Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε μειώσεις μισθών - Αντιδρούν οι παίκτες

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε μειώσεις μισθών - Αντιδρούν οι παίκτες Facebook Twitter
0

Η Μπαρτσελόνα είναι η πρώτη ομάδα που παίρνει δραστικά μέτρα στο πλαίσιο «ελαχιστοποίησης των οικονομικών επιπτώσεων» από τον κορωνοϊό, προχωρώντας σε αναπροσαρμογές συμβολαίων, με μειώσεις μισθών παικτών και προσωπικού.

Το ισπανικό πρωτάθλημα έχει ανασταλεί επ' αόριστον, με την επανέναρξή του να μένει στον «αέρα» τουλάχιστον έως ότου η κυβέρνηση και οι υγειονομικές αρχές της χώρας βεβαιωθούν πως ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία έχει εκλείψει.

Στο πλαίσιο αυτό η ποδοσφαιρική ομάδα με έδρα τη Βαρκελώνη ανακοίνωσε την Πέμπτη το βράδυ πως θα εφαρμόσει μέτρα σε μια προσπάθεια να μειώσει την οικονομική ζημιά που θα προκαλέσει η πανδημία κορωνοϊού.

Μεταξύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο της Μπάρτσα ήταν «η αναπροσαρμογή των συμβολαίων των ανθρώπων της ομάδας στις νέες, προσωρινές συνθήκες που βιώνουμε».

Όπως διευκρινίζεται, από τη στιγμή που η εργάσιμη μέρα έχει μειωθεί εξαιτίας των νέων έκτακτων μέτρων, θα μειωθούν αναλογικά και οι μισθοί.

«Προβλέπεται η μείωση της εργάσιμης ημέρας, όπως επιβάλλουν οι συνθήκες και τα επιβληθέντα μέτρα προστασίας και, ως εκ τούτου, η κατ' αναλογίαν μείωση των αποδοχών στις συμβάσεις παικτών και μη αθλητικού προσωπικού» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της διοίκησης.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το ποσοστό μείωσης που αναμένεται, αν και ο ισπανικός Τύπος κάνει λόγο ακόμα και για μείωση 50% κατά περιπτώσεις.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Sport», το κλίμα στα αποδυτήρια είναι τεταμένο, με τον Λιονέλ Μέσι και άλλους παίκτες να αιτούνται συνάντηση με τα διοικητικά στελέχη.

«Οι ποδοσφαιριστές από την πρώτη στιγμή είχαν ξεκαθαρίσει πως δεν θα δεχτούν μειώσεις» αναφέρει η «As».

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε μειώσεις μισθών - Αντιδρούν οι παίκτες Facebook Twitter

Με πληροφορίες από SkySports

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ