Στίβος: Τελεσίγραφο της παγκόσμιας ομοσπονδίας στη Ρωσία- Για τα 6,31 εκατ. λόγω ντόπινγκ

Στίβος: Τελεσίγραφο της παγκόσμιας ομοσπονδίας στη Ρωσία- Για τα 6,31 εκατ. λόγω ντόπινγκ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Τελεσίγραφο δύο εβδομάδων έδωσε στη Ρωσία η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου, World Athletics, για την καταβολή των 6,31 εκατομμυρίων ευρώ σχετικά με τις παραβάσεις ντόπινγκ.

Το συμβούλιο της World Athletics στη συνεδρίαση της Πέμπτης αποφάσισε ότι θα αποβάλει τη ρωσική ομοσπονδία στίβου, αν δεν καταβάλει αυτό το ποσό πριν από τις 15 Αυγούστου. Πρόκειται για το πρόστιμο των 5 εκατομμυρίων δολαρίων που θα έπρεπε να είχε καταβάλει από την 1η Ιουλίου η Ρωσία, αλλά και τα 1,3 εκατομμύρια που οφείλει για τις δαπάνες σχετικά με τη διερεύνηση των υποθέσεων ντόπινγκ της χώρας.

Ο Ρώσος υπουργός Αθλητισμού, Όλεγκ Ματίτσιν, υποσχέθηκε να καταβληθούν τα χρήματα εντός της προθεσμίας, σύμφωνα με επιστολή του προς την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου. Σε περίπτωση αποβολής της Ρωσίας από τις τάξεις της World Athletics, οι αθλητές της δεν θα επιτρέπεται να αγωνίζονται ούτε ως ανεξάρτητοι- όπως ίσχυε μέχρι πρόσφατα, υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

Η απόφαση για την αποβολή της Ρωσίας φυσιολογικά θα προγραμματιζόταν για την επόμενη χρονιά, αλλά η task force που έχει συγκροτηθεί για την υπόθεση της συγκεκριμένης χώρας πρότεινε να γίνει ειδική συνάντηση, το ταχύτερο δυνατό, για τη σχετική ψηφοφορία, σε περίπτωση που δεν γίνει η πληρωμή.

Αν αποβληθεί η Ρωσία, θα απαιτηθεί μια «μακρά διαδικασία» και θα είναι «πολύ δύσκολο» να ξαναγίνει μέλος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, προειδοποίησε ο πρόεδρος της World Athletics, Σεμπάστιαν Κόε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρούντε Άντερσεν, επικεφαλής της taskforce υπογράμμισε πως έως τώρα έχουν γίνει ελάχιστα σε ό,τι αφορά την αλλαγή κουλτούρας στον ρωσικό στίβο. Τόνισε ακόμη ότι η ομάδα του έχει καταβάλει τεράστια προσπάθεια προκειμένου να βοηθήσει τη ρωσική ομοσπονδία να αλλάξει, προς όφελος όλων των «καθαρών» Ρώσων αθλητών, αλλά η ανταπόκριση ήταν ανεπαρκής.

Με πληροφορίες από NBCSports

 

 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM