ΣΥΡΙΖΑ: Βήμα προς τον ορθολογισμό η δήλωση Μητσοτάκη για την εκκλησία, αλλά απαιτούνται αποφάσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Βήμα προς τον ορθολογισμό η δήλωση Μητσοτάκη για την εκκλησία, αλλά απαιτούνται αποφάσεις Facebook Twitter
Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για το διάγγελμα Μητσοτάκη (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
1

Βήμα προς τον ορθολογισμό χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον εκκλησιασμό, αλλά επισημαίνει ότι χρειάζονται αποφάσεις και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι πορεύεται με κριτήριο το πολιτικό κόστος.

Στο διάγγελμά του, για το σχέδιο αντιμετώπισης του κοροναϊού, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «Ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις ισχύει και για τις εκκλησίες», ενώ προέτρεψε τους πιστούς να ασκούν τα θρησκευτικά καθήκοντα από το σπίτι, όσο είναι εφικτό.

«Συνιστά αναμφίβολα βήμα προς τον ορθολογισμό το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης άδειασε σήμερα τους ακραίους του κόμματος του, που όλες τις προηγούμενες μέρες χαρακτήριζαν "άπιστους" τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ή παρακινούσαν τους πιστούς να μεταλάβουν άφοβα», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση.

«Ωστόσο όταν είσαι πρωθυπουργός και έχεις ευθύνη για τη Δημόσια Υγεία όλων των πολιτών, δεν αρκούν οι παραινέσεις αλλά απαιτούνται αποφάσεις», επισημαίνει η Κουμουνδούρου και σημειώνει ότι η κυβέρνηση ορθώς ανέστειλε τη λειτουργία σχολείων, πανεπιστημίων, φροντιστηρίων, ΚΑΠΗ και αθλητικών χώρων.

«Γιατί λοιπόν δεν αποφασίζει αναστολή ή τροποποίηση του τελετουργικού των μυστηρίων, όπως συνέβη και σε άλλες χώρες, παρά πετάει το μπαλάκι στην Εκκλησία και στους πιστούς; Δεν είναι θέμα ευσέβειας και ατομικής πίστης, αλλά κατεπείγουσας προστασίας της δημόσιας Υγείας και των πολιτών. Είναι αδιανόητο σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή η κυβέρνηση να πορεύεται με κριτήριο "ισορροπίες" και το όποιο πολιτικό κόστος», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια