Ακάθεκτος ο Βαζαίος: Στον τελικό με ακόμη ένα πανελλήνιο ρεκόρ

Ακάθεκτος ο Βαζαίος: Στον τελικό με ακόμη ένα πανελλήνιο ρεκόρ Facebook Twitter
0

Ετοιμος να κατακτήσει ένα ακόμη μετάλλιο είναι ο Ανδρέας Βαζαίος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που διεξάγεται στη Γλασκώβη.

Μετά το χθεσινό του θρίαμβο στα 200μ. μικτή ατομική, ο Έλληνας πρωταθλητής εξασφάλισε την πρόκριση και για τον αυριανό (8/12, 19:35) τελικό των 100μ. μικτή ατομική, καθώς πήρε τη δεύτερη θέση των ημιτελικών με 51.75. 

Ο αθλητής του Αλέξανδρου Νικολόπουλου βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ που είχε σημειώσει στον πρωινό προκριματικό (51.89) και δείχνει ικανός να ανέβει και σε αυτό το αγώνισμα στο βάθρο των νικητών. Ο σπουδαίος Έλληνας κολυμβητής με επίδοση 51.75 «'έσπασε» για 2η φορά μέσα σε λίγες ώρες το πανελλήνιο ρεκόρ και είναι πλέον από τα μεγάλα φαβορί στα 100μ μικτής.

Όμως και η Άννα Ντουντουνάκη έδωσε συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις των Ελλήνων κολυμβητών, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας της Γλασκώβης. Η 24χρονη Χανιώτισσα κατέρριψε εκ νέου το πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ. πεταλούδα με 57.18 (57.41 είχε κάνει στον πρωινό προκριματικό) και κατέλαβε την έβδομη θέση των ημιτελικών, παίρνοντας την πρόκριση για τον αυριανό (8/12, 19:29) τελικό.

Ταχύτερη όλων ήταν η Ιταλίδα Έλενα Ντι Λίντο με 56.63, ενώ ακόμη τρεις αθλήτριες «κατέβηκαν» τα 57΄΄ (η Έμιλι Μπέκμαν από τη Δανία, η Αναστασίγια Σκουρντάι από τη Λευκορωσία και η Μπερίλ Γκασταλντελό από τη Γαλλία), όλες από τη δεύτερη ημιτελική σειρά, που πήγε σαφώς πιο γρήγορα από την πρώτη, στην οποία αγωνίστηκε η Ντουντουνάκη.

Εκτός από τους τελικούς των Βαζαίου και Ντουντουνάκη, η αυριανή (8/12) τελευταία ημέρα στη Γλασκώβη περιλαμβάνει ακόμη τρεις ελληνικές συμμετοχές. Ο Βαζαίος έχει δηλωθεί να μετάσχει και στα προκριματικά των 200μ. πεταλούδα (12:18), στην 5η και τελευταία σειρά, σε ένα αγώνισμα όπου πριν δύο χρόνια στην Κοπεγχάγη είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM