ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Υπόθεση Novartis: Ποινική δίωξη κατά 8 στελεχών και 7 γιατρών- Κατέθεσαν Πικραμμένος και Γεωργιάδης

Υπόθεση Novartis: Ποινική δίωξη κατά 8 στελεχών και 7 γιατρών- Κατέθεσαν Πικραμμένος και Γεωργιάδης Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος οχτώ στελεχών της Novartis και επτά γιατρών, ενώ σήμερα, Τρίτη, κατέθεσαν ο Παναγιώτης Πικραμμένος και ο Άδωνις Γεωργιάδης για την υπόθεση.

Ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός και νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο πρώην υπουργός Υγείας- νυν Ανάπτυξης και Επενδύσεων- κατέθεσαν ενώπιον της Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, ανακρίτριας του δικαστικού συμβουλίου του ειδικού δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών, η οποία ερευνά την υπόθεση Novartis.

Έως τώρα από το γραφείο της κ. Αλεβιζοπούλου έχουν περάσει και έχουν καταθέσει άλλα πέντε πολιτικά πρόσωπα: ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Δημήτρης Αβραμοπουλος και ο Γιάννης Στουρνάρας. Επίσης, την Πέμπτη (14/1) θα συνεχίσει την κατάθεσή του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής.

«Είναι βέβαιο ότι η υπόθεση Novartis σε ό,τι έχει να κάνει με την οργανωμένη δίωξη των πολιτικών προσώπων κλόνισε τους θεσμούς, υπέσκαψε το κύρος της Δικαιοσύνης και έθεσε σε διακινδύνευση την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Πέρα από αυτό όμως έγινε απόπειρα με την υπόθεση αυτή να διχαστεί ο ελληνικός λαός και θέλω να πω ότι έσταξε δηλητήριο στις ψυχές της ελληνικής κοινωνίας», δήλωσε ο κ. Πικραμμένος εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο.

Ευτυχώς, συνέχισε, αυτή η ιστορία δεν είχε την εξέλιξη και το αποτέλεσμα «που θα επιθυμούσαν να έχει αυτοί που την οργάνωσαν και τη σκαρφίστηκαν» και έτσι η Δημοκρατία μας εξακολουθεί αυτή τη στιγμή να λειτουργεί ομαλά και με τις νόμιμες διαδικασίες.

«Έχω έρθει να καταθέσω κατόπιν προσκλήσεως της κυρίας ανακρίτριας για να ξεσκεπάσουμε οριστικά τη μεγαλύτερη σκευωρία των τελευταίων ετών και τον μεγαλύτερο κίνδυνο που η Δημοκρατία μας είχε από μία ομάδα δολοπλόκων με φυσικό αυτουργό, κατά τη γνώμη μου, την κυρία Τουλουπάκη και ηθικό αυτουργό τον κύριο Παπαγγελόπουλο. Τα υπόλοιπα θα τα βρει το Ειδικό Δικαστήριο, όταν και εφόσον, συνέλθει», δήλωσε από την πλευρά του προσερχόμενος ο κ. Γεωργιάδης.

Ποινική δίωξη σε βάρος στελεχών, γιατρών

Στο μεταξύ, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος οχτώ στελεχών της Novartis ΕΛΛΑΣ, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού και κατ' εξακολούθηση, η οποία προέρχεται από πράξεις χρηματισμού.

Επίσης, ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος επτά γιατρών.

Η ποινική δίωξη αφορά σε συνολικά δέκα προγράμματα της εταιρείας Novartis της περιόδου 2008-2015, μέσω των οποίων με τη μέθοδο των συμβουλευτικών υπηρεσιών και κλινικών μελετών και της καθοδηγούμενης συνταγογράφησης, αποτυπώνονται οι παράνομες πρακτικές που ακολουθούσε η εταιρεία με «όχημα» χιλιάδες ιατρούς.

Έτσι, ολοκληρώνεται η έρευνα για τη Novartis και το μόνο που μένει ανοικτό είναι το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στην αποτίμηση των στοιχείων για τα δύο εναπομείναντα πολιτικά πρόσωπα, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM