«Η αλλαγή ξεκινά από την καρδιά μας»: Μήνυμα αγάπης υπέρ μεταναστών και ευάλωτων από τον Πάπα Φραγκίσκο

«Η αλλαγή ξεκινά από την καρδιά μας»: Μήνυμα αγάπης υπέρ μεταναστών και ευάλωτων από τον Πάπα Φραγκίσκο Facebook Twitter
Το μήνυμα αγάπης που έστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος στους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου και στα εκατομμύρια που παρακολουθούσαν από την τηλεόραση - EPA
0

Ο πάπας Φραγκίσκος κάλεσε σήμερα τον κόσμο να επιτρέψει στο φως των Χριστουγέννων να διαπεράσει «το σκοτάδι στις καρδιές των ανθρώπων» που οδηγεί στις θρησκευτικές διώξεις, την κοινωνική αδικία, της ένοπλες συρράξεις και τον φόβο απέναντι στους μετανάστες.

Στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του Urbi et Orbi (σ.σ. «προς την πόλη και τον κόσμο»), ο 83χρονος ποντίφικας έκανε έκκληση για ειρήνη στους Αγίους Τόπους, τη Συρία, τον Λίβανο, την Υεμένη, το Ιράκ, τη Βενεζουέλα, την Ουκρανία και πολλές αφρικανικές χώρες που συγκλονίζονται από βίαιες συγκρούσεις.

Το μήνυμα που έστειλε στους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου και στα εκατομμύρια που παρακολουθούσαν από την τηλεόραση σε όλον τον κόσμο ήταν ότι η αλλαγή ξεκινά από την καρδιά των ανθρώπων.

«Η αλλαγή ξεκινά από την καρδιά μας»: Μήνυμα αγάπης υπέρ μεταναστών και ευάλωτων από τον Πάπα Φραγκίσκο Facebook Twitter

«Υπάρχει σκοτάδι στις καρδιές των ανθρώπων, όμως το φως του Χριστού είναι μεγαλύτερο. Υπάρχει σκοτάδι στις προσωπικές, οικογενειακές και κοινωνικές σχέσεις, αλλά το φως του Χριστού είναι μεγαλύτερο. Υπάρχει σκοτάδι στις οικονομικές, γεωπολιτικές και οικολογικές συρράξεις, όμως ακόμη μεγαλύτερο είναι το φως του Χριστού», είπε ο Φραγκίσκος.

Ο πάπας αναφέρθηκε στις διώξεις των Χριστιανών από εξτρεμιστικές οργανώσεις στην Μπουρκίνα Φάσο, το Μαλί, τον Νίγηρα και τη Νιγηρία, προσευχόμενος στον Θεό να παρηγορήσει όσους υποφέρουν λόγω της πίστης τους.

Την 1η Δεκεμβρίου, τουλάχιστον 14 άνθρωποι πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν σε επίθεση σε μια εκκλησία της Μπουρκίνα Φάσο, όπου έχουν αναζωπυρωθεί οι εθνοτικές και θρησκευτικές εντάσεις.

Ο Φραγκίσκος δεν παρέλειψε στο μήνυμά του να αναφερθεί και στα βάσανα των μεταναστών. «Η αδικία είναι εκείνη που τους αναγκάζει να διασχίζουν ερήμους και θάλασσας, οι οποίες μετατρέπονται σε νεκροταφεία. Είναι η αδικία που τους αναγκάζει να υπομένουν αδιανόητη κακοποίηση, υποδούλωση κάθε είδους και βασανιστήρια σε απάνθρωπους καταυλισμούς κράτησης» είπε.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο ποντίφικας είχε ζητήσει να κλείσουν τα κέντρα κράτηση μεταναστών στη Λιβύη. Μολονότι υπάρχουν πολλά μεγάλα προβλήματα στον κόσμο, οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να ψάξουν πολύ μακριά για να διορθώσουν τις αδικίες, συνέχισε. Για αρχή, μπορούν να κάνουν τη διαφορά στις δικές τους κοινότητες, είπε.

Για να τονίσει το μήνυμά του, οι δύο καρδινάλιοι που επέλεξε ο Φραγκίσκος να τον συνοδεύσουν στο μπαλκόνι της βασιλικής του Αγίου Πέτρου ήταν ο επίτιμος πρόεδρος της υπηρεσίας μετανάστευσης του Βατικανού, Ρενάτο Μαρτίνο και ο Κόνραντ Κραγιέφσκι, της οργάνωσης που μοιράζει ελεημοσύνη στους φτωχούς και τους άστεγους της Ρώμης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ