Αναβολή των Ολυμπιακών αγώνων για το 2021

Αναβολή των Ολυμπιακών αγώνων για το 2021 Facebook Twitter
0

Την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για ένα χρόνο εισηγήθηκε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε στις διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ. 

Σύμφωνα με τον Άμπε, η αναβολή είναι αναπόφευκτη, καθώς οι Αγώνες δεν θα μπορούν να διεξαχθούν ολοκληρωμένα, εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας κορωνοϊού. 

Μετά από μία επικοινωνία μεταξύ του Ιάπωνα πρωθυπουργού, της κυβερνήτη του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε και του προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, αποφασίστηκε η διοργάνωση να μετατεθεί για το 2021. 

«Εισηγήθηκα την αναβολή για περίπου ένα χρόνο των Ολυμπιακών και ο πρόεδρος Τόμας Μπαχ συμφώνησε 100%» τόνισε ο Άμπε στους δημοσιογράφους. 

Ο κορωνοϊός που ξεκίνησε από τη Γουχάν στα τέλη του 2019, γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, αναγκάζοντας τις κυβερνήσεις πολλών χωρών να λάβουν ακραία μέτρα προστασίας, στο πλαίσιο ανάσχεσης της διασποράς του ιού. 

Μέχρι και πριν από λίγες ώρες, τόσο η ιαπωνική κυβέρνηση όσο και η ολυμπιακή Αρχή, επέμεναν πως η έναρξη του Τόκιο 2020 θα γινόταν βάσει χρονοδιαγράμματος, κοινώς στις 24 Ιουλίου, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν ενδεχόμενη μεταφορά των Αγώνων για κάποιους μήνες, ή ακόμη και ακύρωσή τους.

Ωστόσο, υπό την πίεση της παγκόσμιας έκτακτης κατάστασης, αλλά και της απόφασης κάποιων χωρών - όπως ο Καναδάς και η Αυστραλία - για μη αποστολή εθνικών αντιπροσωπειών στους Αγώνες, οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να λάβουν δραστικά μέτρα, αναβάλλοντας - για πρώτη φορά σε καιρό ειρήνης - τους Αγώνες για ένα έτος.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι 32οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν το καλοκαίρι του 2021.

Με πληροφορίες από Guardian/Independent 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ