Μαρία Σαράποβα: «Αντίο τένις» - Ανακοίνωσε ότι αποσύρεται μετά από 28 χρόνια

Μαρία Σαράποβα: «Αντίο τένις» - Ανακοίνωσε ότι αποσύρεται μετά από 28 χρόνια Facebook Twitter
0

Την αποχώρηση της από το τένις ανακοίνωσε μετά από 28 χρόνια η Ρωσίδα τενίστρια, Μαρία Σαράποβα.

Με ένα συγκινητικό άρθρο της στο περιοδικό Vanity Fair, η Σαράποβα είπε «αντίο» στο επαγγελματικό τένις έχοντας πέντε τίτλους Grand Slam και 36 τίτλους WTA. Έκανε αίσθηση στον κόσμο του τένις το 2004 όταν σε ηλικία μόλις 17 ετών κατέκτησε το πρώτο και μοναδικό της τίτλο στο φημισμένο Wimbledon.

Η Σαράποβα είχε φτάσει στο Νο.369 της παγκόσμιας κατάταξης τον Φεβρουάριο του 2020. Οι διαδοχικοί της τραυματισμοί στον ώμο δεν της επέτρεψαν να επιστρέψει στο επίπεδο που ήταν και έτσι αποχαιρέτα το τένις σε ηλικία μόλις 32 ετών.

Κατέκτησε επίσης το ασημένιο μετάλλιο στο απλό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Παράλληλα είχε βρεθεί ντοπέ και έμεινε για μεγάλο διάστημα εκτός δράσης.


Το τελευταίο της παιχνίδι ήταν στον 1ο γύρο του Australian Open 2020 όπου και ηττήθηκε με 6-3, 6-4 από την Ντόνα Βέκιτς. Τελείωσε την καριέρα της στο Νο373.

Στο κείμενό της στο περιοδικό Vanity Fair μεταξύ άλλων σημειώνει: «Πώς να αφήσεις πίσω τη μοναδική ζωή που έχεις γνωρίσει; Πώς να φύγει από τα κορτ που έκανες προπόνηση από τότε που ήσουν μικρό κοριτσάκι, το σπορ που αγαπάς, που σου έφερε δάκρυα και απίστευτες χαρές, ένα σπορ στο οποίο βρήκες μία οικογένεια, μαζί με τους θαυμαστές που σε ακολουθούν περισσότερο από 28 χρόνια;».

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ