Περού: Το μεγαλύτερο κλαμπ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ανοίγει εκ νέου αλλά ως παντοπωλείο

Περού: Το μεγαλύτερο κλαμπ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ανοίγει εκ νέου αλλά ως παντοπωλείο Facebook Twitter
Περού: Το μεγαλύτερο κλαμπ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ανοίγει εκ νέου αλλά ως παντοπωλείο - Με τους ίδιους υπαλλήλους
0

Καθώς το Περού αρχίζει να χαλαρώνει τα αυστηρά μέτρα κατά του κορωνοϊού το μεγαλύτερο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης της χώρας άνοιξε τις πόρτες του την Τρίτη, αλλά αυτή τη φορά ως παντοπωλείο.

Αντί να ετοιμάζει κοκτέιλ στο μπαρ ή να χορεύει στην σκηνή, το διάσημο προσωπικό του ValeTodo Downtown, που αποτελείται αποκλειστικά από drag queens θα πουλάει καθημερινά προϊόντα οικιακής χρήσης στους πελάτες.

Ο χώρος ανοίγει ξανά ως παντοπωλείο σε μία προσπάθεια των ιδιοκτητών να επιβιώσει η επιχείρηση καθώς τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης κρατούν κλειστά τα νυχτερινά κέντρα.

Η κυβέρνηση του Περού θα άρει τα μέτρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας στις αρχές Ιουλίου, αλλά θα διατηρήσει τα σύνορα κλειστά. Το ίδιο θα ισχύσει για τα νυχτερινά κέντρα και τα μπαρ.

Το κλείσιμο της επιχείρησης ήταν τεράστιο πλήγμα για τους 120 υπαλλήλους της επιχείρησης, όπως η βασίλισσα του χώρου Belaluh McQueen. Η ζωή της άλλαξε εντελώς όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε την καραντίνα. Οι νύχτες πλέον δεν σήμαιναν χορός στην πίστα του κλαμπ.

«Ήμουν σε κατάθλιψη επειδή έχω αφιερώσει τη ζωή μου σε αυτή την τέχνη εδώ και χρόνια, αλλά έπρεπε όλοι να προσαρμοστούμε στις νέες προκλήσεις», δήλωσε η McQueen.

Τώρα η βασίλισσα του drag show στο κλαμπ επέστρεψε στη δουλειά ως υπάλληλος παντοπωλείου, φορώντας κοστούμι με πούλιες, ψηλά τακούνια και μάσκα. Στο παντοπωλείο βέβαια θα υπάρχει και ένας DJ που θα παίζει μουσική.

«Έχουμε μια νέα ευκαιρία για εργασία» λέει η McQueen. Το κέντρο μετανομάστηκε σε Downtown Market και είναι σήμα κατατεθέν για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

«Παλαιότερα ερχόμουν εδώ για να χορέψω και να περάσω καλά, αλλά τώρα ερχόμαστε για να ψωνίσουμε», είπε η Alexandra Herrera.

Η γενική διευθύντρια του κλαμπ, Claudia Achuy, δήλωσε ότι η πανδημία επηρέασε σημαντικά τη νυχτερινή ζωή της Λίμα.

Έτσι επέλεξε να αλλάξει το κλαμπ σε παντοπωλείο διατηρώντας όλους τους υπαλλήλους της επιχείρησης.

«Αν είχαμε μείνει μόνο ως νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, δεν θα είχαμε εργασία», δήλωσε.

Το Περού είναι η πιο πληγείσα χώρα της Λατινικής Αμερικής μετά τη Βραζιλία.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM