Ο Ομπάμα ανακοίνωσε ότι στηρίζει τον Μπάιντεν- Προσπάθεια να ενώσει τους Δημοκρατικούς

Ο Ομπάμα ανακοίνωσε ότι στηρίζει τον Μπάιντεν- Προσπάθεια να ενώσει τους Δημοκρατικούς Facebook Twitter
EPA
0

Ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν για τον Λευκό Οίκο, απευθύνοντας ένα μήνυμα με στόχο να ενώσει τους Δημοκρατικούς στο πλευρό του πρώην αντιπροέδρου του. 

Ο Ομπάμα ανακοίνωσε τη στήριξή του στον Μπάιντεν με ένα βίντεο διάρκειας 12 λεπτών. Έως τώρα, είχε κρατήσει ουδέτερη στάση στην «κούρσα» των Δημοκρατικών για το χρίσμα. Όμως, πλέον ο Μπέρνι Σάντερς αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση και ήδη χθες εξέφρασε και αυτός την υποστήριξή του στον Μπάιντεν.

«Ο Τζο έχει τον χαρακτήρα και την εμπειρία να μας καθοδηγήσει σε μία από τις πιο σκοτειμές εποχές μας και να μας θεραπεύσει μέσω μιας μακράς ανάκαμψης», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ. «Η επιλογή του Τζο για τη θέση του αντιπροέδρου μου ήταν μία από τις καλύτερες αποφάσεις που πήρα ποτέ και έγινε στενός φίλος μου. Πιστεύω ότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειαζόμαστε από έναν πρόεδρο αυτή τη στιγμή», τόνισε ο Ομπάμα.

 

«Η πανδημία μας υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει σημασία. Μας θύμισε ότι μια καλή κυβέρνηση έχει σημασία», υπογράμμισε ο Ομπάμα και περιέγραψε τον Μπάιντεν ως προασπιστή των προοδευτικών ιδεών και έναν παθιασμένο υποψήφιο που η ενέργεια και ο ενθουσιασμός του έχουν εμπνεύσει νεαρούς ψηφοφόρους.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον Ντόναλντ Τραμπ. Αλλά είπε «Ένα πράγμα που μάθαμε τώρα που οι Ρεπουμπλικανοί είναι στον Λευκό Οίκο και ελέγχουν τη Γερουσία, είναι ότι δεν ενδιαφέρονται για την πρόοδο. Ενδιαφέρονται για την εξουσία».

«Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε οι Αμερικανοί να ενωθούν σε μια μεγάλη αφύπνιση ενάντια σε μια πολιτική που πολύ συχνά έχει χαρακτηριστεί από διαφθορά, παραπληροφόρηση, επιπολαιότητα, άγνοια και απλά σκέτη μικροπρέπεια», είπε ακόμη ο Ομπάμα και κάλεσε τους πολίτες όλων των πολιτικών αποχρώσεων «να εμπλακούν στη δημόσια ζωή μας και την πολιτική όσο ποτέ ξανά».

Με πληροφορίες από AFP, Guardian

 


Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM