Νόβακ Τζόκοβιτς: Βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό

Νόβακ Τζόκοβιτς: Βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό Facebook Twitter
Νόβακ Τζόκοβιτς: Βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό (EPA)
0

Ο νούμερο ένα παγκόσμιος πρωταθλητής στο τένις, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έγινε ο τελευταίος τενίστας που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς- που είχε επικρίνει πρόσφατα τους κανόνες με τους οποίους σχεδιάζεται να γίνει το US Open λόγω κορωνοϊού- διοργάνωσε το Andria Tour σε Βοσνία, Κροατία και Σερβία.

Όμως, υπήρξαν πολλές επικρίσεις για το γεγονός ότι στο Βελιγράδι οι κερκίδες ήταν κατάμεστες, οι τενίστες αγκαλιάζονταν και πόζαραν για φωτογραφίες ο ένας δίπλα στον άλλον.

Ήδη χθες, δύο τενίστες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, έπειτα από τη συμμετοχή τους στο τουρνουά του Νόβακ Τζόκοβιτς, Adria Tour, για το οποίο υπήρξαν σχόλια για τη μη τήρηση των αποστάσεων.

Αρχικά, ανακοίνωσε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Μέσω των social media, ο Βούλγαρος τενίστας- Νο19 στην παγκόσμια κατάταξη- κάλεσε όλους όσοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί του τις προηγούμενες ημέρες να υποβληθούν σε τεστ και να λάβουν τις απαραίτητες προφυλάξεις. Παράλληλα, ζήτησε συγγνώμη για το όποιο κακό προκάλεσε.

Ο Ντιμιτρόφ έκανε την ανακοίνωση την Κυριακή και αμέσως ακυρώθηκε ο τελικός του τουρνουά, που επρόκειτο να γίνει στο Ζάνταρ της Κροατίας, ανάμεσα στον Τζόκοβιτς και τον Αντρέι Ρούμπλεφ. Τη Δευτέρα ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και ο Μπόρνα Κόριτς, ενώ σύμφωνα με την Sportski Zurnal, μολύνθηκε από τον ιό και ο γυμναστής του Τζόκοβιτς, Μάρκο Πανίτσι.

Ο Κόριτς- Νο 33 στην παγκόσμια κατάταξη- είχε παίξει κόντρα στον Ντιμιτρόφ στο τουρνουά και είχε νικήσει τον Βούλγαρο. Ο Κροάτης τενίστας έκανε σχεδόν την ίδια ανάρτηση με τον Ντιμιτρόφ, καλώντας και εκείνος όσους είχαν έρθει σε επαφή μαζί του να υποβληθούν σε τεστ για τον κορωνοϊό.

Ο Νικ Κύργιος ήταν από αυτούς που επέκριναν τη διεξαγωγή του τουρνουά εν μέσω κορωνοϊού. «Ηλίθια απόφαση να προχωρήσετε με το (τουρνουά) επίδειξης. Ταχεία ανάρρωση, αλλά αυτά συμβαίνουν όταν αγνοείς τα πρωτόκολλα. Δεν είναι αστείο», έγραψε στο Τwitter, απευθυνόμενος στον Μπόρνα Κόριτς.

Με πληροφορίες του BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM