Κορωνοϊός: Περισσότερα από 1,2 εκατ. τα κρούσματα παγκοσμίως

Κορωνοϊός: Περισσότερα από 1,2 εκατ. τα κρούσματα παγκοσμίως Facebook Twitter
0

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των κρουσμάτων στην παγκόσμια λίστα για τον κορωνοϊο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παραθέτει το πανεπιστήμιο Johns Hopkins, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά τον κόσμο έχουν ξεπεράσει το 1,2 εκατ. φτάνοντας στα 1.202.715.

Περισσότερα από το ένα τέταρτο αυτών καταγράφεται στις ΗΠΑ όπου έχουν σημειωθεί 311.635 περιπτώσεις κρουσμάτων.

Στην παγκόσμια κλίμακα έχουν καταγράφει μέχρι στιγμής 64.753 θάνατοι που σχετίζονται με τον ιό ενώ έχουν αναρρώσει 246.648 άτομα.

Στην πρώτη θέση της λίστας με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα βρίσκονται οι ΗΠΑ με 311.635 περιπτώσεις. Την ίδια ώρα οι θάνατοι από την πανδημία ανέρχονται στους 8.454.

Στη δεύτερη θέση πλέον βρίσκεται η Ισπανία με 126.168 κρούσματα και 11.947 θανάτους ενώ ακολουθεί η Ιταλία με 124.632 κρούσματα και 15.362 θανάτους συνολικά.

Στο επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ βρίσκεται η πολιτεία της Νέας Υόρκης, η οποία κατέγραψε χθες, σε μία μόλις μέρα, 630 θανάτους. Συνολικά στη Νέα Υόρκη έχουν πεθάνει 3.565 άνθρωποι.

«Δεν έχουμε φθάσει ακόμη στην κορύφωση» της επιδημίας, «αλλά την πλησιάζουμε», δήλωσε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης Άντριου Κουόμο σε συνέντευξη Τύπου, υπογραμμίζοντας ότι η αύξηση ήταν ταχύτατη στο Λονγκ Άιλαντ.

Την ίδια ώρα ο Αμερικανός Πρόεδρος προειδοποιεί ότι «Θα υπάρξουν πολλοί θάνατοι».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ