Η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κόρτεζ στηρίζει επίσημα Μπέρνι Σάντερς για το προεδρικό χρίσμα

Η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κόρτεζ στηρίζει επίσημα Μπέρνι Σάντερς για το προεδρικό χρίσμα Facebook Twitter
0

Η επίσημη στήριξη της Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ στην υποψηφιότητα Σάντερς αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα σε συγκέντρωση στελεχών και οπαδών των Δημοκρατικών το προσεχές Σάββατο στη Νέα Υόρκη.

Το μέλλον της προεδρικής καμπάνιας του Μπέρνι Σάντερς έμοιαζε επισφαλές αμέσως μετά τι καρδιακό επεισόδιο που υπέστη στις αρχές του μήνα. Οι πρόσφατες όμως δυναμικές εμφανίσεις του σε προεκλογικά debates και κυρίως οι δηλώσεις στήριξης του από στελέχη υψηλού προφίλ στους κόλπους των Δημοκρατικών, δίνουν νέα ώθηση στην υποψηφιότητά του για το χρίσμα.

Εξαιρετικά σημαντική θεωρείται η στήριξή από την ηγετική μορφή της ριζοσπαστικής πτέρυγας του κόμματος, την Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ – στήριξη που αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα σε συγκέντρωση στελεχών και οπαδών που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο στη Νέα Υόρκη.

Η συγκέντρωση θα είναι η πρώτη πολιτική εκδήλωση που θα εμφανιστεί ο Μπέρνι Σάντερς μετά την επείγουσα χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε πρόσφατα στο Λας Βέγκας.


Την υποστήριξη τους στον 78χρονο Γερουσιαστή έχουν ήδη δηλώσει και άλλα δύο επιφανή μέλη της ριζοσπαστικής ομάδας γυναικών βουλευτών που εξελέγησαν με τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο, η Ιλχάν Ομάρ και η Ρασίντα Τλάιμπ.

Η στήριξη των τριών γυναικών με ισχυρό έρεισμα στη νεολαία, αποτελεί ένα ισχυρό μοχλό ανασύνταξης της καμπάνιας του Σάντερς - ο οποίος βρίσκεται τρίτος στις δημοσκοπήσεις πίσω από τον Τζο Μπάιντεν και την Ελίζαμπεθ Γουόρεν - εν μέσω ανησυχίας για την υγεία του και για το κατά πόσο μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της προεκλογικής εκστρατείας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM