Πλωτό νησί προκάλεσε μπλακ άουτ στην Ουγκάντα

Πλωτό νησί προκάλεσε μπλακ άουτ στην Ουγκάντα Facebook Twitter
0

Ένα μεγάλο πλωτό νησί στη λίμνη Βικτώρια προκάλεσε εθνικό μπλακ άουτ στην Ουγκάντα, καθώς έφραξε τουρμπίνες του υδροηλεκτρικού σταθμού.

Μάλιστα, το γεγονός είχε και πολιτικές προεκτάσεις, καθώς εξαιτίας της διακοπής ρεύματος καθυστέρησε κατά μία ώρα το διάγγελμα του προέδρου της χώρας, Yoweri Museveni, για τον κορωνοϊό.

«Ήταν τουλάχιστον 8 στρέμματα», δήλωσε στο BBC ο Σιμόν Κασιάτε, της εταιρείας ηλεκτρικού ρεύματος. Εδώ και δεκαετίες ο υάκινθος του νερού έχει κάνει «εισβολή» στη λίμνη Βικτώρια. Ο τεράστιος όγκος βλάστησης έφραξε τις τουρμπίνες στον υδροηλεκτρικό σταθμό, με αποτέλεσμα να προκληθεί εκτεταμένη διακοπή ρεύματος, ανακοίνωσε η εταιρεία παραγωγής ρεύματος Eksom Uganda.


Για τη μετακίνηση του πλωτού νησιού μπορεί να ευθύνεται η άνοδος της στάθμης του νερού στη λίμνη. Αυτή τη στιγμή είναι στα 13,12 μέτρα και πλησιάζει το ρεκόρ των 13,46 μέτρων, που είχε καταγραφεί το 1964. Συνήθως, η στάθμη του νερού είναι στα 7-9 μέτρα.

Με πληροφορίες από BBC

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ