Πελόζι: «Παράλογη, επικίνδυνη και παράνομη» η αναστολή χρηματοδότησης του ΠΟΥ

Πελόζι: «Παράλογη, επικίνδυνη και παράνομη» η αναστολή χρηματοδότησης του ΠΟΥ Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ως «παράλογη, επικίνδυνη και παράνομη» χαρακτήρισε η Νάνσι Πελόζι την αναστολή χρηματοδότησης του ΠΟΥ από τις ΗΠΑ, μετά από απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι χαρακτήρισε παράλογη και επικίνδυνη την απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναστείλει τη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή θα αμφισβητηθεί. «Η διακοπή από τον πρόεδρο της χρηματοδότησης του ΠΟΥ, ενώ ηγείται της παγκόσμιας μάχης κατά της πανδημίας του κορωνοϊού είναι παράλογη», ανέφερε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής σε ανακοίνωσή της. «Αυτή η απόφαση είναι επικίνδυνη, παράνομη και θα τεθεί γρήγορα υπό αμφισβήτηση».

Υπενθυμίζεται ότι Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή να ανασταλεί μέχρι νεοτέρας η συμβολή των ΗΠΑ στη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο ΠΟΥ διέσπειρε την «παραπληροφόρηση» για την πανδημία. 

Το γεγονός στηλίτευσε ο ΟΗΕ μέσω του Αντόνιο Γκουτέρες. «Δεν είναι η ώρα να μειώνονται οι πόροι που διαθέτει για τις επιχειρήσεις του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ή οποιαδήποτε άλλη ανθρωπιστική οργάνωση που συμμετέχει στον αγώνα εναντίον της πανδημίας», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του οργανισμού. 

«Η μόνη έγνοια του ΠΟΥ είναι να βοηθήσει όλους τους ανθρώπους για να σωθούν ζωές και να τερματιστεί η πανδημία Covid-19», έγραψε νωρίτερα σήμερα ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους στο Twitter χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στο γεγονός. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM