ATP Finals: Οι 8 καλύτεροι τενίστες συναγωνίζονται για εκατομμύρια δολάρια

ATP Finals: Οι 8 καλύτεροι τενίστες συναγωνίζονται για εκατομμύρια δολάρια Facebook Twitter
0

Από την Κυριακή 10 Νοεμβρίου έως και τις 17 Νοεμβρίου, οι οκτώ καλύτεροι τενίστες του 2019 θα αναμετρηθούν στην Ο2 Arena του Λονδίνου στους τελικούς της ΑΤΡ (ATP Finals).

Εκτός από το τρόπαιο, ο Ράφαελ Ναδάλ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς διεκδικούν και τη θέση στο νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης για το τέλος της χρονιάς. Ο Ισπανός δεν έχει κατακτήσει ποτέ το συγκεκριμένο τρόπαιο (ήταν δύο φορές φιναλίστ), ενώ ο Σέρβος το έχει κατακτήσει 5 φορές και κυνηγά το ρεκόρ των 6 τίτλων του Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος για ακόμη μία χρονιά θα είναι παρών και θα δώσει τη δική του μάχη.

Στην οχτάδα θα είναι φυσικά και ο Στέφανος Τσιτσιπάς ενώ, εκτός από την «ιερή τριάδα» (Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Φέντερερ), το παρών θα δώσουν και οι Ντανιήλ Μεντβέντεφ από τη Ρωσία, Ντομινίκ Τίεμ από την Αυστρία, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ από τη Γερμανία και ο Ιταλός Ματέο Μπερετίνι.

Η σεζόν ολοκληρώνεται λοιπόν και οι διοργανωτές αύξησαν και φέτος τα χρηματικά έπαθλα, καθώς το συνολικό ποσό που θα δοθεί στους τενίστες ανέρχεται σε 9 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή είναι αυξημένο κατά 5,88% σε σχέση με πέρυσι. Ακόμη, αύξηση 5,91% υπάρχει και στο σταθερό ποσό που θα δοθεί σε κάθε τενίστα μόνο για τη συμμετοχή του, καθώς αυτό ανήλθε στα 215.000 δολάρια. Και για κάθε νίκη στους ομίλους θα λάβουν άλλα τόσα.

Αυτό σημαίνει πως ο τελικός νικητής, αν κατακτήσει το τρόπαιο αήττητος, τότε θα λάβει μια επιταγή, στην οποία το συνολικό ποσό θα φτάνει στα 2.871.000 δολάρια, με τη νίκη στα ημιτελικά να δίνει 657.000 δολάρια, ενώ αυτή στον τελικό να δίνει 1.354.000 δολάρια.

 Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM