Ρωσία: Θετικός στον κορωνοϊό γιατρός που συνάντησε τον Πούτιν

Ρωσία: Θετικός στον κορωνοϊό γιατρός που συνάντησε τον Πούτιν Facebook Twitter
Ο Πούτιν με τον γιατρό που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό (Πηγή φωτό EPA)
0

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο γιατρός που την προηγούμενη εβδομάδα ξενάγησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο βασικό νοσοκομείο της Μόσχας για τον ιό.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας επισκέφθηκε το νοσοκομείο Kommunarka στις 24 Μαρτίου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζήτησε με τον γιατρό Ντένις Προτσένκο. Κανένας από τους δύο του δεν έκανε χρήση προστατευτικού εξοπλισμού κατά τη διάρκεια της συζήτησης, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά πλάνα, σημειώνει το Reuters.

Ο Προτσένκο ανακοίνωσε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό με ανάρτησή του στο Facebook. «Ναι, βρέθηκα θετικός, αλλά αισθάνομαι αρκετά καλά. Έχω απομονωθεί στο γραφείο μου. Πιστεύω ότι η ανοσία που ανέπτυξα αυτό τον μήνα κάνει τη δουλειά της», έγραψε.

Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι ο Πούτιν εξετάζεται τακτικά για τον κορωνοϊό και σχολίασε ότι «όλα είναι εντάξει», μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA. Σε προγενέστερη ανακοίνωση το Κρεμλίνο ανέφερε ότι ο Ρώσος πρόεδρος προστατεύεται από ιούς και άλλες ασθένειες διαρκώς.

Όταν επισκέφθηκε τους ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο στη Μόσχα, ο Πούτιν φόρεσε μια ολόσωμη προστατευτική στολή και αναπνευστήρα. Αλλά δεν φορούσε προστατευτικό εξοπλισμό όταν συνάντησε τον Προτσένκο, με τον οποίο αντάλλαξε χειραψία. Την περασμένη Παρασκευή έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού στο Κρεμλίνο, αλλά το εν λόγω πρόσωπο δεν είχε έρθει σε επαφή με τον πρόεδρο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 500 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη Ρωσία, αριθμός που αποτελεί τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση στη χώρα, σύμφωνα με το Reuters. Συνολικά τα κρούσματα ανέρχονται σε 2.337 και 17 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Στο μεταξύ, η Δούμα σήμερα ψήφισε νόμο για επιβολή ποινής φυλάκισης έως 7 έτη σε όσους παραβιάζουν την καραντίνα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM