Τόκιο 2020: Στα 78 του θέλει να γίνει ο γηραιότερος που έχει πάει ποτέ σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Τόκιο 2020: Στα 78 του θέλει να γίνει ο γηραιότερος που έχει πάει ποτέ σε Ολυμπιακούς Αγώνες Facebook Twitter
Ο Χιρόσι Χοκέτσου μπορεί να γίνει ο γηραιότερος αθλητής στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων (Πηγή φωτό ΕPA)
0

Στα 78 του, ο Χιρόσι Χοκέτσου θα μπορούσε απλά να διηγείται στους άλλους τα όσα έχει πετύχει στη ζωή του. Για παράδειγμα, πόσες φορές έχει μετάσχει σε Ολυμπιακούς αγώνες. Αλλά φαίνεται πως δεν έχει χορτάσει ακόμη.

Ο Ιάπωνας αθλητής της ιππασίας, κατά τα φαινόμενα, ενδιαφέρεται για μία ακόμη συμμετοχή στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση. Τυπικά, το όνειρό του είναι ζωντανό, αφού συμπεριλήφθηκε στη λίστα των 17 αθλητών του ντρεσάζ που διεκδικούν τις τρεις θέσεις στην ομάδα της Ιαπωνίας για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το 2020.

Ο Χοκέτσου είναι 6 χρόνια μεγαλύτερος από τον γηραιότερο- έως τώρα- αθλητή που έχει πάρει μέρος ποτέ σε Ολυμπιακούς αγώνες. Τίτλο που κατέχει ο Όσκαρ Σβαν, Σουηδός που είχε πάρει αργυρό μετάλλιο στο ομαδικό της σκοποβολής, στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αμβέρσας το 1920.


Σύμφωνα με τα ιαπωνικά ΜΜΕ, ο Χοκέτσου θα πρέπει να έχει πετύχει έως τις 24 Μαΐου τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020 και εκτιμάται ότι έχει λίγες πιθανότητες να τα καταφέρει. Ήδη πάντως ο 78χρονος έχει πάρει τρεις φορές μέρος σε Ολυμπιακούς αγώνες.

Η παρθενική συμμετοχή του ήταν την προηγούμενη φορά που φιλοξένησε τη διοργάνωση το Τόκιο, το 1964. Επέστρεψε 44 χρόνια αργότερα στο Πεκίνο- στο μεσοδιάστημα πήρε πτυχίο και έκανε καριέρα ως στέλεχος στη φαρμακοβιομηχανία- ενώ αγωνίστηκε και στο Λονδίνο. Ήταν ο γηραιότερος μετέχοντας τόσο στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2008, όσο και σε εκείνους του 2012.

Ακόμη κι αν ο Χοκέτσου δεν τα καταφέρει, ήδη κάποιοι άλλοι αθλητές που δεν ξέρουν τι σημαίνει συνταξιοδότηση έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020. Για παράδειγμα η Νι Ξιαλιάν, η 55χρονη αθλήτρια του πινγκ πονγκ και η Οκσάνα Τουσοβίτινα, η 44χρονη αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής.

Με πληροφορίες από NBCsports, South China Morning Post

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM