Απάντηση Πέτσα στους NYT: Δεν υπάρχει μυστικό κέντρο κράτησης

Απάντηση Πέτσα στους NYT: Δεν υπάρχει μυστικό κέντρο κράτησης Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απάντησε σε χθεσινό δημοσίευμα των New York Times, ξεκαθαρίζοντας πως η Ελλάδα δεν διατηρεί κανένα μυστικό κέντρο κράτησης μεταναστών. 

«Όσον αφορά τους New York Times όλοι αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για μια παγκόσμια εφημερίδα με μεγάλη επιρροή. Άρα αν το γνωρίζουν οι New York Times δεν βλέπω πώς μπορεί να είναι μυστικό ένα τέτοιο κέντρο κράτησης. Δεν υπάρχει κανένα μυστικό κέντρο κράτησης στην Ελλάδα, όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την περιφρούρηση των συνόρων, είτε με τα θέματα ασφαλείας είναι διαφανή», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε δε ότι, σε κάθε περίπτωση, εφαρμόζεται το Σύνταγμα, οι νόμοι και το κοινοτικό κεκτημένο και «δεν υπάρχει κάτι κρυφό».

Στο ίδιο άρθρο των NYT, γινόταν αναφορά και σε έναν νεκρό από σφαίρα, στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ο κ. Πέτσας  απαντά πως η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη διαψεύσει κάτι τέτοιο. «Για τα περί τραυματισμών και νεκρών, έχουμε διαψεύσει ότι υπάρχει τέτοιο κρούσμα από ελληνικής πλευράς. Αν υπήρχαν τέτοια θύματα, δεν θα τα είχατε δει;» κατέληξε ο κ. Πέτσας.

Στο ρεπορτάζ τους για την κατάσταση στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, στον Έβρο, οι New York Times έγραφαν πως «η ελληνική κυβέρνηση κρατά μετανάστες απομονωμένους σε μια κρυφή τοποθεσία, προτού τους απελάσει στην Τουρκία, χωρίς την συνήθη διαδικασία, ένα από τα αρκετά σκληροπυρηνικά μέτρα που έλαβε για να σφραγίσει τα σύνορα της Ευρώπης και τα οποία οι ειδικοί λένε ότι παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο».

Οι NYT, επικαλούνταν για αυτό μαρτυρίες μεταναστών: «αρκετοί μετανάστες είπαν σε συνεντεύξεις ότι τους συνέλαβαν, τους αφαίρεσαν τα προσωπικά τους είδη, τους έδειραν και τους απέλασαν από την Ελλάδα χωρίς να τους δοθεί η ευκαιρία να ζητήσουν άσυλο, ή να μιλήσουν σε δικηγόρο, σε μια παράνομη διαδικασία που είναι γνωστή ως επαναπροώθηση». 

Αντιδρώντας στο δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πως ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία. 

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM
Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Οι NYT δεν φιλοξενούσαν άρθρα οικονομολόγων, εκεί το 2015, για το τι καλά θα είναι η Ελλάδα με τη δραχμή; Ας στρέψουν τα ρεπορτάζ τους σε άλλη χώρα, αρκετές σκοτούρες έχουμε.