Στην Καρδίτσα τις επόμενες μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Καρδίτσα τις επόμενες μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης Facebook Twitter
Στην Καρδίτσα τις επόμενες μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης (Eurokinissi)
0

Στην Καρδίτσα μεταβαίνει τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον απολογισμό των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ιανός».

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να βρεθεί στην πληγείσα από τον κυκλώνα περιοχή, πριν από τη Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στις συναντήσεις του με τους τοπικούς φορείς θα γίνει αποτίμηση των ζημιών και θα αναλυθούν τα μέτρα και το σχέδιο αποκατάστασης.

Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή βρέθηκε στο επίκεντρο της κακοκαιρίας «Ιανός», ήδη με τρεις ανθρώπινες απώλειες και εκτεταμένες καταστροφές.

Μεγάλο τμήμα του περιφερειακού δρόμου δίπλα στον ποταμό Πάμισο έχει καταρρεύσει, συμπαρασύροντας και τμήμα από το κέντρο υγείας Μουζακίου ενώ σημαντικές ζημιές καταγράφονται και στη γέφυρα του Μουζακίου.

Λόγω των καταστροφών κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία του Δήμου Μουζακίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής.

Όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης, αποφασίστηκε το κλείσιμο των σχολικών μονάδων καθώς η κακοκαιρία έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές σε υποδομές και κυρίως στο οδικό δίκτυο των περιοχών του δήμου, κάνοντας δυσχερή έως αδύνατη τη μετακίνηση των μαθητών.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM