διαδηλώτριας - Απαγωγή καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες

Οργή στις ΗΠΑ για τη βίαιη σύλληψη διαδηλώτριας - Απαγωγή καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες Facebook Twitter
Νέα αμφιλεγόμενη σύλληψη διαδηλώτριας προκαλεί αντιδράσεις στις ΗΠΑ
0

Η σύλληψη μιας διαδηλώτριας από την αστυνομία της Νέας Υόρκης έχει προκαλέσει σάλο στις ΗΠΑ, με αυτόπτες μάρτυρες να καταγγέλλουν «απαγωγή».

Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει άνδρες με πολιτικά να αρπάζουν μια γυναίκα και να τη σπρώχνουν σε ένα βανάκι χωρίς πινακίδες, στο ανατολικό Μανχάταν.

Η γυναίκα που φέρεται να είναι 18 χρόνων, αντιστέκεται και φωνάζει προτού συρθεί με τη βία στο βαν, τη στιγμή που ένστολοι αστυνομικοί με ποδήλατα κυκλώνουν το όχημα ώστε να διευκολύνουν τη σύλληψη, απωθώντας συγκεντρωμένους να πλησιάσουν.

 

Το νέο αυτό περιστατικό αυθαιρεσίας της Τρίτης έρχεται εν μέσω κατακραυγής για καταγγελίες ανάλογων πρακτικών από πράκτορες στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.

«Δεν υπάρχει δικαιολογία για την αρπαγή γυναικών από τους δρόμους και τη μεταφορά τους σε οχήματα χωρίς διακριτικά» ανέφερε στο Twitter η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, καλώντας τους Αμερικανούς να αντισταθούν στη «διολίσθηση προς τον αυταρχισμό».


Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της Νέας Υόρκης σημειώνει πως η γυναίκα «καταζητείτο για φθορά αστυνομικών καμερών σε πέντε μεμονωμένα περιστατικά εντός και γύρω από το City Hall Park. Οι αστυνομικοί που τη συνέλαβαν, δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και μπουκάλια» προσθέτοντας πως τα αστυνομικά οχήματα χωρίς διακριτικά «χρησιμοποιούνται για τον αποτελεσματικό εντοπισμό καταζητούμενων».

Η γυναίκα διαδήλωνε κατά της διάλυσης του κινήματος Occupy City Hall, πριν από έξι μέρες, μετά από αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα κοντά στο δημαρχείο της Νέας Υόρκης. Το κίνημα είχε αρχίσει να σχηματίζεται τον Ιούνιο, λίγο μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, από ανθρώπους που διαμαρτύρονταν για την αστυνομική βία και ζητούσαν την περικοπή κονδυλίων από την αστυνομία και την απόδοσή τους στη στέγαση και την εκπαίδευση. 

Με πληροφορίες από Guardian/BBC/New York Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ