Σάλος με δημοσίευμα για αγορά διαμερίσματος 6,5 εκατ. δολαρίων για τον αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

Σάλος με δημοσίευμα για αγορά διαμερίσματος 6,5 εκατ. δολαρίων για τον αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Facebook Twitter
Σε διαμέρισμα 6,5 εκατ. δολαρίων ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος (news.com.au)
0

Σε διαμέρισμα 6,5 εκατ. δολαρίων  φέρεται να διαμένει ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος, διάγοντας πολυτελή βίο, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα αυστραλιανού Τύπου.

Σύμφωνα με το news.com.au, o  επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αυστραλία διαμένει σε ένα πολυτελέστατο διαμέρισμα με θέα στο Λιμάνι του Σίδνεϊ αν και έχει πάρει όρκο της ακτημοσύνης όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Είναι ένα απίθανο σπίτι για έναν άνθρωπο του Θεού» σχολιάζει ο αρθρογράφος, προσθέοντας πως το νεοαποκτηθέν διαμέρισμα έχει θέα «στη γέφυρα του λιμανιού του Σίδνεϊ, την Όπερα, ενώ διαθέτει θυρωρείο και θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα».

«Για μήνες, υπήρχε ένα μυστήριο γύρω από την συγκεκριμένη αγορά, παρά τους ψιθύρους στην ελληνική Ορθόδοξη κοινότητα, με τους πωλητές αρχικά να αρνούνται να αποκαλύψουν την τιμή πώλησης» αναφέρει το άρθρο.

Όμως, το πραγματικό κόστος προκάλεσε μια ανίερη αλυσίδα από γεγονότα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, στη στενή δεμένη Ελληνική Ορθόδοξη κοινότητα και νέες αποκαλύψεις σχετικά με το ρόλο ενός φιλελεύθερου γερουσιαστή στη διασφάλιση της διαμονής στην Αυστραλία για τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, ο οποίος φέρεται να εμφανίστηκε στη νέα του δουλειά με τουριστική βίζα.

Διαθέτει μοναδική κουζίνα με πάγκους από γρανίτη και συσκευές Gaggenau, πολυτελή κύρια σουίτα, ενσωματωμένες ντουλάπες και μπάνιο, δύο επιπλέον διπλά υπνοδωμάτια, ξεχωριστό μαρμάρινο μπάνιο, πλυντήριο, θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο και χώρο στάθμευσης για δύο αυτοκίνητα.

Ο Επίτιμος Γραμματέας & Έμπιστος της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αυστραλίας, Νικόλας Πάππας, δήλωσε στο news.com.au ότι το διαμέρισμα αγοράστηκε από την επιτροπή ως επίσημη κατοικία του Έλληνα Ορθόδοξου Αρχιεπισκόπου της Αυστραλίας.

Ο πρόεδρος του South Sydney Rabbitohs δήλωσε ότι η επιτροπή δεν είχε λάβει επίσημα παράπονα σχετικά με την απόκτησή του.

Το άρθρο συνεχίζει λέγοντας πως «Οι ισχυρισμοί ότι ο πρώην Αρχιεπίσκοπος ενέκρινε την αγορά ακινήτου απορρίφθηκαν έντονα από τον ανιψιό του Αρχιεπισκόπου Στυλιανού, δικηγόρο Νικόλαο Καλλιουρά, στην ελληνική εφημερίδα Νέος Κόσμος.

«Είναι αυτονόητο ότι ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός, δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ ένα διαμέρισμα παρόμοιο με αυτό που αγόρασε η αρμόδια επιτροπή (Trust) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής της Αυστραλίας εννέα μήνες μετά το θάνατό του, ως προσωπική κατοικία, η πολυτέλεια της οποίας ξεπερνά κάθε φαντασία», ανέφερε.

Σάλος με δημοσίευμα για αγορά διαμερίσματος 6,5 εκατ. δολαρίων για τον αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Facebook Twitter

«Η απόφαση για την αγορά του πολυτελούς διαμερίσματος λέγεται ότι ελήφθη τον Μάρτιο του 2019, σε μια εποχή που ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός μετρούσε τις τελευταίες μέρες της ζωής του. Ωστόσο, τότε η απόφαση αφορούσε ένα άλλο, φθηνότερο, μικρότερο και μη πολυτελές διαμέρισμα».

Τα αρχεία ιδιοκτησίας επιβεβαιώνουν ότι το διαμέρισμα των 3 υπνοδωματίων αγοράστηκε έναντι 6,5 εκατ. δολ. από την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Το τέλος χαρτοσήμου κοστίζει σχεδόν 400.000 δολ. όσο και ένα διαμέρισμα σε ορισμένες πολιτείες της Αυστραλίας, σχολιάζει το άρθρο. Παράλληλα, τα τέλη για το διαμέρισμα, το οποίο διαθέτει θυρωρείο, υπολογίζονται σε περισσότερα από 20.000 δολ. ετησίως.

Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αυστραλίας αγόρασε το διαμέρισμα για τον νέο Αρχιεπίσκοπο στις 20 Δεκεμβρίου 2019, αφού ο προκάτοχός του πέρασε χρόνια ζώντας ασκητική ζωή σε ένα μικρό δωμάτιο στην έδρα της Εκκλησίας Redfern.

Σχεδιασμένο από τον διάσημο αρχιτέκτονα Ercole Palazzetti, το διαμέρισμα του Αρχιεπισκόπου καλύπτει ολόκληρο τον όροφο και είναι «λουσμένο στο φυσικό φως του ήλιου» σύμφωνα με τον κτηματομεσίτη που πούλησε το ακίνητο. Στα χαρακτηριστικά του και η «διπλή, εκπληκτική και εικονική θέα στην Όπερα του Σίδνεϊ, στη γέφυρα το Λιμανιού του Σίδνει, στο Barangaroo, στο Λιμάνι του Darling και στον ορίζοντα της πόλης».

Σάλος με δημοσίευμα για αγορά διαμερίσματος 6,5 εκατ. δολαρίων για τον αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Facebook Twitter

«Το Trust (η αρμόδια επιτροπή), όχι ο Αρχιεπίσκοπος, διατηρεί την ιδιοκτησία του ακινήτου, όπως συμβαίνει με άλλα περιουσιακά στοιχεία της Εκκλησίας. Ο Αρχιεπίσκοπος δεν κατέχει ακίνητα ή άλλα περιουσιακά στοιχεία », είπε. «Το Trust δεν θα κάνει περαιτέρω σχόλια για το θέμα».

Η αρμόδια επιτροπή της Αρχιεπισκοπής είναι ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, που διασφαλίζει ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει όλα τα απαραίτητα περιθώρια εκπτώσεων φορολογικών παροχών και απαλλαγές από τον φόρο εισοδήματος, κ.λπ. Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, έφτασε στη χώρα πέρυσι, μετά το θάνατο του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Στυλιανού Χαρκιανάκη, με τουριστική βίζα.

Σε μία τυχαία συνάντηση με τον Γερουσιαστή των Φιλελευθέρων, Άντριου Μπραγκ, αναπτύχθηκε φιλία μεταξύ Αρχιεπισκόπου και του πρώην διευθυντή του Κόμματος των Φιλελευθέρων και υπέρ του δικαιώματος του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Κατόπιν αιτήματος του Αρχιεπίσκοπου Μακάριου, ο γερουσιαστής Μπραγκ, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ζήτησε τη βοήθεια ανώτερου υπουργό της κυβέρνησης Μόρισον, για την επίλυση του ζητήματος στην βίζα του αρχιεπισκόπου. Αυτές οι παρεμβάσεις ήταν επιτυχείς, με τον Μακάριο να εξασφαλίζει μόνιμη κατοικία στην Αυστραλία.

Ο γερουσιαστής αργότερα ανακηρύχθηκε Ανώτατος Διοικητής από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και μέλος του Τάγματος του Χριστού λαμβάνοντας χρυσά μετάλλια 24 καρατίων, σε ειδική τελετή στον καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού στο Redfern του Σίδνεϊ στις 20 Ιανουαρίου.

Σάλος με δημοσίευμα για αγορά διαμερίσματος 6,5 εκατ. δολαρίων για τον αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Facebook Twitter

«Από την πρώτη στιγμή που σε γνώρισα, ένιωσα ότι είσαι ένα άτομο που κερδίζει πολύ εύκολα τις καρδιές των ανθρώπων», του είπε. «Έχετε την ικανότητα ή, μάλλον πρέπει να πω, το χάρισμα όχι μόνο ακούτε τα προβλήματα των ανθρώπων, αλλά επίσης δίνετε φως, προσπαθείτε να τους δώσετε χαρά, στοχεύετε να βρείτε λύσεις, προσπαθείτε να κάνετε ό, τι είναι καλύτερο για τον άνθρωπο».

Με πληροφορίες του news.com.au

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM