Αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί αγώνες για το 2021 -Η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί αγώνες για το 2021 -Η ανακοίνωση της ΔΟΕ Facebook Twitter
0

Αυτό που έως τώρα φαινόταν αναπόφευκτο, έγινε πλέον και επίσημο: οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο αναβάλλονται, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, κάτι που το ανακοίνωσε επίσημα και η ΔΟΕ.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, συμφώνησαν την αναβολή των Ολυμπιακών αγώνων για μετά το 2020 και όχι αργότερα από το καλοκαίρι του 2021, αναφέρει η ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι Ολυμπιακοί αγώνες αναβάλλονται εν καιρώ ειρήνης. 

Ακόμη, αποφασίστηκε ότι η Ολυμπιακή Φλόγα- που παραδόθηκε στους διοργανωτές την προηγούμενη εβδομάδα- θα παραμείνει στην Ιαπωνία. Επιπλέον, παρότι η διοργάνωση θα γίνει το 2021, θα διατηρήσει το όνομα Ολυμπιακοί αγώνες Τόκιο 2020.

Παρά την αρχική απροθυμία της ΔΟΕ, αλλά και των διοργανωτών του Τόκιο 2021, ακόμη και να μιλήσουν για αναβολή των Ολυμπιακών αγώνων, τις τελευταίες ημέρες κλιμακώθηκαν οι πιέσεις τόσο από αθλητές, όσο και από χώρες, που άρχισαν να ανακοινώνουν ότι δεν θα στείλουν αθλητές στη διοργάνωση. Έτσι, τελικά, ήρθε και επίσημα η αναβολή.

Σήμερα το πρωί ο Τόμας Μπαχ και ο Σίνζο Άμπε έκαναν τηλεδιάσκεψη, για να αξιολογήσουν την κατάσταση με τον κορωνοϊό και τους Ολυμπιακούς αγώνες. Λίγο πριν από την επίσημη ανακοίνωση, είχε γίνει γνωστό ότι ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας θα ζητήσει την αναβολή της διοργάνωσης για το 2021.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Στην ανακοίνωση της ΔΟΕ επισημαίνεται ότι Μπαχ και Άμπε εξέφρασαν την κοινή ανησυχία τους για την πανδημία του κορωνοϊού, τόσο για τις επιπτώσεις στις ζωές των ανθρώπων, όσο και για τον αντίκτυπο στην προετοιμασία των αθλητών σε όλο τον κόσμο.

Ακόμη σημειώνεται η μεγάλη πρόοδος της Ιαπωνίας στη μάχη κατά του κορωνοϊού. «Η κατάσταση στον υπόλοιπο κόσμο επιδεινώνεται εξαιτίας της απρόβλεπτης και άνευ προηγουμένου εξάπλωσης», συνεχίζει η ανακοίνωση, που θυμίζει ότι χθες ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς δήλωσε ότι η πανδημία επιταχύνει.

«Με τις παρούσες συνθήκες και με βάση τις πληροφορίες από τον ΠΟΥ σήμερα, ο πρόεδρος της ΔΟΕ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας κατέληξαν ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Τόκιο πρέπει να προγραμματιστούν εκ νέου σε ημερομηνία μετά το 2020, αλλά όχι αργότερα από το καλοκαίρι του 2021, για να προστατευθεί η υγεία των αθλητών, όλων των εμπλεκομένων στους Ολυμπιακούς αγώνες και της διεθνούς κοινότητας», αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΟΕ.

«Συμφώνησαν ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Τόκιο πρέπει να αποτελέσουν φάρο ελπίδας για τον κόσμο κατά τη διάρκεια αυτών των ταραγμένων εποχών και ότι η Ολυμπιακή φλόγα πρέπει να γίνει το φως στην άκρη του τούνελ στο οποίο βρίσκεται ο κόσμος αυτή τη στιγμή. Για αυτό, συμφωνήθηκε ότι η Ολυμπιακή φλόγα θα παραμείνει στην Ιαπωνία. Επίσης συμφωνήθηκε ότι οι αγώνες θα διατηρήσουν την ονομασία Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί αγώνες Τόκιο 2020».

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ