Πιο ακριβό κι από αυτοκίνητο: Σε τιμή ρεκόρ πουλήθηκε καβούρι στην Ιαπωνία

Πιο ακριβό κι από αυτοκίνητο: Σε τιμή ρεκόρ πουλήθηκε καβούρι στην Ιαπωνία Facebook Twitter
1

Έναντι 5 εκατομμυρίων γεν, ήτοι 46.000 δολαρίων, πουλήθηκε ένα καβούρι Αρκτικής σε δημοπρασία στην Ιαπωνία.

Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή που έχει «πιάσει» ποτέ καβούρι, σύμφωνα με την εταιρεία δημοπρασίας, στην περιφέρεια Τόττορι.

Το ακριβοθώρητο καρκινοειδές ήταν αρσενικό, ζύγιζε 1,2 κιλά και είχε μήκος κοντά στα 15 εκατοστά. Η τιμή πώλησής του κατέρριψε μακράν το προηγούμενο ρεκόρ ενός άλλου κάβουρα Αρκτικής που πωλήθηκε, επίσης στο Τόττορι, πέρυσι έναντι 18.000 δολαρίων. Το, αξίας δεκάδων χιλιάδων δολαρίων, καβούρι θα καταλήξει στο πιάτο ενός από τα ακριβά εστιατόρια της Γκίνζα, της πολυτελούς συνοικίας του Τόκιο.

Πιο ακριβό κι από αυτοκίνητο: Σε τιμή ρεκόρ πουλήθηκε καβούρι στην Ιαπωνία Facebook Twitter
Περιζήτητος μεζές θεωρείται το συγκεκριμένο είδος καβουριού στην Ιαπωνία

«Το γνωρίζω πως είναι δυσάρεστο, αλλά συμβαίνει. Και είμαι σίγουρος πως η γεύση του θα είναι αντάξια της τιμής του», είπε στο CNN ο πλειοδότης και αγοραστής του καβουριού, Τετσούι Χαμασίτα.

Η σεζόν για την αλιεία του συγκεκριμένου είδους καβουριού ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη, με την πρώτη δημοπρασία να γίνεται την επόμενη μέρα (Πέμπτη) σε πανηγυρική ατμόσφαιρα. Το καβούρι της Αρκτικής είναι περιζήτητος μεζές στην Ιαπωνία και αφθονεί στα νερά ανοιχτά της περιφέρειας Τόττορι (μεταξύ Οσάκα και Χιροσίμα), όπου και αλιεύεται τους ψυχρότερους μήνες.

Με πληροφορίες από το CNN

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
θα έλεγα οτι ειναι παρακμιακό και θλιβερό να πωλείτε ενα καβούρι πιο ακριβά απο χρυσό ($47/gram) ωστόσο, από την άλλη, ως διαφημιστικό κόστος, τα $46.000 για να μάθει όλος ο πλανήτης οτι υπάρχει ενα hyper-luxury εστιατόριο θαλασσινών στην ginja ή οτι η ψαραγορά του Τοκίο είναι η καλύτερη και πιο exclusive παγκοσμίως, είναι μηδαμινό.